TCG Anadolu’nun montajı devam ediyor
Türk Deniz Kuvvetleri’nin harekât kabiliyetini arttıracak TCG Anadolu Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi’nin blok montajı hızla devam ediyor.
Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) tarafından Havuzlu Çıkarma Gemisi (LPD) olarak ihaleye çıkarılan ve daha sonra Havuzlu Helikopter Gemisi’ne (LHD) dönüştürülen proje, en son olarak Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi (LHD) olması kararlaştırıldı. ‘TCG Anadolu’ adı verilen geminin inşasına, Tuzla Sedef Tersanesi’nde başlandı.
Türk Deniz Kuvvetleri’nin küresel veya bölgesel olarak yaşanan olaylar karşısında ani reaksiyon gösterebilen, afet ve insani yardım yapabilen bir yapıya kavuşması gerekiyordu. Uzak mesafelere güç aktarımı yapabilen, hava imkân kabiliyeti olan, geniş hacmi ile araç ve insanların belli bir süre korunaklı şekilde barınabileceği ‘TCG Anadolu’ da bu doğrultuda ön plana çıkıyor.
TCG Anadolu 114 bloktan oluşacak. Gemi tamamlandığında içinde kullanılan malzemelerin yüzde 68’i yerli olacak. Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi GENESİS ADVENT Savaş Yönetim Sistemi sayesinde geminin silah ve sensörlerinin kontrolü ile birlikte gemi savunmasının sağlanması, görev kuvveti komuta kontrol ve amfibi harekât desteği sağlanmış olacak.
Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Türk Deniz Kuvvetleri’nin harekât kabiliyetini arttıracak TCG Anadolu Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi’nin blok montajına hızla devam ediliyor." dedi.
TCG Anadolu yapımını SEDEF tersanesinin üstlendiği yapımı süren, Türkiye'nin en büyük askeri gemisidir. Yapımı tamamlandığında Türk Deniz Kuvvetlerinin amiral gemisi olacaktır. 231 metre uzunluğundaki dev gemiye yeni nesil savaş uçakları F-35'ler, İHA ve helikopterler inebilecek. Taşınan onlarca tank ve zırhlı araç çıkarma için kullanılacak.
Vira Haber
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.