1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Torpido karşı tedbir sistemi
Torpido karşı tedbir sistemi

Torpido karşı tedbir sistemi

Koç Bilgi ve Savunma’nın Ultra Elektronics’le yaptığı işbirliğiyle, Türkiye’de ilk kez denizaltılarda ‘torpido karşı tedbir sistemi’nde milli yazılım kullanılacak.

A+A-

Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri, Ultra Electronics Sonar Systems ile işbirliğine giderek Deniz Kuvvetleri’nin Gölcük Tersanesi’nde inşa edilecek Türkiye’nin ‘Havadan Bağımsız Tahrik Sistemli Yeni Tip Denizaltıları’ projesi için stratejik tedarikçilerinden biri oldu. Bu işbirliği ile Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri, proje için Ultra Electronics’den en gelişmiş torpido karşı tedbir sistemlerini teknoloji transferi yaparak, yüksek milli katkıyla denizaltılara entegre edecek. Ultra Electronics ile yaptıkları anlaşma ile Türkiye’nin ilk Havadan Bağımsız Tahrik Sistemli Yeni Tip Denizaltılarına, Türkiye’nin en yüksek teknolojiye sahip güvenilir ve etkin ilk torpido karşı tedbir sistemini yerleştireceklerini kaydeden Koç Bilgi Grubu Genel Müdürü Mehmet Nalbantoğlu “Şirketimiz işbirliği ile torpido karşı tedbir sistemlerini, teknoloji transferi yaparak, Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın ‘yerli katkı’ vizyonu paralelinde, yüksek milli katkıyla denizaltılara entegre edecektir” dedi.

Savunma sanayimiz hamle yaptı

Proje ile Türkiye’nin su altı akustik sistemleri alanında uzmanlık merkezi olma hedefi doğrultusunda yüksek teknoloji ile yaşayan bir sistem temelinde know-how oluşturulması bağlamında çok büyük bir adım attığını dile getiren Nalbantoğlu “Türkiye’de ilk kez bir torpido karşı tedbir sistemi doğrudan dış kaynaklı temin edilmek yerine içinde teknoloji transferi ve milli yazılımlar bulunacak bir iş ortaklığıyla geliştirilecektir ve üretilecek denizaltılar torpido tehdidine karşı en üstün savunma yeteneği ile donatılmış olacaktır” diye konuştu. Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın, savunma sistem ihtiyaçlarının yurt içi karşılanma oranının ortalama yüzde 50’ye çıkarılması ve savunma sanayi ürün ve hizmet ihracatının 2011 yılında en az 1 milyar dolar olarak gerçekleştirilmesi hedefini hatırlatan Nalbantoğlu şunları söyledi: “2000’li yıllarda savunma sanayimiz büyük hamleler yaptı. Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın 2010 faaliyet raporundaki verilere göre, savunma sanayisi şirketlerinin toplam cirosu 2010 yılında 2 milyar 730 milyon dolar olarak gerçekleşti. Savunma sektörünün 2010 yılında gösterdiği bu performans ile ihtiyaçların yurt içinden karşılanma oranı ise yüzde 52 mertebelerine ulaştı.”
 

Star

Bu haber toplam 893 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.