1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Trabzon'da su ürünleri üretimi yetersiz
Trabzon'da su ürünleri üretimi yetersiz

Trabzon'da su ürünleri üretimi yetersiz

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon ve İlçeleri İç Su Ürünleri Üretici Birliği Başkanı Abdül Kadir Sürmeli ve Yönetim Kurulu üyelerini makamında kabul etti.

A+A-

Trabzon'un iç sularında balık üretiminde kapasitesinin çok altında bulunduğu belirtildi. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon ve İlçeleri İç Su Ürünleri Üretici Birliği Başkanı Abdül Kadir Sürmeli ve Yönetim Kurulu üyelerini makamında kabul etti. Ziyarette konuşan Trabzon ve İlçeleri İç Su Ürünleri Üretici Birliği Başkanı Abdül Kadir Sürmeli, birlik olarak 6 ilde bulunan balık çiftliği potansiyeline ilişkin bilgiler verdi.

Sürmeli "6 vilayette önceden 3-4 tane balık çiftliği bulunurken, günümüzde irili ufaklı 300'e yakın çiftliğimiz bulunmaktadır. Yıllık üretim kurulum kapasitemiz ise 20 bin ton civarındadır. Bunun gerçekleşme oranı ise yüzde 30 civarındadır. Trabzon olarak 12 bin ton kurulu kapasitemiz var. Gerçekleşen kapasitemiz ise 4 bin, 5 bin civarındadır. Bu sektörde bin kişiye istihdam imkanı sağlanıyor. Ayrıca milli ekonomiye de 25 milyon lira civarında katkı sağlanıyor" dedi.

Vali Abdil Celil Öz ise Türkiye'nin farklı bölgelerinde ciddi potansiyeli olan iç su balıkçılığı sektörünün giderek artış gösterdiğini belirterek "Ancak bu sektörü ekonomiye kazandırma konusunda sıkıntılarımız bulunmaktadır. 12 bin ton olan kapasitemizin 4 bin, 4 bin 500 tonunu kullanabiliyoruz. Türkiye'de su ürünleri ve balıkçılık üretimi istenilen seviyede değil. Su ürünleri üretiminin bir şekilde geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Bölgede özellikle su ürünleri üreticilerinin belli sıkıntıları bulunduğunu kaydeden Öz "HES'lerden, Devlet Su İşleri'nin ve Karayolları'nın alt yapı çalışmalarından kaynaklanan ciddi sıkıntıları bulunmakta. Bu konuda zaman zaman kurumlarımızı ikaz ediyor ve buna sebep olan işletmelere ceza uygulayarak önüne geçmeye çalışıyoruz. Bizim üreticilerden beklentilerimiz bu üretimi yaparken çevre ve sağlık şartlarına uyum konusunda özen göstermeleridir. Umarım bu süreci birlikte yürütüp ekonomimiz ve bölgedeki istihdam için önemli olan bu sektörümüzü geliştiririz "şeklinde konuştu.

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1192 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.