Volvo Ocean Race'de Türk takımı Team Alvimedica lider durumda

Tüm dünyayı saran ve gerçekleştirildiği şehirlere, renk katan, heyecan getiren ve dünyanın en prestijli spor organizasyonlarından biri olan Volvo Ocean Race’in 9 aylık yolculuğu sona erdi.

Volvo Ocean Race, 12. yılında da İsveç Göteborg ayağındaki etap yarışıyla tamamlandı. 38,739 deniz mili kat edilen, 9 ay boyunca süren ve 41 yıllık tarihi boyunca ilk defa rekabetin bu kadar yoğun olarak yaşandığı yarışın son durağına; Türk teknesi Alvimedica 22 Haziran’da lider olarak girdi.

ALVIMEDICA İÇİN GÖZLER LİMAN İÇİ YARIŞINDA

Volvo Ocean Race genel klasman sonuçları büyük ölçüde belli olsa da, kesin sonuçlar, 27 Haziran tarihinde Göteborg Inmarsat’da gerçekleştirilecek olan liman içi yarışlarından sonra belirlenecek. her ikisi de 34 puana sahip Alvimedica ve MAPFRE takımları, liman içi yarışlarda 4.’lük için mücadele edecek.

Volvo Ocaen Race boyunca hiçbir etap kazanamayan Team Vestas Wind, 2. etap sırasında, Hint Okyanusu’nda bir mercan kayalığında karaya oturan tekne yarış dışı olmuştu. Yarışa dönme umudunu kaybetmeyen tekne, Lizbon ve Lorient arasındaki 8. etabı 2. bitirişi 12. Volvo Ocean Race’in en sevgi dolu hatıralarından biri olarak kalacak.

Son olarak tamamen kadınlardan oluşan Team SCA ekibi (Sam Davies/GBR) de Göteborg limanında yarışı tamamladı.  Erkek rakiplerinin hemen arkasında her zamanki gibi en az onlar kadar mücadeleciydiler.

Volvo Ocean Race Final Sonuçları

1) Abu Dhabi Ocean Racing 24 puan
2) Team Brunel (Hollanda) 29 puan
3) Dongfeng Race Team (Çin) 33 puan
4) Team Alvimedica (Türkiye/USA) 34 puan MAPFRE (İspanya) 34 puan
6) Team SCA (İsveç) 51 puan
7) Team Vestas Wind (Danimarka) 60 puan

BU SENE İLK KEZ BİR TÜRK TEKNESİ YARIŞTI

Volvo Ocean Race 2015, Türkiye için ayrı bir önem taşıyordu. Türkiye’nin girişimsel kardiyoloji alanındaki tek dünya markası Alvimedica, Volvo Ocean Race’in ilk Türk katılımcısı olarak, Volvo Ocean Race sponsorluğu kapsamında kendi adını taşıyan yelken takımıyla yarıştı. Team Alvimedica’nın yarışçıları; Mark Towill (25), Charlie Enright (29), takımın yöneticiliğinde ise daha önce America’s Cup’ta yarışan Oracle Takımı’nın CEO’su Bill Erkelens’ti.

Volvo Car Türkiye Pazarlama ve PR Direktörü Ebru Ekşi Akınoğlu Volvo Ocean Race hakkında; ”Volvo'nun en uzun soluklu projesi olan ve uluslararası anlamda büyük ilgi gören yelken yarışı Volvo Ocean Race’i dünyada gerçekleştirmeye başladığımızdan beri Volvo Car Türkiye olarak ülkemizi, gerek Türkiye adına yarışan bir tekne ile gerekse yarışın  liman şehirlerinden birinin Türkiye’den geçmesiyle bu yarışın içinde görmeyi arzu ediyorduk. 

Volvo Ocean Race’e ve gücüne çok inanıyorduk. Dünyanın en zorlu açık denizlerini aşarak yaklaşık 40 bin mil dolaşacak ve dokuz ay sürecek bu macerada artık  bir Türk teknesi de var. Dünya markası olma yolunda bir Türk şirketinin de yarışın dünya çapındaki önemini fark etmiş olması, Alvimedica markasına dünya çapında bir bilinirlik getireceğini görmüş olması ve Volvo Ocean Race heyecanını bu denli hissetmesi bizi çok mutlu etti. 

Alvimedica’nın sponsorluğu ve takımın ilk yarışı olmasına rağmen elde ettiği başarılı sonuç ülkemiz adına çok gurur verici. Şimdi gelecek Volvo Ocean Race’te bir etabın da mutlaka Türkiye’den geçmesini arzu ediyoruz. İstanbul’un böylesi önemli bir organizasyonu başarıyla gerçekleştirebileceğine inanıyoruz” açıklamasında bulundu.
 
TEK TİP VOLVO OCEAN 65 İLE REKABET ÜST DÜZEYDE

Bu yıl 41. yılını kutlayan Volvo Ocean Race’teki bir diğer ilk ise tüm yarışçılarınj tek tip tekne ile yarışması oldu. VOR’da tüm takımlar yeni tekne Volvo Ocean 65 ile yarıştı. İnsan-merkezli bir odaklılığa sahip olan Volvo Ocean 65’ler, radikal, yüksek performanslı, dünya standartlarında, sağlam tekneler. 7 adet Volvo Ocean 65 one design (tek sınıf) teknenin her biri çok sıkı kontrol edilen planlar üzerinden üretildi ve hepsi aynı özellikleri taşıyor. 

Teknelerin aynı özellikte olması; yarışta, yetenek, strateji ve ekibin göstereceği takım çalışmasının öne çıkmasını sağlıyor.

Volvo Ocean 65’in tasarımı ABD’deki Farr Yacht Design’da tamamlandı.  Volvo Ocean 65’lerin gövde ve daggerboard’ları İtalya’daki Persico, güverte ve bileşenleri Fransa’daki Multiplast, içyapısı ise İsviçre’deki Decision’da üretildi. Bu parçalar İngiltere’deki Green Marine’de bir araya getirildi. Volvo Ocean 65’in üretim aşamasında 120’den fazla kişi, toplam 36 bin saat çalıştı.

 

virahaber.com

SU SPORLARI Haberleri

Bengisu, Avrupa'nın En Hızlısı
Şahika Ercümen, Korsika’da Bronz Madalya Kazandı
8. Uluslararası Süleymanpaşa Optimist Cup Yelken Yarışları Başladı
ORAL-B Challenge İstanbul Nefes Kesti
Denizli Büyükşehirin 5 Sporcusu Balkan Şampiyonasında Mücadele Edecek