Türk Gemi İnşa Sanayi 21’nci Yüzyıl Hedefleri konuşuldu
Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu 25 Mayıs 2016 günü GİSBİR Konferans Salonu’nda “Türk Gemi İnşa Sanayi 21’nci Yüzyıl Hedefleri ne olmalıdır?’’ konulu bir çalıştay düzenledi.
Kurulduğu 4 Aralık 2015 tarihinden sonra ilk çalıştayını 9 Şubat 2016 tarihinde ‘’Türk Denizcilik Gücünün Durumsal Tespiti’’ konusunda yapan KÜDENFOR, denizcilik gücünü oluşturan tüm alt sahaları birer birer incelemeye ve ilgili tüm paydaşları bir araya getirmeye devam ediyor. KÜDENFOR beşinci çalıştayı olan, “Türk Gemi inşa Sanayi 21’inci yüzyıl hedefleri ne olmalıdır” konusundaki çalıştayı 25 Mayıs 2016 tarihinde GİSBİR Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi.
Denizcilik alanında akademik/bilimsel yaklaşımlar geliştirerek, “halkımız ve devletimizle denizcileşmek’’ idealine hizmet etmek prensibiyle yapılan seri çalıştayların beşincisinde, Türk gemi inşa sanayine değişik alanlarda doğrudan ve dolaylı katkı sağlayan kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve akademik dünyanın temsilcileri KÜDENFOR çatısı altında bir araya geldi. Türk Gemi İnşa Sanayisinin geleceği 12 bildiriyle değerlendirildi. “Gemi İnşada Küresel ve Bölgesel Gelişmeler” ile ‘’Gemi İnşa Sanayiinin Sorunları” ve “21’inci Yüzyılda Türk Gemi İnşa Sanayii Vizyonu” başlıkları altında üç ayrı oturumda icra edilen çalıştayda, gemi inşa sanayimizin kapsamlı analizi konunun uzmanları tarafından tartışıldı.
Çalıştayda Deniz Kuvvetleri komutanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın 21’inci yüzyıl gemi inşa vizyonları açıklandı. Gemi Mühendisleri Odası, Gemi İnşa Fakülteleri, Türk Eximbank, tersane yöneticileri, gemi inşa yan sanayi ile gemi inşa AR/GE uzmanları tarafından kapsamlı analizler içeren sunumlar yapıldı. Forum direktörü Emekli Amiral Cem Gürdeniz, 80 katılımcıyla yürütülen çalıştaydan çıkan sonuçların, halen dönemsel bir döngü içinde zor günler geçiren gemi inşa sanayisi başta kamu olmak üzere, bu alanı ilgilendiren tüm ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılacağını belirtti. Gürdeniz, bu sonuçların Türkiye’nin son 20 yılda ispatladığı atılım yeteneği çerçevesinde, gemi inşa sanayisinin gelişim ve sürdürülebilirliğine ışık tutmasına katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.
Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu, denizcilik gücünün değişik alt alanlarını bu çerçevedeki akademik faaliyetlerle incelemeye ve Türkiye’nin denizcileşmesine yeni fikirler üreterek katkı sağlamaya devam edecek. Forum yaz aylarındaki faaliyetlerini 2016 içinde yapılan çalıştayların devamı niteliğindeki yuvarlak masa/uzman toplantılarıyla sürdürecek, kasım ayından itibaren denizcilik gücünün diğer alanlarındaki çalıştay programlarını tekrar başlatacak.
ViraHaber.com
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.