Yeşil iş ve yeşil büyüme tartışıldı
Yeşil rekabetin önde gelen liderleri İstanbul’da buluştu
2050’li yıllarda 6.3 trilyon dolar iş potansiyeli ile dünya ekonomisinde kilit rol oynaması beklenen yeşil iş ve yeşil büyüme, Yeşil iş Konferansında kapsamlı olarak değerlendirildi.
Sürdürülebilirlik alanında öncü çalışmaları ile bilinen Odak Kurumsal, Türkiye’ de yine bir ilki, Yeşil İş Konferansı ile gerçekleştirdi. Konferansta; Alan Atkisson, Martin Charter, Marc Alt, Jody Turner, İzzet Karaca, Mehmet Ali Keçiciler, Emre Çamlıbel, Zeynep Silahtaroğlu gibi dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen ‘yeşil iş liderleri’ bir araya geldi.
Sürdürülebilir bir geleceğin ancak çevre ve iklim değişikliği konusunda atılacak önemli ve kapsamlı adımlarla mümkün olabileceği gerçeğinden hareketle düzenlenen Yeşil İş Konferansı’nda; sürdürülebilirlik ve düşük karbon ekonomisine geçişte, iş dünyasında son gelişmeler, yenilikler, uygulamalar, kanunlar, standartlar, teşvikler, mali ve mali olmayan riskler ve fırsatlar masaya yatırıldı.
İstanbul’da 6-7 Ekim tarihlerinde düzenlenen konferansta, gezegenimizin ve iş dünyasının sürdürülebilir geleceğini ilgilendiren en önemli konular 80’den fazla konuşmacı tarafından 40’ın üzerinde oturumda interaktif bir şekilde ele alındı.
Kurumsal Sürdürülebilirlik Dönüşümü için Değişim Gurusu Alan AtKisson ve kariyerini teknoloji tasarım ve ekoloji köprülerini kurmaya adamış tasarımcı Marc Alt’ın yanı sıra sürdürülebilir inovasyonun dünyadaki önemli liderlerinden Martin Charter, günümüzün en önemli girişimcilik modellerinden yeşil girişimciliğin uzmanı Ekonomist-Gazeteci Dr. Fernando Casado ve sürdürülebilir tüketim ve müsteri davranışları trend uzmanı Jody Turner konferansın önemli konuşmacıları arasındaydı.
Bu yıl Swissotel’de iki ayrı salonda eş zamanlı olarak gerçekleştirilen konferansın diğer önemli konuşmacıları arasında; Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Süel, Unilever Türkiye, Rusya, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Kafkasya Başkan Yardımcısı İzzet Karaca, Schneider Elektrik Orta Doğu Ülkeleri CEO’su Mehmet Ali Keçiciler, Dünya Ticaret Örgütü Ticaret ve Çevre Bölüm Başkanı Vesile Kulaçoğlu, Kalkınma Bakanlığı Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma Dairesi Başkanı Dr. Sema Bayazıt, TÜSİAD Sürdürülebilir Kalkınma Görev Gücü Başkanı Okşan Atilla Sonön de yer aldı.
Konferansta TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Silahtaroğlu’nun moderatörlüğünde ‘Sürdürülebilir Turizm ve Türkiye’, Soyak Holding CEO’su Emre Çamlıbel’in moteratörlüğünde ‘Sürdürülebilir Binalar’ başlıklı iki oturum düzenlendi.
Konferansın diğer oturumları ise şu başlıklar altında gerçekleştirildi: ‘Sürdürülebilirlik Akademisi Türkiye Yeşil Tüketim Araştırma Sonuçları’, ‘Sürdürülebilir Gelecek için bir sosyal sorumluluk hikayesi’, ‘Sürdürülebilir inovasyon ve iş modelleri’, ‘Düşük karbon ekonomilerinde müşteri davranışları değişiyor mu?’, ‘Sürdürülebilir Gelecek ve STK’lar’, ‘Tasarruflu aydınlatma ile kazanılanlar’, ‘Enerji verimli binalar; durum, mevzuat ve gelişmeler’, ‘Sürdürülebilir Turizm: Yeşillenen oteller’, ‘Yeşil bina uygulamaları ve Gönüllü bina sertifikasyonları’, ‘Karbon Ticareti’, ‘Elektronik Atık mı, Değer mi?’, ‘Uzaktan enerji izlenebilir mi?’…
Yeşil iş dünyasından konferansa büyük destek
Yeşil İş Konferansı, bu yıl özel sektör, STK ve devlet olarak 70’i aşan çözüm ortağıyla geniş bir platforma ulaştı. Vodafone Türkiye’nin stratejik çözüm ortağı olarak destek verdiği konferansın diğer çözüm ortakları arasında; BASF, Schneider Electric, Unilever, Vitra, Efes, Grundfos, Jotun, Profilo, Soyak, Rehau gibi sektörlerinde önde gelen firmalarla birlikte UNDP, İMSAD, WWF, TURMEPA, TEMA Vakfı, TUROB, TÜROFED, TUÇEV gibi sivil toplum kuruluşları da yer aldı.
TEMA Vakfı ile yapılan işbirliğiyle Yeşil İş Konferansına yapılan bağışlar neticesinde İzmir Hatıra Ormanı’nda fidanlar toprakla buluşacak.
Konferansın karbon ayak izi silinecek
Sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Yeşil İş Konferansı, ‘’Karbon Nötr Konferans’’ olarak organize edildi. Konferans süresince ortaya çıkan CO2 emisyonları hesaplanarak karbon denkleştirilmesi yapılıyor.
Virahaber
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.