1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. TÜDEV Olağan Genel Kurulu PRÜ'de yapıldı
TÜDEV Olağan Genel Kurulu PRÜ'de yapıldı

TÜDEV Olağan Genel Kurulu PRÜ'de yapıldı

Türk Deniz Eğitim Vakfı (TÜDEV) Olağan Genel Kurul Toplantısı, 16 Mayıs 2017 Salı günü Piri Reis Üniversitesi Hazırlık Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

A+A-

Türk Deniz Eğitim Vakfı Olağan Genel Kurul Toplantısı’na, TÜDEV Yönetim Kurulu Başkanı Sualp Ürkmez, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, Piri Reis Üniversitesi Genel Sekreteri Rıdvan Kartal, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Halim Mete, Türkiye Armatörler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bedri İnce, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkan Yardımcısı M. Faruk Ürkmez, DTO Yönetim Kurulu Üyesi Tamer Kıran, Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Bayrak, Sualtı ve Liman İnşaatçıları Kooperatifi (SULİM) Başkanı Abbas Kolçalar, Gemi Yakıt İkmalcileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Deniz Eraydın, Koster Armatörler ve İşletmecileri Derneği (KOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Çakır, Türkiye Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Dereli başta olmak üzere denizcilik sektörünün önde gelen temsilcileri ve vakıf mütevelli heyeti üyeleri katıldı.

sualpurkmez.JPG

Adil Göksu'nun Divan Başkanlığı'nı üstlendiği TÜDEV Genel Kurulu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren TÜDEV Yönetim Kurulu Başkanı Süalp Ürkmez, Türk Deniz Eğitim Vakfı’nın faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi. TÜDEV Deniz Eğitim Merkezi’nin 2015-2016 yıllarını kapsayan öğrenci sayıları hakkında katılımcılara bilgiler aktaran Süalp Ürkmez, M/F SAMSUN Gemisi’nin İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın sağladığı destek ile beş yıl süreyle kiralandığını ve denizcilik bölümünde eğitim gören öğrencilere staj imkânı sağlanacağını söyledi.

TÜDEV 2016 yılı Faaliyet Raporu'nun ardından Muhasebe Müdürü Faruk Çelik, Denetim Kurulu Raporu'nu okudu. Faaliyet ve denetim raporlarının okunması ile Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu ibra edildi. 2017 yılı tahmini bütçenin sunumu ve onayının ardından 2017-2019 dönemi yönetim kurulu ve denetim kurulu asil ve yedek üyelerin seçimi yapıldı.

Tüdev’in yeni yönetimi oy birliği ile belirlendi

İMEAK Deniz Ticaret Odası’ndan; Murat Er, Rıdvan Kartal, Hakan Karakaya, TÜDEV Mütevelli Heyeti’nden; Işık Kader Kalkavan, Süalp Ömer Ürkmez, Bilgehan Bayramoğlu, Feramuz Aşkın, Yasemin Yardımcı ve Eser Bayraktar TÜDEV’in yeni yönetimine asil üye olarak oy birliği ile seçildi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası’ndan; Kamil Arif Ertik, Murat Kul, Ümit Sandıkçı, TÜDEV Mütevelli Heyeti’nden; Gönç Beyli, Mahmut Aydın, Melisa Eraydın, Serdar Şekerci, Yalçın Kalkavan ve Ayşe Ebru Ürkmez Türk Deniz Eğitim Vakfı’nın yeni döneminde yedek üye olarak oy birliği ile görevlendirildi. İMEAK Deniz Ticaret Odası’ndan 3, TÜDEV Mütevelli Heyeti’nden 6 olmak üzere toplam 9 kişiden oluşan TÜDEV yeni yönetimi, üyelerin oy birliği ile göreve geldi.

metinkalkavan-003.JPG

“Sanayi ve üniversite işbirliğinde açık ara bir numarayız”

Olağan Genel Kurul Toplantısı sonrasında teşekkür konuşması yapan İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, “Eğitim konusunda herhalde Türkiye’de tekiz. Sanayi ve üniversite işbirliğinde açık ara bir numarayız. Türkiye’de hiçbir üniversite, sanayi ve endüstrisi ile bu kadar iç içe değildir. Bizim dışımızda hiçbir üniversiteyi sanayiciler yönetmiyor. Bu konuda üniversitelere bakıldığında bu olay İngiltere’de bakın kaç yüzyıl önce başlamış? Bizim konuştuğumuz ise, sadece 9 yıl önce kurulmuş bir üniversitedir. Büyüme oranlarımıza bakılırsa; oldukça hızlıdır ki, bu durum muhteşem. Bundan sonrasında bu kadar hızlı büyüme şansımız yok, biraz daha yavaş bir büyüme göstereceğiz” dedi.

Metin Kalkavan konuşmasını şöyle sürdürdü: “TÜDEV, çok büyük ve tarihi bir görev yapmaktadır. TÜDEV, çok büyük zorluklarla ve ihtiyaçlarla kurulmuştur. O günden bugünlere bakıldığında çok yol kat ettik ve şu an üniversitemizde yaklaşık yüzde 60 oranında çocuklarımıza burslar vermekteyiz. Bu rakam bakıldığından çok yüksek bir rakamdır. Kurmuş olduğumuz vadeli eğitim sistemi ile de Türkiye’de tekiz. Aylık 300-400 TL ücretlerle fakültemizde okuyacak çocuklarımıza zemin hazırlıyoruz. Peki, bunlar yeter mi? Yetmez. Halen eksikliklerimiz var fakat bu konuda da müthiş çabalar sarf ediyoruz”.

“Spor tesisleri, yatakhane ve yurtlar yapmak için uğraşıyoruz ama önceliklerimizi Türkiye’nin sorunu olan staj konusuna veriyoruz” diyen Kalkavan “Staj denildiğinde aslında biraz konu yanlış anlaşılıyor. Aslında gemideki uygulamalı eğitimdir bu konu. Bu gemiler aslında staj gemisi değil, uygulamalı eğitim gemileridir. Staj gemileri için en uygun gemiler hangileri diye sorulsa, kesinlikle feribotlarımız gibi gemilerdir diye yanıtlarım” şeklinde konuştu. Metin Kalkavan sözlerini şöyle sonlandırdı: “Herkesin yapacağı çok şey var, fakat paylaşmada sıkıntı var. Bunu ben hiç anlamadım, neyi paylaşamıyoruz?. Gücü mü, parayı mı? Bunlar zaten dünyada istemediğimiz kadar var. Herkesin yapacağı işler ve görevler var. Para desek istenilmediği kadar, dünyada paradan daha fazla bir şey yok. Çok çalışmak zorundayız ve ülke olarak çocuklarımızı iyi yetiştirmek durumundayız. Sadece kendimiz için değil, ülkemiz adına herkesi elinden-kolundan tutup ileriye taşımak zorundayız. Yoksa 1915’tekilere borcumuzu ödeyemeyiz”.

Haber: Hüseyin Altay YONTAN / Vira Haber

Bu haber toplam 4079 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.