Projenin Türkiye üzerinden hayata geçirilme ihtimalinin hem sektör hem de ülke açısından önemli fırsatlar sunduğunu belirten Zeren, Türk çelik boru sektörünün, Avrupa standartlarında üretim yapabilen, ulusal ve uluslararası projelerle adını duyurmuş önemli üreticileri bünyesinde barındırdığını ifade etti.
Türkiye'nin üreticilerin bilgi ve tecrübesi sayesinde uluslararası arenada çok önemli bir konumda bulunduğunu anlatan Zeren, sektörün başarısında ülkenin coğrafi konumunun getirdiği lojistik ve stratejik avantajlar, kalifiye iş gücü, katma değeri yüksek ürünlerin üretimine odaklanma ve ihracat kültürünün sektörde yerleşmiş olması gibi faktörlerin de önemli rol oynadığına dikkati çekti.
"Ürünlerimizin kalitesine güveniyoruz"
Türkiye'nin, Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise 5. büyük çelik üreticisi konumunda yer aldığını kaydeden Zeren, "Projenin hayata geçmesi durumunda Rusya'dan gelen hat Türkiye üzerinden Yunanistan'a bağlanacak, oradan da Avrupa'ya uzanacak. Türk çelik boru üreticileri olarak ürün kalitemize ve üretim gücümüze çok güveniyoruz ve projede Türk çelik borularının kullanılmasını istiyoruz" dedi.
Çelik üreticileri olarak TANAP Projesi'nde kullanılacak çelik boruların yüzde 80'ini karşılayacaklarının altını çizen Zeren, böyle bir projede yer alarak kalite ve yetkinliklerini bir kez daha kanıtladıklarını söyledi. Zeren, yeni ve büyük bir projede daha yer almanın sektörün prestijini artıracağını sözlerine ekledi.
Rusya Devlet Başkanı Putin, Ankara ziyareti sırasında Türkiye'nin taraf olmadığı Güney Akım projesinin iptal edildiğini açıklamış ve bir bölümü Türkiye'den geçecek olan yeni bir boru hattı projesinin hayata geçirilmesini önermişti.
virahaber.com