Yalı sahiplerinin 'Tekne Park' isyanı

İSPARK, İstanbul Boğazı’nda 4 noktaya daha Tekne Park yapacak. Boğaz’da dairesi olanlar ve yalı sahipleri bu duruma, “Evimizin önüne marina yapılıyor” diye isyan ederken, İSPARK yetkilileri ise kendilerini ‘tekne değnekçiliğini bitiriyoruz' dedi.

İstanbul Boğazı’ndaki kıyılara bağlanan tekne ve yatlardan yasadışı gelir elde edenlerin (Tonozcu) sayısı artınca İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) harekete geçti. İSPARK önce Tarabya ve İstinye sahiline Tekne Park inşa etti. Tekne sahiplerinden gelen talep artınca 4 yeni Tekne Park için düğmeye bastı. Ancak bu da “Boğaz’da marina olur mu” tartışmalarını beraberinde getirdi. Yalı sahipleri, “Evimizin önüne marina yapılıyor” diye şikayet ederken, İSPARK yetkilileri, “Tekne sahiplerinden çok talep alıyoruz. Tekne değnekçiliğinin önüne geçeceğiz” açıklamasını yaptı.

810 TEKNE KAPASİTELİ
Deniz taşıtlarının düzensiz park etmesine çözüm üretmek amacıyla “Tekne Park” hizmetini devreye aldıklarını anlatan İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, şunları anlattı:

"İlk önce İstinye ve Tarabya’da 15 milyon TL yatırımla 388 kapasiteli tekne parkları hizmete açtık. Şimdi gelen yoğun talebi karşılamak ve kapasiteyi artırmak için harekete geçtik. İlk etapta Bebek’te 250, Beykoz’da 310, Kuruçeşme’de 85, Paşabahçe’de ise 165 olmak üzere toplam 810 kapasiteli tekne park yapımı için gerekli fizibilite çalışmalarını tamamladık. Yakın zamanda başlayacağımız 4 tekne park için de 50 milyon TL yatırım yapmayı hedefliyoruz."

150 MİLYON TL’LİK HEDEF
4 noktada açılacak tekne parkların ardından Çubuklu, Kanlıca, Çengelköy ve Arnavutköy’de Tekne Parkların yapımına başlanacağını açıklayan Mehmet Çevik, "Bunların da hizmete girmesiyle 5 bin dolayında tekne ve yatın bağlanmasına imkan sağlanacak. İstinye ve Tarabya’da 1 yılda yaklaşık 5 milyon lira gelir elde edildi. Bu daha da artması bekleniyor. İstinye ve Tarabya’nın ardından yapılacak Tekne Parklar ile yasadışı toplanan gelirler kayıt altına alınarak yaklaşık 150 milyon lira gelir elde edilmesi hedefleniyor" dedi.

Tonozcu terörü bitecek

TONOZCU diye tabir edilen ve tekne sahiplerini rahatsız edip zorla para toplayan kişilerin önüne geçmek için böyle bir çalışma yaptıklarını anlatan İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, "Aralarında sanatçı ve iş adamlarının olduğu tekne sahipleri tonozculara gayri resmi ücret ödemek zorundaydı. Aksi halde teknelerinin ipi kesilip boğaza sürükleniyordu. Biz bunun önüne geçiyoruz" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

GÜNCEL Haberleri

Bozcaada ve Gökçeada'ya Yarınki Tüm Feribot Seferleri İptal Edildi
Tamer Kıran, “Türkiye Yüzyılı'nda Ulaştırma Koridorları ve Transit Taşımacılık Toplantısı"na Katıldı
Eşen Çayı’nda Sürdürülebilir Balıkçılık İçin İncelemeler Tamamlandı
İstavritin Bolluğu Fiyatları Düşürdü
Marmara Denizi'nde Ölü Yunus Balığı Bulundu