1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Temizlik ciddi bir ihtiyaç haline geldi"
"Temizlik ciddi bir ihtiyaç haline geldi"

"Temizlik ciddi bir ihtiyaç haline geldi"

Yüksek katlı binaların inşasının yaygınlaşmasının beraberinde zorlu temizlik koşullarını da getirmesi, işadamı Mesut Tekerci'yi bu alanda girişimciliğe itti.

A+A-

2004 yılında Kocaeli'de Deksa Temizlik'i kurarak holding, hastane, AVM, banka gibi yüksek katlı binaların platformla temizlik işlerini alan Tekerci, elde ettiği başarının ardından hizmet alanını da geliştirerek yat temizliğine soyundu.

Sektöre kalifiye eleman sıkıntısı çekildiği bir zamanda girdiğini dolayısıyla kendini ifade etmekte ciddi anlamda sıkıntı yaşadığını anlatan Deksa Kurumsal Temizlik Hizmetleri Sahibi Mesut Tekerci, özellikle kalifiye personel alanında yaşadığı sıkıntıyı şöyle aktardı: "Şirketi kurduktan sonra aldığım ilk iş 7 katlı bir iş merkezinin cam temizliğiydi. Ancak, temizlik için platforma binen personel, yükseklik korkusu nedeniyle işe başlayamadan vazgeçti. Dolayısıyla işi tek başıma ben yapmak zorunda kaldım. Böyle zorlu bir süreçle başladık ama sektör giderek iyiye gidiyor. Bunun profesyonel bir hizmet olduğu, iş sağlığı ve güvenliğine ne kadar dikkat edilmesi gerektiği hususundaki bilinç giderek yaygınlaşıyor."

42 metreye kadar hizmet

Aradan geçen 7 yıllık süreçte Deksa'nın uzmanlaştığını ve sektörde marka haline gelmeye başladığını kaydeden Tekerci, başta İstanbul Anadolu yakası olmak üzere Kocaeli, Adapazarı, Yalova gibi tüm coğrafyaya hizmet verdiklerini belirtti. 42 metreye kadar hizmet sunduklarını, onun üstündeki yükseklikler içinse dağcılarla görüştüklerini dile getiren Tekerci, yaptıkları işin çok komplike bir iş olduğunu ve profesyonellik gerektirdiğini vurgulayarak, "Bu işin eğitimini almış, tam donanımlı 4 personelimiz var. İş güvenliği konusunda son derece eğitimliler. Yüksekte çalışıldığı için güvenlik tedbirlerine çok azami dikkat edilmesi gerekiyor. Ben şahsen her projenin başında durmaya özen gösteriyorum. Biz belediyelerden, ulaşım koordinasyon merkezinden gerekli izinleri alarak çalışma iznimizi oluşturuyoruz. Çünkü bazı binalarda caddenin trafiğe kapatılması gerekebiliyor. Tüm bu yasal prosedürleri iyi gözetmek lazım. Sektör Türkiye'de yeni ancak bu tür binalar her geçen gün çoğaldığı için önünün açık olduğunu düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

Dış cephe alanında yakaladıkları başarıyı yat temizliğinde de hedeflediklerini ifade eden Mesut Tekerci, marinalarla ve yat limanlarıyla görüşmelerinin sürdüğünü kaydetti. Türkiye'de yat sayısının her geçen gün arttığını, temizliğin ciddi bir ihtiyaç haline geldiğini belirten Tekerci, "Yat sahipleri yatlarına yabancıların girmemesi konusunda çok hassaslar. Biz bu dengeyi de gözeterek profesyonel bir hizmet sunmak istiyoruz. Çünkü, bu işin de bir prosedürü, kanunu var. İstanbul'da olan bir yat Marmaris'e gittiğinde mobilize ekibimiz sayesinde orada da hizmet sunmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Takip için abonelik sistemi başlattı

Avrupa'da yerel yöneticilerin sektöre sahip çıktığını kaydeden Mesut Tekerci, şehirlerde görsel anlamda kirlilik yaratan şirketlere yaptırım uygulandığını söyledi. Yapılan yüksek katlı bir binanın yılda 3-4 kez periyodik olarak temizlenmesi gerektiğine dikkat çeken Tekerci, "Kullanılan malzemenin seçimi de hassas bir konu. Alüminyum yüzeydeki kirlilik, sıcaklığın 60-70 dereceye ulaşması halinde yüzeyde kalıcı hasarlara neden olabilir. Bu işi uzman kişilerin yapması bu sebepten çok önemli. Kompozitte farklı, cam yüzeylerde farklı, alüminyumda farklı temizlik maddelerinin kullanılması gerekiyor. Bunun takibini bizler yapıyoruz, bunun için abonelik sistemi başlattık. Hedefimiz bina sahiplerindeki bilinci artırmak" diye konuştu. Tekerci, "Yaptığımız işi AB standartlarında tüm iş güvenliği mevzuatına ve kurallarına uygun olarak yapmak istiyoruz. Müşterilerin dikkat etmesini istiyoruz, basit bir cam temizliği olarak görünen bir iş hiç olmayacak kazalara neden olabilir" dedi.

emlakkulisi.com 

 

Bu haber toplam 1276 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.