1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Soportimistler eğitimi
Soportimistler eğitimi

Soportimistler eğitimi

“İnsan Hakları/Kadının Statüsünün Yükseltilmesi” ana alanında çalışmalarını desteklediğim Tarsus Şelale Sorotomist Kulüp Yönetim Kurulu üyelerine ‘’21.Yüzyıl Stres Yönetiminde Yaşam Becerileri’’ ana temasıyla yaklaşık iki gün süren bir eğitim verdim.

A+A-

perihan-hanim-ic-sayfa.20121224151350.jpg

Perihan USTA
Teknoloji ve Yönetim Danışmanı
Eğitim Uzmanı
Vira-Seaway /Yazar- Yayın Danışma Kurulu Üyesi

http://www.perihanusta.com

Katılımcıların heyecanı ve yakın ilgisiyle gerçekleşen eğitim programı, Tarsus’un tanıtımıyla renklendi. Tarsus Ticaret Odası Başkanı Mehmet Karagözlü ile yapılan toplantı sonucu bölgenin sanayi kesiminin olası eğitim ihtiyaçları paylaşıldı.

Tarsus’ta gerçekleşen diğer bir organizasyon ise Dünya Kadınlar Günü açılış konferansı idi. Dünya Kadınlar Günü açılış konferansı tüm kamu yöneticileri ve Tarsus’un güzide kadınlarının katılımıyla gerçekleşti. Özellikle Mersin Baro Başkanı Alpay Bey ve Tarsus Kent Konseyi Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu, Tarsus Bld. Bşk. Vekili, TSKF 2. Başkanı ve Mersin Soroptomist üyelerinin katılımı konferansa ayrı bir değer ve önem kattı . Her yeri ayrı bir güzellik sergileyen Tarsus ülkemizin nadir güzellikte yerleşim bölgesi. Tarsus’un sıcak iklimi ile bütünleşen insanların yakın ilgisi beni duygulandırdı ve tekrar görüşmek üzere

Tarsus yolu ışıklandı

Zihnin ekonomik kullanımı ile ilgili konferans içeriği; zihnin doğal hali “dengeli, mutlu ve itaatkar” olarak tarif edilmektedir. Oysa ki bu çağda zihnin “aşırı ve panik düşünceleri’’yle karmaşık bir trafikteymiş gibi kayboluyoruz. Zihin orada burada devamlı dolaşım halinde ve koşturmaca bir yarış içinde. Biz de onun arkasından mütemadiyen koşuyoruz. Bir yandan gelişen teknolojiler ve değişime ayak uydurmak bir yandan küresel dalgalanma ve krizlerle yol alan insanlık, makro ve mikro tehditlerle baskı altında bir yaşam sürdürmekte. Bu çağda gelişen teknolojilerin insan psikolojisi üzerine etkisi ise ayrı bir önem taşımakta. Gelişen teknolojiler, insanlarda gittikçe “narsizmi” öne çıkaran bir duygusallık yaşatmaktadır. İnsanlar özel hayatlarını internette paylaşarak tıklama sayılarıyla mutluluklarını artırmakta veya içe kapanıp gizli bir hüzün yaşamaktalar. Sonuçta giderek artan tükenmişlik sendromu ile psikolojisi bölünmüş hayatlar yaşanmakta ve insanlar yalnızlaşmaktadırlar. Evet insanlar gittikçe yalnızlaşmakta ve varlıklarını sorgulamaktadırlar. Böyle bir yaşam zihin sağlığımız için büyük bir tehdittir. Son yapılan araştırmalar bu tehditi gözler önüne sermektedir.

Almanya’da 2011 de nüfusun yüzde 41.1’i yani 43 bin 200 kişi depresyon, korku ve tükenmişlik nedeni ile emekliye ayrılmış. Türkiye’de son beş yılda antideprasan kullanımı yüzde 65 oranında artmış. Antideprasan satışının 10 milyar doları bulan günümüz dünyasında psikolojik rahatsızlıklar ve önemli nedeni stres büyük bir tehdit. Tüm bu olumsuzlukların ana nedeni ise “zihnin dengeli ve ekonomik kullanılamaması.”

Bu gelecek bizim ve farkında olmak sorumluluğu getiriyor. 21. yüzyılda ayakta kalmanın yolu gelişim ve değişimdir. Bunun için dengeli bir kimlik oluşturmalıyız. Dengeli kimlik ise “mutlu ve itaatkar” bir zihin ile sağlanır. Bunun için zihin nasıl çalışıyor, düşüncelerle nasıl mücadele ediyor bilmeli, dengeli ve kaliteli bir hayat için zihni ekonomik kullanmalıyız.

virahaber.com
 

Bu haber toplam 1793 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.