Yıldırım'dan hızlanın talimatı
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ın isteklerini dinleyen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Limanı'nda özelleştirme çalışmalarının hızlanması için bürokratlarına talimat verdi
A+A-
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ın isteklerini dinleyen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Limanı'nda özelleştirme çalışmalarının hızlanması için bürokratlarına talimat verdi
İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ile görüşen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Limanı'nın özelleştirilmesi ve viyadük ayaklarının limana indirilmesi ile kesilmesi çalışmalarının hızlandırılması için bürokratlara talimat verdi.
Demirtaş, dün Ankara'da Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile görüşerek kruvaziyer turistlerinin İzmir'le ilgili düşüncelerini tespit etmek amacıyla 5 bin 340 yolcuyla yaptıkları anketin sonuçlarını iletti.
Görüşmenin son derece olumlu geçtiğini anlatan Demirtaş, şunları kaydetti: "Sayın Bakan'a kentimize gelen turistlerin yüzde 80'inin İzmir'den büyük memnuniyetle ayrıldığını ve her geçen gün gelen gemi sayısında büyük artış olduğunu, önümüzdeki yıl ise 500 bin yolcu beklediğimizi söyledik. Hedefimizin 3 milyon yolcu olduğu ve bu hedefe ulaşılması için bir an önce kruvaziyer limanı yapımının başlaması gerektiğini ifade ettik. Sayın Bakanımız da Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Sayın Ahmet Aksu ile görüşerek İzmir Limanı'nın özelleştirmesi için yapılan planlama ve çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi."
Görüşme Olumlu
Bakan Yıldırım'ın kruvaziyer turizminin tüm dünyada hızla geliştiğini ve sadece İzmir'in değil tüm liman kentlerinin bu turizmden pay alması gerektiğini ifade ettiğini aktaran Demirtaş, "Sayın Bakanımız İzmir'in kruvaziyer turizminde gösterdiği büyük başarı öyküsünü yakından takip ettiğini ve İzmir'in kruvaziyer turizminin gelişimi için verdiği desteğin artarak devam edeceğinin tüm İzmirlilere bildirilmesini istedi" dedi.
Bakan Yıldırım ile yaptıkları görüşmede limana giden viyadük ayakları konusunun da gündeme geldiğine dikkat çeken Demirtaş, "Sayın Bakanımız bu sorunun çözümünün hem kent içi ulaşım hem de görsel kirlilik açısından büyük önem taşıdığını belirtmemiz üzerine, viyadüklerin bir an önce indirilmesi ve kırılacak olan viyadüklerin biran önce kırılması işlemlerinin hızlandırılması için Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turan ile TCDD Genel Müdürü Süleyman Kararaman'a talimat verdi. Görüşme her yönüyle çok olumlu geçti" diye konuştu.
Turistlerin yüzde 80'i İzmir'den çok memnun
İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a sundukları kruvaziyer anketinin sonuçlarının son derece olumlu olduğunu hatırlattı. Demirtaş, "Turistlerin yüzde 70'i İzmir'e tekrar gelmek istiyor, yüzde 48'i İzmir deyince 'güzel' diyor. Olumsuz görüşler son derece az. İzmir için dilekleriniz ne dediğinizde 'Yüzde 80, her şey mükemmel teşekkürler' yanıtını veriyor" açıklamasında bulundu. Demirtaş, "Rehberlik, liman hizmetleri, ulaşım gibi pek çok konuda verilen notların ortalaması 5 üzerinden 3.5. Bu, ortalamanın oldukça üzerinde. Liman güvenliği 3.8, kruvaziyer terminali 3.6, liman hijyeni de 3.3 ile 5 üzerinden oldukça iyi notlar. Bu bir başarı öyküsüdür" dedi.
'Liman, römorkaj ve pilotaja zam gelmesin'
İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan 2011 yılında liman, römorkaj ve pilotaj ücretlerinin artırılmamasını talep ettiklerini açıkladı. Demirtaş, İzmir merkezli Türkiye Kruvaziyer Limanları Birliği'nin kurulmasına ilişkin taslağı da Bakan Yıldırım'ın onayına sunduklarını dile getirdi.Ankara ziyareti sırasında Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu ile de görüştüklerini ifade eden İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, Aksu ile İzmir Limanı'nın özelleştirilmesine ilişkin planlamanın hızlandırılması konusunda son derece verimli bir çalışma yaptıklarına işaret etti. Demirtaş, Ankara'daki temasların İzmir için güzel sonuçlar getireceğine inandığını kaydetti.
Yeni Asır
Bu haber toplam 1061 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.