1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Su ürünleri öğrencilerine uygulamalı eğitim
Su ürünleri öğrencilerine uygulamalı eğitim

Su ürünleri öğrencilerine uygulamalı eğitim

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğrencilerinin daha iyi bir eğitim almaları için "Deniz Uygulama Haftası" düzenlendi. Öğrenciler ‘’Deniz Uygulama Haftası" kapsamında Urla Yerleşkesinde çeşitli eğitimler alıyor.

A+A-

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğrencileri "Deniz Uygulama Haftası" kapsamında Urla Yerleşkesinde çeşitli eğitimler alıyor. Dalyan alanlarının Türkiye'de gittikçe azaldığını söyleyen Prof. Dr. Altan Lök, dalyan alanlarının en büyük problemlerinin düzensiz şehirleşme ve çevre kirliliği olduğunu belirtti. Sefer koordinatörü Prof. Dr. Lök, dalyan alanlarını besleyen tatlı su kaynaklarının her geçen gün azalması sonucunda bu alanlarda sığlaşma ve alan daralması sorunlarının oluştuğunu ve bunun bağlı olarak balık üretiminin her geçen gün azaldığını söyledi

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğrencilerinin daha iyi bir eğitim almaları için "Deniz Uygulama Haftası" düzenlendi. Bu yıl 35'inci kuruluş yılını kutlayan Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi 2. ve 3. sınıf öğrencilerine, su ürünleri mühendislerinin tanıtımını yapmak, sektöründeki yeri ve önemini anlatmak amacıyla düzenlenen Deniz Uygulama eğitimi, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Urla Yerleşkesi ve HOMA Araştırma ve Uygulama Dalyan'ında gerçekleştirildi.

Öğrenciler, EGESÜF Araştırma ve Uygulama teknesiyle İskele Limanı'ndan (Urla) denize açıldılar. Öğrenciler, teknede, deniz çalışmaları hakkında, karadaki araştırma ve uygulama laboratuvarlarında ise su ürünleri yetiştiriciliği hakkında bilgilendirildiler. Ayrıca, öğrencilere, fakülte bünyesinde bulunan HOMA Dalyan'ında, dalyan ve dalyanın çalışma prensipleri ve özellikleri ile ekosistemdeki yeri ve önemi konularında da bilgilendirmelerde bulunuldu.

E.Ü. Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü Avlama Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Altan Lök, öğrencilere EGESÜF Araştırma ve Uygulama Teknesiyle ilgili genel bilgiler vererek, Urla çevresindeki balıkçılık uygulamalarından bahsetti. Trol tekniği ile balık yakalama, yakalanan balıkların türlerine göre ayrımı, balıkların korunması hakkında eğitimler öğrencilerle birebir olarak gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra Fakültenin Yetiştiricilik Bölüm Öğretim Üyeleri tarafından canlı balıkların karaya taşınması ve karadaki havuzlarda bu balıkların adaptasyonu ve büyütülmesi konularında bilgilendirmeler yapıldı.

Eğitimde, trol ağının atılması, toplanması, toplanan balıkların türlerine göre ayrılması, balıkların kilo ve boy oranına göre sınıflandırılması, gemicilik, navigasyon konuları uygulamalı olarak anlatıldı. Avlanan balıkların uygun buz tipiyle buzlanması, paketlenmesi, balıkların tazeliğini koruması ve bayat balık ayrımının yapılmasıyla ilgili bilgiler Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyeleri tarafından detaylı olarak verildi. Ayrıca İzmir Körfezinde yaşayan balıkların biyolojisi, planktonik türler, su kalitesi ve bentik çeşitlilikle ilgili detaylı bilgiler Su Ürünleri Temel Bilimleri Bölümü Öğretim Üyeleri tarafından öğrencilere gemi üzerinde uygulamalı olarak anlatıldı.

Dalyan alanlarının Türkiye'de gittikçe azaldığını söyleyen Prof. Dr. Altan LÖK, Dalyan alanlarının en büyük problemlerinin düzensiz şehirleşme ve çevre kirliliği olduğunu belirtti. Sefer koordinatörü Prof. Dr. Lök, dalyan alanlarını besleyen tatlı su kaynaklarının her geçen gün azalması sonucunda bu alanlarda sığlaşma ve alan daralması sorunlarının oluştuğunu ve bunun bağlı olarak balık üretiminin her geçen gün azaldığını söyledi.

Deniz uygulama eğitiminden memnun kalan öğrenciler, bu tür uygulama eğitimlerinin sık sık yapılmasının yararlı olacağını dile getirdi.

Vira Haber

Bu haber toplam 5435 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.