1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. DENİZ TİCARET ODASI

  4. Tamer Kıran, 29. Uluslararası Denizci Eğitimciler Birliği Konferansı’nın Açılışına Katıldı
Tamer Kıran, 29. Uluslararası Denizci Eğitimciler Birliği Konferansı’nın Açılışına Katıldı

Tamer Kıran, 29. Uluslararası Denizci Eğitimciler Birliği Konferansı’nın Açılışına Katıldı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Tamer Kıran, 25 Eylül 2024 Çarşamba günü, 29. Uluslararası Denizci Eğitimciler Birliği Konferansı’nın (IMLA) açılış törenine katıldı.

A+A-

Piri Reis Üniversitesi (PRÜ) ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından, İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın destekleriyle düzenlenen bu prestijli konferans, 25-28 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Tuzla Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal, PRÜ Rektörü Prof. Dr. Nafiz Arıca, İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan Arslan, Türk Armatörler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi Cihan Ergenç, IMLA Onursal Başkanı Prof. Dr. Alison Noble gibi önemli isimlerin katılım gösterdiği açılış törenine, denizcilik sektörünün önde gelen temsilcileri, uluslararası akademisyenler ve davetliler de büyük ilgi gösterdi.

Açılışta konuşan İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, denizcilik sektörünün geleceğine dair önemli mesajlar verdi.

Tamer Kıran’ın konuşması şu şekildeydi:

" Piri Reis Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen bu önemli konferansta sizlerle bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum.

Denizcilik sektörü, teknolojik ve dijital değişimlerin hızla yaşandığı bir dönemden geçiyor. 4. Endüstri Devrimi ile gelişen teknoloji ve dijitalleşme, denizcilikte devrim niteliğinde değişimlere yol açıyor. Otonom gemiler ve akıllı denizcilik çözümleri gibi yeniliklerle, sektörümüz yarının ihtiyaçlarına cevap vermeye hazırlanıyor. Ayrıca, iklim krizi ve çevre düzenlemeleri, daha temiz enerji ve teknolojilere geçişi zorunlu hale getiriyor.

Bu değişimler, nitelikli ve teknolojik bilgiye sahip iş gücüne olan ihtiyacı artırıyor. Bu noktada, eğitim kurumlarına büyük görev düşüyor. Özellikle simülatör programlarının güncellenmesi ve bilimsel araştırmaların bu değişimlere ayak uydurması büyük önem taşıyor.

Türk denizcilik sektörünün geleceğine dair sorumluluklarımızın farkındayız

Deniz Ticaret Odası olarak, denizcilik eğitiminin kalitesini artırmak için büyük çaba harcıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığımız protokol kapsamında, denizcilik meslek liselerine ve öğretmenlere destek sağlıyoruz. Ayrıca başarılı öğrencilere burs vererek, geleceğin denizcilerini yetiştirme sürecine katkıda bulunuyoruz.

Bu konferansın, denizcilik eğitiminin gelişimine büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Katkı sunan herkese teşekkür ediyor, sizleri saygıyla selamlıyorum.'

resim4-010.png

resim6-005.png

Bu haber toplam 646 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.