Yeterli rıhtım hizmeti alamıyorlar

İzmir'in Foça ilçesinde, deniz turizmine hizmet veren tekne sahipleri yaşadıkları sorunları masaya yatırmak üzere Foça Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonunda bir araya geldi.

İzmir'in Foça ilçesinde, deniz turizmine hizmet veren tekne sahipleri yaşadıkları sorunları masaya yatırmak üzere Foça Kaymakamı Kamil Köten, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Liman Başkanı Cihan Duman ve Sahil Güvenlik Komutanlığı temsilcileri ile bir araya geldi.
Foça Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonunda, S.S. Foça Gezi Tekneleri Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin talebi üzerine Foça Kaymakamlığı ve Foça Belediyesi önderliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Foça Kaymakamı Kamil Köten, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Liman Başkanı Cihan Duman ve Sahil Güvenlik Komutanlığı temsilcileri ile denizciler katıldı.

Toplantıda konuşan S.S. Foça Gezi Tekneleri Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mert Fırat, Foça turizmine hizmet verdiklerini belirterek teknelerini bağladıkları küçük deniz limanında yeterli rıhtım hizmetlerini alamadıklarını söyledi. Küçük deniz limanında yangın pompası, elektrik, su ve atık suların tahliyesi için yeterli donanım olmadığına dikkat çeken Fırat, şöyle konuştu: "Yılbaşında yürürlüğe giren yeni yasa ile birlikte artık teknelerimizde biriken biyolojik ve kimyasal (sintine) atıkları denize boşaltamıyoruz. Turizm sezonun kapalı olması nedeniyle bu mevsimde çok nadir olarak sefere çıkabiliyoruz. Ancak seferlerimiz sıklaştığında doğal olarak sahil güvenlikle daha sık karşılaşacağız. Yasa gereği atık sularımızın bertaraf edilmesi adına tesis, araç veya depolama yapan yetkili kurum ya da kuruluşa teslim belgesi karşılığında atık sularımıza teslim etmek zorundayız. Sahil güvenlik teknelerimize yaptığı kontrollerde de atık suyumuzu denize basmadığımızı kanıtlayan teslim belgesini görmek isteyecektir. Aksi halde yasa gereği cezai işlem uygulayacaktır."

Fırat'ın gündeme getirdiği konu hakkında bilgi sahibi olduğunu belirten Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Foça Belediyesi olarak Su Ürünleri Kooperatifimiz ile birlikte bu konu hakkında bizim de çalışmalarımız oldu. Bizim bu konuda çözüm önerimiz, 5'er tonluk olmak üzere biyolojik ve sintine atıklarını ayrı ayrı tanklarda depolamak ve belirli süre içersinde biriken atıkların bertarafını sağlamak için ilgili tesislere ulaştırmak."

Haberekspres

TURİZM Haberleri

Rus Kruvaziyerden 2024'ün Son Ziyareti
Rus Turistler Bu Kez Erken Döndü
İzmir’e Kruvaziyer Gemisiyle 10 Ayda 150 Bin Yolcu Geldi
Kruvaziyer Rotaları Arap Körfezi’ne Kayıyor
Yolcu Sayısında Rekor Kırıldı