1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yumurtalık’a depolama tesisi yapılıyor
Yumurtalık’a depolama tesisi yapılıyor

Yumurtalık’a depolama tesisi yapılıyor

Starpet Garzan Akaryakıt Dağıtım Pazarlama A.Ş. Yumurtalık ilçesinde depolama tesisi ve deniz terminali projesi’nin kurulması için çalışmalara başlandı

A+A-

Starpet Garzan Akaryakıt Dağıtım Pazarlama A.Ş. Yumurtalık ilçesinde depolama tesisi ve deniz terminali projesi’nin kurulması için çalışmalara başlandı

Türkiye’nin akaryakıt tüketiminin yüzde 40’ının gerçekleştiği Güneydoğu, Doğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerinin akaryakıt ihtiyacını karşılamak amacıyla Starpet Garzan Akaryakıt Dağıtım Pazarlama A.Ş. tarafından Adana'nın Yumurtalık ilçesinde Depolama Tesisi ve Deniz Terminali Projesi’nin hayata geçirilmesi için çalışmalar başlatıldı.

Starpet Proje ve Yatırım Koordinatörü Ali Balta, Batman, Mersin, Kocaeli (İzmit) ve Kırıkkale Bölge Müdürlükleri, dolum ve depolama tesisleri, madeni yağ fabrikası ile Türkiye’deki yaygın bayi ağına hizmet verdiklerini, depolama tesislerini de arttırmaya yönelik yatırımlar yaptıklarını söyledi. Bu proje ile bölgenin akaryakıt ihtiyacına cevap verilmesi amaçlandığını vurgulayan Balta, "Kurulması planlanan tesis, 100 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek olup toplam depolama kapasitesi 199 bin 300 metreküp olan 33 tanktan meydana gelecek. Depolama tesisine getirilecek olan akaryakıt deniz yoluyla büyük tonajlı deniz tankerleri ile sağlanacak. Tesise akaryakıt getirecek deniz tankerlerinin boşaltım ve yükleme yapabilmesi için deniz terminali inşa edilecek. Deniz yapısı tankerlerin boyutuna bağlı olarak kıyıdan yaklaşık olarak 1700 metre uzunluğunda ve yaklaşık 20 metre derinliğinde SPM (Single Point Mooring-Tek Noktadan Bağlanma) Şamandırası tesis edilecek. Şamandıra ile terminal arası boru hattı su altından gidecek olup kıyı yaklaşımlarında gömülü olacak" dedi.

Projenin, en son teknolojilere uygun olarak planlanmakta olup Uluslararası Euro 2 (Avrupa Birliği Emisyon Standartları), API 650 (Amerikan Petroleum Institute), NFPA (National Fire Protection Association) Standartları ve Ulusal TSE Standartlarına uygun olarak inşa edileceğini belirten Balta, şöyle devam etti:

"Depolama Tesisi ve Deniz Terminali Projesi, gerek bölgede yer alan akaryakıt ikmal istasyonlarının ve gerekse direkt tüketicilerin ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlayacak olup akaryakıt ikmal istasyonlarının deniz yolu kullanılmasıyla nakliye maliyetlerinin düşürülmesi öngörülüyor. Projenin inşaat aşamasının 14 ay, ekonomik ömrünün 25 yıl, teknik ömrünün ise 50 yıl olması öngörülüyor. Kurulması düşünülen tesiste, çevresel etkileri daha düşük, ileri teknolojiye sahip ulusal ve ulusal standartlara uygun bir işletme sistemi uygulanacak."

Ali Balta, tesis faaliyetlerinin inşaat safhasında yaklaşık 400, işletme safhasının ilk yılında 100 kişiye iş imkanının sağlanmasının öngörüldüğünü de sözlerine ekledi.
 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1396 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.