1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Temel sorun: Nitelikli ve eğitimli personel
Temel sorun: Nitelikli ve eğitimli personel

Temel sorun: Nitelikli ve eğitimli personel

Küresel çapta dünya lojistik sektörünün 10 trilyon dolara yakın bir hacme sahip olduğu tahmin ediliyor. Yaklaşık 300 milyar TL'lik bir hacme ulaşan Türk taşımacılık ve lojistik sektörü ise son 10 yılda önemli bir büyüme ve gelişme kaydetti.

A+A-

Türkiye, Avrupa, Avrupa, Asya ve Afrika kıtaları arasında uluslararası lojistik üs olma yolunda hızla ilerlerken lojistik sektörü iyi yetişmiş çok sayıda nitelikli insan gücüne ihtiyaç duyuyor. 2023 yılında 1,5 milyondan fazla kişinin istihdam edilmesi beklenen sektörde, kızışan rekabet ortamında kalifiye personel arayışı her geçen gün artıyor. 

Bugün Türk lojistik sektöründe yaklaşık 50 bin kişilik nitelikli eleman açığı olduğu biliniyor. Ulusal ve uluslararası lojistik firmaları ise nitelikli, eğitimli çalışana ihtiyaç duydukları konusunda görüş birliği yaparken, işe alım sırasında tercihlerini sektöre hakim, bilgi ve eğitim açığını kapatmış, uluslararası deneyime açık ve yabancı dil yetisine sahip adaylardan yana kullandıklarının altını çiziyor.

STD Logistics Genel Müdürü Taner Çalışkan konuyla ilgili olarak lojistik sektörünün en temel sıkıntısının nitelikli ve bu işin eğitimini almış eleman eksiği olduğunu ve bu sektörde çalışmak isteyenlerin mutlaka ilgili  kurumlarda eğitim almaları gerektiğini söyledi.

Lojistik sektörü ile ilgili bölümlerin eğitim dili İngilizce olmalı!

Türkiye’de  son zamanlarda lojistikle ilgili eğitim kurumlarının artmasına karşılık verilen eğitimin kalitesinin yüksek tutulması gerektiğine dikkat çeken  SDT Logistics Genel Müdürü  Taner Çalışkan; örneğin  lojistikle ilgili bölümlerin bir cogunun Türkçe olduğunu , Uluslararası hizmet verilen lojistik sektöründe neredeyse tüm terim ve kavramlarda basta Ingilizce ve diger yabancı diller kullanıldığını Türkçe bir Lojistik eğitiminin büyük bir eksiklik oldugunu belirtti.

Mutlaka staj yapın!

Kendisi de Istanbul Universitesi Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği mezunu olan  Taner Çalışkan, sektörde görev almak isteyen gençler için üniversite eğitimi sırasında staj yapmanın kişinin kariyeri açısından hayati önem taşıdığını , Okullarda aldığımız teorik bilgileri pratiğe dökerek bir iş tecrübesi oluşturmanın sadece staj döneminde yapılabilecegini söyledi.

Deniz yolu ve hava yolu taşımacılığının lider şirketlerinden: Sdt Logistics!

Farklı bir hizmet anlayışı sunmak , lojistik sektöründe alışılagelmişin dışında bir tarz oluşturmak gayesiyle 2006 yılında kurulan ve bugüne kadar verdiği tüm Havayolu Taşımacılığı , Denizyolu Taşımacılığı ve Lojistik Hizmetlerini başarıyla sürdüren Sdt Logistics Türkiye’nin en iyi hizmet veren şirketlerinden biri olarak biliniyor.

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1086 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.