Türkiye Açıkdeniz Enerji Konferansı başlıyor
Türkiye Açıkdeniz Enerji Konferansı 19-21 Haziran tarihleri arasında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Ayazağa Yerleşkesi’nde gerçekleştiriliyor.
Açıkdeniz Enerji Konferansı; Türkiye’nin petrol, doğal gaz, rüzgar enerjisi, dalga enerjisi ve deniz akıntıları enerjisi gibi açıkdeniz enerji kaynaklarının değerlendirilmesi için başta üniversiteler, ilgili devlet ve özel sektöre ait kuruluşları biraraya getirerek, ortak çalışmalar yapılabilecek bir platform oluşturmayı hedeflemektedir. Konferans, ülkemizin enerji sektörünün ihtiyaçlarının karşılanması ve sorunların belirlenmesi, çözüm üretilmesi ve gerek duyulan ortaklıkların yapılandırılabilmesi için, oldukça geniş bir yelpazede açıkdeniz enerji alanını kapsayan farklı konuların tartışılmasına olanak sağlayacaktır.
Bilindiği üzere, Türkiye ekonomisi birçok alanda sürekli gelişen ve büyüyen güçlü bir hal almıştır. Ancak, ne yazık ki, enerji konusunda kendi kendine yetmek ülkemizin güçlü olduğu alanlardan biri değildir. Türkiye yerel enerji ihtiyacını karşılamak üzere büyük oranda ithalat yapmaktadır. Örneğin, ihtiyaç duyulan doğal gazın %66’sı ve petrolün yaklaşık olarak %90’ı yurtdışından satın alınmaktadır. Söz konusu durum, ülkemiz için önemli bir yapısal zayıflık teşkil etmektedir. Ülkenin bütçe açığında enerji ithalatı %50 gibi bir pay ile belirleyici bir rol oynamaktadır.
Ekonominin sürdürlebilmesi ve güçlenmesi için kullanılan girdilerin seçimi, bugün tüm dünya ekonomisiiçin kritik ve zorlu bir görev oluşturmaktadır. Dünya nüfusunun sürekli artışı ve yaşam standartlarındaki gelişmeler, enerji ihtiyacının önümüzdeki onyıllarda dramatik bir şekilde artacağını göstermektedir. Bununla birlikte, çevresel sorumlulukları gözeterek enerji güvenliği ve sürdürülebilirliğini sağlamak,uygun maliyetli ve verimli enerji kaynaklarının kullanımının geliştirilmesini gerektirmektedir.
Açıkdeniz enerji sektörünün sahip olduğu potansiyelin layığıyla kullanılabilmesi için varolan enerji altyapısının adapte edilmesi vegerekli olan temel teknolojilerin geliştirilmesi gerekecektir.
KAYIT:
Konferansa katılım için ücret alınmamaktadır. Ancak tüm katılımcıların önceden kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Endüstriden, iş temsilcisi olarak konferansa katılmak için yapacağınız sunum ile ilgili kısa bir özet ile konferans portalı üzerinden başvuruda bulunmanız yeterli olacaktır. Tüm bilimsel bildiri sahibi yazarların kayıt yaptırmaları ve bildiri özü ve bildiri başvurularını aşağıda belirtilen zaman sınırlaması içinde gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Teslim edilecek bildiri özlerinin, tam içerikli bildiri içerisinde yer alacak çalışmayı, çalışmanın amacını ve metodolojisini net bir biçimde özetlemesi beklenmektedir. Kabul edilen bildiri özleri için yazarlar, tam içerikli bildiri metnini teslim etmek üzere davet edileceklerdir. Tam içerikli bildiriler, konferans yazım biçimine uygun hazırlanmalı, tüm grafikler ve kaynaklar listesi dahil olmak üzere sekiz sayfayı geçmemelidir.Yüksek kaliteli seçilen bildiriler Ocean Engineerin Dergisi’nde basılmak üzere elemeden geçirilecektir. Tüm bildiriler/makaleler, uluslararası bilimsel komite ve çeşitli ek hakemler tarafından iki aşamalı bir elemeden geçerilecektir. Bilimsel makalelerin İngilizce olarak teslim edilmesi gerekmektedir. Bilimsel katkılar sözlü sunum olarak veya poster şeklinde yapılabilir. Endüstrüden katılımcıların yapacağı sunumlar ve panel hem Türkçe hem de İngilizce olarak yürütülecektir. Türkçe ve İngilizce konferansın çalışma dilleridir ve tüm konferans materyallerinde birlikte kullanılacaklardır.
Konferans ile ilgili detaylı bilgiye konferans internet sitesi olan http://www.computationalrenewables.com/offshore/home.htmadresinden ulaşılabilir. Konferansa kayıtlar ile özet, öz ve bildirilerin gönderilmesi aynı internet sitesi üzerinden yapılabilmektedir.
Önemli Tarihler:
Bildiri Özü Ve Özetlerin Son Teslim Tarihi: 31 Mayıs 2013
Bildiri Özlerinin ve Özetlerin Kabul Edildiğine Dair Geri Dönüş tarihi: 7 Haziran 2013
Tam İçerikli Bildiri Son Teslim Tarihi: 13 Eylül 2013
Konferansa şehir dışından katılanlar için konaklama yeri olarak, konferans alanına, metro hattına, alışveriş ve iş merkezlerine olan yakınlığı ve ulaşım kolaylığı nedeniyle Bilek İstanbul Oteli’ni önermekteyiz.
KONFERANS ALANI:
Konferans, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Ayazağa Yerleşkesi içerisinde yer alan Süleyman Demirel Kültür ve Konferans Merkezinde yapılacaktır. Maslak’ta konumlanmış olan İTÜ Ayazağa Yerleşkesi iş merkezlerine yakınlığı ve Taksim M2 metro hattı üzerinde bulunuşu ile katılımcılar için ulaşım kolaylığı sağlayacaktır. 9200 m2 alana yayılan Süleyman Demirel Kültür ve Konferans Merkezi bünyesinde büyük bir konferans salonu, senato salonu, lobi, çalıştay ve seminer salonları ve yemek salonu bulundurmaktadır.
KONFERANS KONULARI:
Açıkdeniz enerji konferansı, açıkdeniz sürdürülebilir enerji yapıları ile uygun maliyetli çevre dostu açıkdeniz enerji platformlarının geliştirilmesi ve konuşlandırılması, açıkdeniz enerji teknolojileri ve ilgili iş modelleri hakkında bilgi alışverişinde bulunabilinecek ve tartışma ortamı sağlayacak bir forum oluşturacaktır.Hem akademik hem de endüstriden katılımcıları ilgilendiren konferans konuları adı geçenlerle sınırlı olmamakla birlikte aşağıdaki gibidir:
Açıkdeniz Rüzgar Enerjisi ile ilgili Konular:
Tüm açıkdeniz tesislerinin maliyetlerinin azaltılmasını sağlayacak ve yeni jenerasyon, yaratıcı deniz ortamında yapılandırılmak ve kullanılmak için optimize edilmiş büyük-ölçekli türbinlerin geliştirilmesine fayda sağlayacak yeni mühendislik modelleme ve analiz araçlarının geliştirilmesi.
Rüzgar kaynaklarının değerlendirilmesi. Yapılar. Temeller. Deniz şiddeti değerlendirmeleri. Pazar analizi, teknoloji geliştirme ve göreceli olarak yüksek maliyetli enerji, çevresel etkiler, proje enstalasyonundaki teknolojik zorluklar, kafes bağları gibi anahtar engelleri aşmayı hedefleyen konuşlandırma projeleri. Kafes bağlantıları. Türbin kontrolü. Türbin jeneratör teknolojileri. Tedarik zinciri. Lojistik. Operasyon ve bakım-tutum. Risk değerlendirmesi.
Açıkdeniz Petrol, Doğalgaz ve Sürdürülebilir Enerji Platformları ile ilgili Konular:
Gemi İnşaatı Mühendisliği, Gemi ve Deniz yapıları mekaniği, Emniyet ve güvenilirlik, Malzemeler, Boru hatları ve platformlar, Kutup bölgesi mühendisliği, Hesaplamalı akışkanlar dinamiği ve girdap kaynaklı titreşimler, Liman ve rıhtım dizaynı ve mühendisliği, Lineer ve lineer-olmayan dalga mekaniği, Hidromekanik, Akışkan-yapı etkileşimi, Kablolar, bağlama ve şamandıra, duba teknolojisi, Sualtı Teknolojisi, Geoteknoloji,
Temel Mühendisliği; Deniz madenciliği; Kıyı Mühendisliği; Yenilenebilir Deniz Enerjisi; enstrümantasyon, vetam-ölçekli ölçümler; Model deneyi; Uydu ile gözleme; Deniz Çevre Mühendisliği; Stochastic İşlemler; Hidroelastisite, Sualtı Mühendisliği; Akışkanlar mekaniği; Deniz akustiği, Deniz Bilimi; Sayısal Analiz; Kıyı koruma; kıyı besleme; sediment taşınımı; Risk ve limit durum dizaynı; Gemi manevrası; Stabilite; Denizcilikve Kontrol sistemleri; Gemi direnci ve sevk.
Açıkdeniz ve Hidrokinetik Teknolojileri:
Dalga, gelgit, deniz akıntısı, nehirler, ve denizdeki sıcaklık değişimlerinden yararlanarak enerji üreten ileri güc sistemlerinin gelişimi. Nehirlerden ve kıyı bölgelerinden elde edilebilecek enerji potansiyelini değerlendirecek teknolojilerin geliştirilmesi ve uygulanması.
Etkin ve mali açıdan rekabetçi deniz ve hidrokinetik sistemlerin uygulanmasının ekonomik analizi. Endüstrinin araştırma ve geliştirme ihtiyaçlarının değerlendirilmesi, politik mekanizmaların belirlenmesi ve market
Çevre ile ilgili Konular:
Deniz ve hidrokinetik enerji teknolojilerinin potansiyel çevresel etkisi, ve çevreye zararlı etkilerin önlenmesi için potansiyel çevresel etki takibi ve adaptif yönetim metodları.
İşletme ile ilgili Konular:
Proje yönetimi ve düzenlemesi. Ekonomik ve coğrafi eğilimler. Bölgesel zorluklar. Yönetim riskleri. Saha geliştirme planlaması. Finans projeleri. Sürdürülebilir geliştirme. Bölgesel içerik. İnsan kaynakları. Nakit yönetimi. Operasyon ve üretim paylaşma düzenlemesi.
virahaber.com
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.