1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Tekirdağ Limanı'nın yeni sahibi Ceynak
Tekirdağ Limanı'nın yeni sahibi Ceynak

Tekirdağ Limanı'nın yeni sahibi Ceynak

Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Tekirdağ Limanı'nın özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi bugün sonuçlandı.

A+A-

Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Tekirdağ Limanı'nın özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmeleri bugün saat 14.30'da ÖİB binasında gerçekleşti.

Tekirdağ Limanı özelleştirmesi için 5 katılımcı firma başvuruda bulundu üç firma elenerek 2 firma kaldı. Bugün yapılan ihale Tekirdağ Lojistik Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ve Ceynak Grubu arasında geçti.

Türkiye Denizcilik İşletmesi AŞ'ye ait Tekirdağ Limanı'nın özelleştirilmesi ihalesini 347 milyon 100 bin lira teklif veren Ceynak Lojistik Ticaret AŞ kazandı.

 Özelleştirme İdaresi Başkanlığında gerçekleştirilen ihaleye, teklif sahipleri Ceynak Lojistik Ticaret AŞ ile Sınırlı Sorumlu 1 No'lu Tekirdağ Lojistik Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifinin temsilcileri katıldı.

İhalede, kapalı zarfta elemesiz tekliflerin alınmasının ardından açık artırma aşamasına geçildi.

İhalenin başlangıç tutarı 347 milyon lira, artırım aralığı ise 100 bin lira olarak belirlenirken, Sınırlı Sorumlu 1 No'lu Tekirdağ Lojistik Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ilk turda ihaleden çekildi.

Böylece ihaleyi 347 milyon 100 bin lira teklif sunan Ceynak Lojistik Ticaret AŞ kazandı.

Limancılıkta da etkin

Lojistik faaliyetlerin tamamında hizmet veren ve Karadeniz’in en büyük limanı olan TCDD Samsun Limanı'nı 1 Nisan 2010’da limanı TCDD’den devralan Ceynak, Tekirdağ Limanı’nı da   bünyesine katarak, limancılık faaliyetlerinde de etkin olmayı hedefliyor.

Hizmetlerinin tamamını “müşteri memnuniyeti“ni ilke edinerek yapılandırmış olan ve her türlü ürünün ithalat ve ihracat sürecinin, ancak eksiksiz bir lojistik hizmetle başarıya ulaştığına inanan Ceynak Lojistik, sağladığı başarılı hizmetlerle büyüyerek, yatırımlarını ülke genelinde istikrarlı bir biçimde yaygınlaştırmış ve ülkemize dünya standartlarında tesisler kazandırdı.

Dünya coğrafyasını ve Türkiye jeo-politiğini yakından tanıyan yapısıyla, hizmet kalitesini ve ticari dinamiklerini, tüm faaliyet alanlarına entegre ederek; dış ticaretin yoğunlaştığı Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinin en önemli ticaret merkezlerinde faaliyet gösteriyor.

Tekirdağ Limanı

100 bin metrekarenin üzerinde bir alana kurulu liman, 2100 metre iskele uzunluğuna sahip ve limanda genel kargo, sıvı ve dökme yük kabul ediliyor. Avrupa'yı Asya'ya bağlayan demiryolu feribot yine bu limanı kullanıyor. Feribota bağlanan demiryolu, sınırlı olarak liman için de kullanılabiliyor.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 1997 yılında Akkök Grup'a yıllık 2.6 milyon dolar sözleşme bedeliyle kiralanan liman, işletmesinde Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile irtifak hakkı tesisi ve/veya kullanım izni işlemlerindeki sorunlar nedeniyle 2012 şubat ayında yılında faaliyetini durdurmuş ve mart ayında tekrar Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne devredilmişti.

14 Eylül 2017 tarihinde 30180 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren mevzuatta ise Tekirdağ Liman Alanına yönelik 1/25000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği, 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun 11.09.2017 tarihli ve 2017/84 sayılı Kararı ile onaylanmıştı.

Vira Haber

Bu haber toplam 13411 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.