1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Sun Odyssey 469 zarif, estetik ve konforlu…
Sun Odyssey 469 zarif, estetik ve konforlu…

Sun Odyssey 469 zarif, estetik ve konforlu…

Sun Odyssey serisinin yeni teknesi Sun Odyssey 469, zarif dekoru ve konforuyla şimdiden tekne tutkunlarının gözdesi oldu.

A+A-

Tasarımcı Philippe Briand’ın Sun Odyssey için tasarladığı Sun Odyssey 469, konfor ve performansın uyumunun yanı sıra zarif görünümüyle deniz severlere uçsuz bucaksız bir yaşam vaat ediyor.

Sun Odyssey 469’nin güçlü, dengeli ve modern gövde yapısı uzun su hattı boyu ve çeneli yapıyı sürat ve kolay manevra için birleştiriyor. Şık güverte tasarımı, gömme heçler ve güverte altına gizlenen hareketli arma donanımı ile güvenli ve ergonomik bir kullanım imkanı sunan Sun Odyssey 469’da, otomatik tramola flok sistemi, geniş ölçekli cenova, code 0 yelken, sargılı direk gibi geniş bir yelpazede sunulan farklı yelken alternatifleri mevcut. Tekne, ayrıca dümen mahaline kadar uzanan iskotaları ile güvenli ve ergonomik bir kokpit tasarımına sahip. Teknede estetik ve konforu bir arada görebiliyorsunuz. Geniş kokpit ve tam fonksiyonel kokpit masası, rahat giriş çıkış için açılır kapanır platform, kavisli heçler, gömme platformlar ve güverte altına gizlenmiş hareketli arma donanımı tekne tutkunlarını büyüleyecek özelliklerden sadece bir kaçı…

sunodyssey469_kabin3.jpg

ŞIKLIK VE LÜKS HER YERDE…
Aydınlık, ferah ve havadar bir iç mekana sahip olan Sun Odyssey 469’da şıklık ve lüks her yerde karşınıza çıkıyor. Havalandırma ve aydınlık için çok sayıda heç ve lumboz, salon içersinde birbirinden bağımsız, son derece rahat ve konforlu üç farklı mekan, masif ahşap, mat vernik, cilalı paslanmaz çelik, deri ve birçok kumaş opsiyonu iç mekanda ferahlatıcı bir etki yaratıyor.
Serinin son ürünü olan Sun Odyssey de serinin diğer ürünlerinden farklı olarak bir çok yeni özellik bulunuyor. Sun Odyssey 509’a özgü tüm özellikleri sunan tekne, farklı iç tasarım, yelken planları, salma ve kumaş tercihleri ile kullanıcıya teknesini kendine özgü tasarlama fırsatı sağlıyor.
Philippe Briand tasarımı gövde ve salma modern ve dengeli bir görünüme sahip. Standart salma 2,24 metre ya da kısa seçeneğiyle 1,65 metre olabiliyor. Çeneli gövde dengenin yanı sıra iç alanları genişleten bir hava yaratırken, uzun su hattı yelken ve motor seyrinde yüksek performans sağlıyor. Modern tasarım 8 adet gövde lumbozu ve çeneli gövde ile hoş ve şık bir görüntü oluşturuyor.

Yaşanabilirlik, konfor ve güvenliğin ön planda olduğu güverte ve kokpitte çift dümen konsolu kıç aynalığa yakın, kokpiti ferah tutarken giriş çıkışı kolaylaştırıyor. Harken güverte donanımı da yelken seyri için tasarlanmış dümen mahalinden kontrol edilebilir vinçler, arabalar, ksıtırmaçlardan oluşuyor. Teknede dikkat çeken bir başka özellik ise denize kolay erişim ve kolay açılır kapanır yapıya sahip kıç platformu. Geniş kokpit masası saklama alanları, aydınlatma, buz kutusu, seyir elektronikleri için yer ve opsiyonel 360 Docking kumandası için tasarlanan Sun Odyssey 469, gömme heçler ve güverte altına gizlenen hareketli donanımın yanı sıra iki yanal ambar, dümen konsolu altında iki geniş ambar şeklinde konumlandırılmış saklama alanlarıyla hayli kullanışlı. Teknede opsiyonel jeneratör için ambar ve önde yelken ambarı ve geniş zincirlik de bulunuyor.
İç mekanda Sun Odyssey 509’da sunulan tüm opsiyonlar Sun Odyssey 460’a da yansıtılmış. Üç farklı iç mekan seçeneği ile (3-4 kabin) ferah bir iç mekana sahip olan teknede, salon için özel tasarım ve birbirinden bağımsız yaşam alanları ile bir çok fonksiyonel detay göze çarpıyor. Lüks detaylar ile tekne tutkunlarının adeta başını döndüren Sun Odyssey 469’un tüm iç mekanında LED aydınlatma kullanılmış. Sayısız kullanışlı saklama alanı aile ve dostlarla keyifli uzun seyirler için ideal…8 lumboz, uzun güverte heçleri ve bir çok açılır gömme heç ile aydınlık ve havadar olan Sun Odyssey 469’da bir önceki modellerde olduğu gibi farklı kumaş tercihleri, farş tahtaları opsiyonları ve tekneyi kendinize özel kılmak için tasarlanmış uzun bir opsiyon listesi mevcut.

STİLİNİZE UYGUN YELKENİ SEÇİN
Sun Odyssey 469’da her denizciye uygun yelken ve arma planları ile stilinize en uygun yelken planını seçebiliyorsunuz. Yüksek oranlı cenova arma yüklerini azaltan, gerektiğinde performansı maksimuma taşıyan yüksek arma planı bulunan teknede, içeriden geçen çarmık telleri ve cenova arabaları standart ya da performans yelkenlerde daha iyi trimi mümkün kılıyor, yan güvertelerde kolay geçiş sağlıyor. Ayrıca, otomatik tramola floğu, maylar/taffeta tam balenli performans yelkenleri veya sargılı anayelken gibi birçok yelken opsiyonları mevcut. Çok hafif rüzgarlarda yelken yapabilmek için Code 0 yelken seçeneği tekne tutkunları için önemli bir avantaj sağlıyor.
Balenli ana yelken 49,6 metrekare büyüklüğünde, dacron kumaş, yatay paneller, paslanmaz çelik halkalar, UV koruma, tor çizgisi, radyal güçlendirmeler, ayarlanabilir alt yapa, full balenli ve her biri tik iskota camadan sistemli iki camadan noktası özelliklerine sahip.

Sargılı Cenova da dacron kumaş, yatay paneller, UV koruma, sarma halatı, yakalarda Anti UV, tor çizgisi, camadan noktaları, ayarlanabilir alt yaka özelliklerinde 46,5 metrekare. Sargılı cenova da maksimum performans için yüksek ölçekli arma, kolay kullanım ve her açıya uygun çok yönlü yelken planı avantajları ile öne çıkıyor.

TEKNİK ÖZELLİKLERİ
Teknenin tam boyu 14,05 m / 46' 1", gövde boyu 13,65 m / 44' 9", su hattı boyu 12,54 m / 41' 1", genişliği 4,49 m / 14' 8". Motoru Yanmar 54 HP/40 Kw, yakıt kapasitesi yakıt kapasitesinde, 240 l / 63 US gal, su kapasitesi 615 l / 163 US gal ve buzdolabı kapasitesi 255 l / 67 US gal.

sunodyssey469_banyo3.jpg

sunodyssey469_kabin6.jpg

 

sunodyssey469_salon.jpg

sunodyssey469_salon9.jpg

 

virahaber.com

 

Bu haber toplam 1423 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.