Sualtı etkinliği heyecanla bekleniyor
Bu yıl 20. yaşını kutlayan, “Uluslararası Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali”, 1993 yılından bu yana, Türkiye’nin ilk ve en büyük sualtı spor kulübü, “Türk Balıkadamlar Spor Kulübü” (1954) tarafından düzenleniyor.
Festival, her yıl olduğu gibi, bu yıl da Türkiye'de ve yurt dışında çektiği sualtı belgesel filmleriyle sualtı dünyasının güzelliklerini bizlerle tanıştıran, 2007 yılında kaybettiğimiz Haluk Cecan'a ithaf edildi.
“Uluslararası Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali”, uluslararası sualtı arenasında düzenlenen en önemli festivalleri altında barındıran ve konusunda otorite olarak görülen “EUIFA” Avrupa Sualtı Görüntüleme Festivalleri Derneği üyesidir.
Festival, her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın önde gelen sualtı fotoğraf ve video ustalarını ağırlayacaktır. Geleneksel hale gelen ve her yıl heyecanla beklenen bir etkinliğe dönüşen festivalde, ayrıca bir sosyal sorumluluk projesi bulunuyor.
Festivalin bünyesinde iki ayrı yarışma yapılmaktadır:
- Uluslararası Yarışma: Tarih ve bölge ayrımı yapılmaksızın dünyanın her hangi bir bölgesinde, her hangi bir tarihte, sualtında çekilmiş fotoğraf ve filmlerin değerlendirilmesi.
- 'Yaşayan Marmara' Yarışması: Marmara Denizi-Prens Adaları’nda, yarışma dalışı gerçekleştirilerek çekilecek fotoğraf ve filmlerin değerlendirilmesi.
- Marmara Festivali 2013 - Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında, küçük çocuklarımıza bir eğitim imkânı sunmanın yanında, onların deniz ve denizlerimizi koruma ile ilgili bilinçlendirilmesi hedeflenmektedir. Bu proje kapsamında, çocuk yuvası tarafından yüzme bilmeyen çocuklar belirlenerek bir grup çocuğumuza yüzme eğitimi verilerek, onların su ile tanışmaları, yüzmeyi öğrenmeleri ve keyifli vakit geçirerek sosyalleşmeleri imkânı sağlanıyor.
Başta kulüp üyeleri, eğitmenleri ve sporcuları olmak üzere, ulusal ve uluslararası dalış ve görüntüleme dünyasınca otorite kabul edilen isimlerden, gelecek vadeden balıkadamlara kadar pek çok katılımcı, festivale jüri, yarışmacı ve görevli olarak gönüllü destek veriyor.
Festivalin duyurusu, uluslararası ve ulusal gazete, dergi, tv ve internet ortamlarında gerçekleştiriliyor.
Festivale ait her türlü bilgi ve duyuruları, aşağıdaki linklerden takip edebilirsiniz;
Web:www.marmarafestival.org Twitter: @MarmaraFestival
Facebook: Marmara Festival–Underwater Photo & Video Contest
FESTİVALİN AMACI…
• Sualtı güzelliklerini ve değerlerini ön plana çıkararak Türk turizmine katkı sağlamak...
• Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında yer alan çeşitli meslek gruplarındaki katılımcılara, ortak bir amaç için buluşma noktası sağlamak...
• Kirlenmekte olan denizlerimizde, yok olma tehlikesi içeren sualtı canlılarına dikkat çekerek, toplum bilincini geliştirmek...
• Ülkemizi çevreleyen denizlerimizin altında büyüleyici bir yaşamın varlığını, renkliliğini, çeşitliliğini göstererek, deniz sevgisini aşılamak...
• Festival kapsamında çocuklara yönelik sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirerek, küçük yaşlarda bilinçlendirilmiş bir toplum oluşması yolunda destek vermek...
• Tüm dünyadan gerçekleşen katılımlar ile dünyanın ilgisini çekerek, yerli ve yabancı medya aracılığı ile gündemde Türkiye’ye yer açmak, sınırları aşarak sesimizi duyurmak...
FESTİVALDE KİMLER VAR…
Türkiye ve dünyanın dört bir yanından, reklam, medya, teknoloji, otomotiv gibi pek çok sektörden mimarlar, bilişim uzmanları, hekimler, telekomünikasyon uzmanları, fotoğraf ve video ustaları, işletmeciler, mühendisler, doğa sporcuları kısacası ;
Sınırsız kitlenin buluşma noktası; SUALTI!
TÜRK BALIKADAMLAR KULÜBÜ HAKKINDA;
Türkiye’nin ilk, dünyanın sayılı sualtı kulüplerindendir.
Türk Balıkadamlar Spor Kulübü, sualtının yanı sıra, su üstü sportif etkinliklere de yer vermekte ve çeşitli dallarda dünya sıralamalarında önemli derecelere giren sporcular yetiştirmektedir. Ayrıca, denizlerimizde gerçekleştirilen bilimsel araştırmalara da, gerek malzeme, gerekse donanımlı dalıcılar olarak her türlü katkıyı kuruluşlara sağlamaktadır.
1967 yılından beri Kamu Yararına Çalışan Dernek statüsündedir. İstanbul - Caddebostan sahilindeki tesislerinde, çift kompresörlü tüp dolum istasyonu, aynı anda 80 kişiyi daldırma kapasitesine sahip donanımı, dershane ve konferans salonları, açık yüzme havuzu ve dalış teknelerinin yanaşabilmesine uygun iskelesi ile güçlü bir altyapı hizmeti sunmaktadır.
Tamamen gönüllü calışan, deneyimli dalış eğitmenlerimiz, Teknik Komite tarafından desteklenen Dalış Okulu bünyesinde her yıl yüzlerce kursiyere Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) onaylı CMAS 1, 2, 3 Yıldız dalıcı ve 1, 2 Yıldız Eğitmen kursu vermektedir. Kulübümüz, Deniz Polisi, Sivil Savunma ve Sualtı Jandarma ekiplerine kurtarma eğitimi vermekte, Üniversiteler ile işbirliği yaparak onlara destek sağlamaktadır.
Donanımlı dalış yanında Serbest Dalış, Sualtı Hokeyi, Can kurtarma, Sualtı Görüntüleme, Zıpkınla Balık Avı dallarında yoğun ve başarılı çalışmalar yapmaktadır.
Her yıl düzenlediği, Uluslararası Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali, yüksek sayıda yabancı katılım ile dünyanın en prestijli - yarışmaları arasında yerini almıştır.
Ayrıca düzenlemekte olduğu Amatör Sualtı Fotoğraf Yarışması ile yeni fotoğrafçılarımızın gelişimine de katkı sağlanmaktadır.
Kulübümüz bünyesinde Kürek, Yüzme ve Rüzgâr Sörfü şubeleri de etkinliklerini başarı ile sürdürmektedir.
virahaber.com
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.