Trol avcılığı denizlerin belalısı oldu

GÜMÇED Genel Başkanı Adnan Önürmen, trolle avlanma dolayısıyla balık türleri ve kapasitesinin her geçen gün azaldığını açıkladı.

Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED) Genel Başkanı Adnan Önürmen, trolle avlanma dolayısıyla balık türleri ve kapasitesinin her geçen gün azaldığını bildirdi.

Önürmen, yazılı açıklamasında, denizlerde balık neslinin tehlike altında bulunduğunu vurguladı. Trolle avlanmanın bir insanlık suçu, denizlerde "balık soykırımı" anlamına geldiğini öne süren Önürmen, şunları kaydetti:

"Trol, Marmara Denizi'nde özellikle Bandırma, Kapıdağı, Çakıl, Şahinburgaz, Karşıyaka, Erdek, Marmara, Avşa, Tekirdağ, Karacabey Boğazı ve Gemlik Körfezi'nde su altı canlılarının yaşam alanlarını tahrip ediyor. Trol, balık üreme alanlarının yok olmasına ve çok ciddi ekonomik kayba yol açıyor. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde trol nedeniyle balık türleri ve kapasitesi her geçen gün azalıyor. Trol geleceğimizi yok ediyor."

Önürmen, deniz canlılarının korunmasında vatandaşların da sorumluluğu bulunduğuna değinerek, gördükleri yasa dışı uygulamaları ilgili kurumlara bildirmelerini istedi.

Vira Haber

BALIKÇILIK Haberleri

Çanakkaleli Balıkçılar Sezondan Memnun
Yılan Balıkları7 Bin Kilometre Kat Ederek Meksika Körfezi’nden Aydın’a Ulaştı
Geç Gelen Kış Balığın Tadını Kaçırdı
Gelibolu’da 45 Kilo Balığa El Konuldu, 37 Bin 770 Lira Para Cezası Kesildi
Binlerce Vatandaş Hamsi Festivalinde Buluştu: 7 Ton Hamsi Tüketildi