Genetik Seleksiyon Programı ile geliştirilen ve üretim aşaması geri izleme yeteneği ile an ve an takip edilen İlknak Aquaculture yavru balıkları sofralara lezzet katıyor. Yüksek kaliteli, tutarlı ortalama ağırlıklı, düşük deforme oranı ve hastalıklardan arındırılmış yavru balıklar hızlı büyümeleri ile de tanınıyor. Büyüme döngüsünü kısaltan İlknak Aquaculture yavruları aynı zamanda düşük üretim maliyeti de sağlıyor. Genetik Seleksiyon Programı sayesinde yavru balıklarda daha düşük hastalık ve ölüm oranı izleniyor. 0,3 ila 0,5 gr arasında değişen yavru balıklar karbonhidratı oranı düşük, doğal Omega-3 içeren lezzetli sofralık balıklara dönüşüyor.
Dikine entegre sistemi ile balığı direk kaynağından almayı sağlayan ve istenilen boyda balık üretebilen İlknak Aquaculture, üretim çiftliğine 0,5 deniz mili uzaklıkta ve Avrupa Birliği ihraç kodu olan paketleme tesisi ile balıkların yüksek kalitede ve taze olmaları konusunda oldukça hassas davranıyor.
SEDEX etik veri paylaşımı sistemini kullanarak sürdürülebilirlik ilkesine sahip çıkan İlknak, çevreye dost, topluma yararlı, gelecek nesillerin gereksinimlerini dikkate alarak her adımını insanlık için yararlı olma yolunda atıyor.
İlknak, Nisan 2017 itibariyle Western Greece Üniversitesi Teknoloji Eğitim Enstitüsü, Prof Costas Batargias öncülüğündeki Balıkçılık ve Su Ürünleri Teknoloji Departmanı ile “Genetik Seleksiyon Programı” üretimlerini başarılı bir şekilde gerçekleştiriyor. Programın amacı ortak özellikleri olan levrek ve çipuraları hedef almaktır. Bu yöntem tamamen aile seleksiyonu üzerine kuruludur ve moleküler işaretlemelerle soy bilgisini vermektedir. Aynı zamanda asistan işaretler sayesinde son bilimsel analizlerine de ulaşmak mümkün. İlknak, gücüne güç katan bu program ile sürdürülebilirlik, rekabet yeteneği ve karlılık ilkelerine sağdık kalıyor, müşterilerinin menfaati yönünde yüksek kalitede ürünler elde ediyor.
Prof. C Batargias 20 yılı aşkın tecrübesiyle kültür yetiştiriciliğinde genetik ve özel seleksiyon, başlangıç, organizasyon ve yönetim aşamalarını programlamayı NIREUS ve ANDROMEDA şirketleri ile 15 yıldır sürdürüyor. Batargias, Avrupa’da ve Yunanistan’da 23’e yakın başarılı projeye imza attı, birçok Avrupalı ileri gelen bilim insanıyla birlikte çalıştı. Aynı zamanda “Sürdürülebilir Balıkçılık ve Su Ürünleri” Yüksek Lisans Programı’nın da yöneticisi olan Batargias, Western Greece Üniversitesi Rektörü tarafından yetkilendirilen Mekanik ve Su Kaynakları Mühendisliği Departmanı’nın başında ve Fakülte Meclisinin Geçici Yöneticisi olarak görev yapmaktadır.