1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Ünlüler ‘Temiz Akdeniz’ için el ele
Ünlüler ‘Temiz Akdeniz’ için el ele

Ünlüler ‘Temiz Akdeniz’ için el ele

Sumru Yavrucuk, Aslıhan Gürbüz, Gani Müjde ve Atilla Özdemiroğlu gibi pek çok ünlü isim, ‘Let’s Do It Akdeniz’ projesine destek veriyor. Proje kapsamında 10 Mayıs’ta Edirne, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Muğla, Antalya, Mersin ve Hatay gibi illerde gönüllü

A+A-

Sumru Yavrucuk, Aslıhan Gürbüz, Gani Müjde ve Atilla Özdemiroğlu gibi pek çok ünlü isim, ‘Let’s Do It Akdeniz’ projesine destek veriyor. Proje kapsamında 10 Mayıs’ta Edirne, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Muğla, Antalya, Mersin ve Hatay gibi illerde gönüllülerce kıyı temizliği yapılacak.

Akdeniz çevresindeki 22 ülkede örgütlü ‘Let's Do It Akdeniz' grubu üyeleri, 10 Mayıs'ta kıyısı olan tüm ülkelerde gönüllülerce kıyı ve dip temizliği yapılması çağrısında bulunmuştu. O çağrıya Türkiye'den tanınmış sanatçı, gazeteci ve siyasetçilerden destek geldi. Müzik dünyasından Demet Sağıroğlu, Şehrazat, Birsen Tezer, Atilla Özdemiroğlu, Atilla Taş, sinema ve televizyon dünyasından tanınan Tuba Ünsal, Serra Yılmaz, Burcu Kara, Altan Gördüm, Aslıhan Gürbüz, Yunus Günçe, Hatice Şendil, Sumru Yavrucuk, Ferit Aktuğ, yönetmenlerden Gani Müjde, Ferran Özpetek, yapımcı Armağan Çağlayan, moda dünyasından Hakan Akkaya, Buse Terim, karikatürist Serkan Altuniğne, işadamı Tarhan Telli, gazetecilerden Ayşe Arman, Turhan Tekelioğlu Twitter hesapları üzerinden çağrıda bulunan ve projeye destek veren ünlü isimlerden bazıları.

‘Let's Do It Akdeniz', Estonya'da 2008'de, 5 saat içinde 50 bin gönüllünün 10 bin ton atık toplayarak başlattığı Let's Do It (Haydi Yapalım) hareketi bünyesinde, Akdeniz için oluşturuldu. Gönüllüler, 10 Mayıs'ta, 22 ülkeyle birlikte Türkiye'de örgütlü olduğu Edirne, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Mersin, Adana ve Hatay illerinde kıyı ve dip temizliği yapacak. Let's Do It Akdeniz basın sözcüsü Beysu İnal, BM Çevre Programı-Akdeniz Eylem Planı tarafından hazırlanan Akdeniz Deniz ve Kıyı Durum Raporu'na değiniyor. Rapora göre, Akdeniz'in barındırdığı ve yüzde 30'u sadece kendine özgü türler ile biyolojik çeşitlilik tehlike altında bulunuyor. Aşırı balıkçılık, tesadüfi avlanma veya yan avlar, deniz dibi yapısını bozan dip trolü ve diğer yöntemlerin, ekolojik süreçleri ve ekosistem hizmetlerini etkileyerek Akdeniz üzerinde büyük baskı oluşturduğuna dikkat çeken İnal, “Ayrıca kıyı yerleşimlerinin yüzde 37'sinde kanalizasyon arıtılmadan denize deşarj ediliyor, atık su arıtım tesislerinin yüzde 18'i ise yetersiz. Bunun yanı sıra dünya deniz trafiğinin yüzde 15'i Akdeniz'de gerçekleşiyor ve kazalardan kaynaklı petrol kirliliği artıyor.” bilgisini veriyor.

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1290 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.