TYF'den Tekirdağ Yelken Kulübü'ne tekne desteği

“Yelken Sporunu Geniş Kitlelere Tanıtma Yatırım Programı” kapsamında, Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü'ne hediye edilen “Topper Topaz Omega” teknesinin teslim töreni yapıldı.

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Başkanı Nazlı İmre, “Tesis deyince Türkiye'de herkesin aklına kapalı spor salonu ve beraberindeki kompleksler geliyor. Hiç kimsenin aklına kıyı kenar şeridinin içine su sporları için yer ayırmak gelmiyor, bunu da kanunla bizi sağlam duracak hale getirmenin yolu aranmıyor” dedi. İmre, “Yelken Sporunu Geniş Kitlelere Tanıtma Yatırım Programı” kapsamında, Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü'ne hediye edilen “Topper Topaz Omega” teknesinin teslim töreninde yaptığı açıklamada, 2010 yılında başlattıkları projeyle geniş kitleleri yelkenle buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Büyüklerin ve çocukların burada kurs alabileceklerini bildiren Nazlı İmre, şöyle devam etti:
“Yani 5 çocuğun, 3 tane de büyüğün kullanabileceği bir tekne. Buradaki amaç herkesi bu teknelere bindirerek yelkenle tanışmalarını sağlamak. Ondan sonra da hoşlarına giderse yarışmak, isterlerse diğer teknelere geçmelerini sağlamak. Çünkü insanlar bilmediği şeyi yapmaz. Burada böylece tehlikesizce korkmadan, ürkmeden tekneyi deneyecekler. Buraya gelmeden önce İzmir'deydik. Orada 3 kulübümüze teknelerini verdik. Daha önce de Muğla'da 3 kulübümüze verdik. Bitlis'te, Tatvan'da, Van'da, Adana'da, Trabzon'da dağıtımımız oldu. Aslında Tekirdağ, bu tekneyi geçen yılki başarıları ile gerek sporcularının, gerek yarış katılımları, gerekse hakemlerinin ve idarecilerinin ileriye dönük yaptıkları planlar ve koydukları hedefleri ile hak etti. Başarıları, bizleri bu hediyeyi buraya getirme kararı verdirdi.”

“Türkiye'nin katıldığı olimpiyatlarda yelken vardı”

Olimpiyatlarda bir çok popüler sporun yerine yelkenin yer aldığını anlatan İmre, Türkiye'nin sadece Pekin Olimpiyatları'na 11 dalda katıldığını ve bu dallardan birinin de yelken olduğunu dile getirdi.

Türkiye'de yelken kulüplerinin tesis sıkıntısının olduğunu da anlatan Nazlı İmre, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Olimpiyatlarda 26 tane spor dalı var. Bu 26 spor dalından Türkiye ancak Pekin Olimpiyatları'na 11 dalda katılabildi. 11 daldan biri de yelkendi. Çok başarılı olduğunu düşündüğümüz basketbol, hentbol, voleybol ve futbol olimpiyatlarda yoktu. Ama yelken vardı. Türkiye nüfusuna bakarsanız ve Türkiye nüfusunun sahil kesimine bakarsanız, yelkendeki sporcu sayısı, yelken yapan kişinin çok düşük olduğunu maalesef görüyoruz.
Mersin'de yapılacak Akdeniz Oyunları ile ilgili tesis patlamasından, tesis seferberliğinden bahsediliyor. Sayılan tesislerin hiçbirinde yelken tesisi yok. Halbuki yelken de bütün bu sporların bir dalı. Tesis deyince Türkiye'de herkesin aklına kapalı spor salonu ve beraberindeki kompleksler geliyor. Hiç kimsenin aklına kıyı kenar şeridinin içine su sporları için yer ayırmak gelmiyor, bunu da kanunla bizi sağlam duracak hale getirmenin yolu aranmıyor.”
Türkiye'de yelken için ilk yapılacak işin faaliyet gösteren tüm yelken kulüplerinin durumunun tespit edilmesi ve onlara yaşama hakkının verilmesi olduğunu vurgulayan İmre, “Spor yerleri, spor yerleri olarak kalmalı bunu da kanunen garanti altına almalı. Şehir planlamalarının içinde kıyı kenar çizgilerinin içinde su sporları tesisleri için muhakkak yer ayrılmalı” diye konuştu.

Konuşmaların ardından “Topper Topaz Omega” teknesi yelken kulübü sporcuları tarafından denize indirildi.

Törene, Ak Parti Tekirdağ milletvekilleri Ziyaeddin Akbulut ve Özlem Yemişçi ile İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı.

A.A.

TURİZM Haberleri

Lüks Yolcu Gemisi Kuşadası'na Demir Attı
Rus Kruvaziyerden 2024'ün Son Ziyareti
Rus Turistler Bu Kez Erken Döndü
İzmir’e Kruvaziyer Gemisiyle 10 Ayda 150 Bin Yolcu Geldi
Kruvaziyer Rotaları Arap Körfezi’ne Kayıyor