1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Şiddetli lodos tekneleri batırdı
Şiddetli lodos tekneleri batırdı

Şiddetli lodos tekneleri batırdı

Beyşehir Gölü'nde şiddetli lodos nedeniyle bir gezinti yatı ile balıkçı teknesi battı. Göl ortasında sulara gömülen gezinti yatı ve balıkçı teknesi bir jetski tarafından güçlükle kıyıya çekildi.

A+A-

Beyşehir Gölü'nde aşırı fırtına nedeniyle Eşrefoğlu Köprüsü yakınlarında göl ortasında demirli olan ve içerisinde yolcu bulunmayan özel gezinti yatı sazlıklara yakın alanda, içerisi suyla dolarak batmaya başladı.

Yatın yaklaşık 3 metre derinliğe sahip göl ortasında büyük bölümü suyun içerisinde kaldı. Bu arada, tarihi Töşköprü yanında kıyıda park halinde olan bir balıkçı teknesi de şiddetli rüzgarın neden olduğu dalgalardan nasibini aldı ve içerisi suyla dolarak büyük bölümü battı. Beyşehir Gölü'nde fırtınanın dinmesinin ardından her iki tekneyi de kıyıya çıkarma çalışmaları başlatıldı.

Yaklaşık 30 yolcu kapasiteli gezinti yatının sahibi Ziya Parla, daha önce adalara turlar gerçekleştiren tekneyi yaklaşık 2 ay önce özel kullanım amacıyla satın aldığını belirterek, "Yatı bağlayabileceğimiz bir iskele olmadığı için göl ortasında demirli vaziyetteydi. İskeleyi yeni yapıp, buraya çekemeden denizlerdeki gibi çıkan şiddetli fırtına bu hale getirdi. Rüzgar kıyıya sürükleyip delik açmış, su alınca yatın büyük bölümü batmış. Can kaybı yok, iyi ki içinde insanlar yoktu" diye konuştu.

Yat sahibi Ziya Parla, Beyşehir'in bugünlerde gündeminde olan liman konusunun yaşanan bu olayla bir kez daha şart olduğunun ortaya çıktığını da belirterek, "Beyşehir Gölü'ne yat limanı artık şart oldu. 6 ton ağırlığındaki teknenin ağırlığı içerisi suyla dolunca 30 ton ağırlığa ulaştı. Jetski ile kıyıya çekip kurtarıcı vinç gelince karaya çıkarıp bakım ve onarımdan geçirmeye çalışacağız" dedi.

TEKNELER JETSKİ İLE KIYIYA ÇEKİLDİ

Beyşehir Gölü kıyısında balıkçı teknesi batan Kadı Eylikler ise, Beyşehir Gölü'nde suların aşırı yükselmesinin ardından şiddetli fırtınalı günlerde denizlerdeki gibi dev dalgaların olduğunu, bunun da kıyıdaki tekneler için batma riski oluşturduğunu söyledi.

Beyşehir'de liman eksikliğine dikkat çeken ve bundan dolayı avcıların kıyılarda çok büyük sorunlar yaşadığını belirten Eylikler, "Avcılarımız adına konuşuyorum; Beyşehir'de yetkililerimizden tek isteğimiz bir liman yapılması" şeklinde konuştu.

Batan tekneleri jetski ile kıyıya çeken Mehmet Kesen de, yaşanan olayın denizcilerin tabiriyle çapa sürmesi olduğunu söyledi. Şiddetli rüzgarın çapayı taşlara getirip parçaladığını belirten Kesen, "Teknenin sancak tarafı bitik. Burada tabanı taşlar kırmış. Zarar en az 10 bin lira. Motor sökülecek, tekne belki de hurdaya ayrılacak. Çünkü su motoru bitirmiş" dedi.

Kesen, jetskinin aynı zamanda bir römorkör olarak da kullanılabileceğini belirterek, "Yapmaya çalıştığımız tekneyi jetski ile kıyıya çekip, buradan dışarıya alabilirsek bakım ve tamirini yapmak. Jetskilerle böyle küçük tekneleri çekebiliriz" diye konuştu.

Kesen, Beyşehir Gölü'nde yaşanan liman sorununun önemli bir sıkıntı olduğunu, teknelerin güvenli bir limanı olmaması nedeniyle her yere bağlanamadığını belirterek, "Burada tekneler şiddetli fırtınalı günlerde Allah korusun köprüye bile çarpabilir. Teknelerin içerisinde insanlar olabilir. Liman Beyşehir Gölü'nde eskiden beri ihtiyaç ama bugüne kadar kimse bu konuya el atmadı" şeklinde konuştu.

Bu arada, jetsiki vasıtasıyla kıyıya çekilen özel gezinti yatı içerisindeki su nedeniyle vinç tarafından kaldırılıp kıyıyı çıkarılamadı.

Haberfx

Bu haber toplam 966 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.