Topbaş'tan İDO ihalesine tam not

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İDO A.Ş'nin özelleştirilmesi ihalesine ilişkin, ''Bize ulaşımla ilgili ciddi bir kaynak." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İDO A.Ş'nin özelleştirilmesi ihalesine ilişkin, ''Bize ulaşımla ilgili ciddi bir kaynak." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş'nin özelleştirilmesi ihalesine ilişkin, ''Bize ulaşımla ilgili ciddi bir kaynak. Çok ciddi katılım vardı ve iyi firmalar girdi. Gayet rekabetçi bir ortam oluştu. Çok başarılı geçtiğini söyleyebilirim'' dedi.

Dünya Yerel Yönetimler Birliği (UCLG) Başkanı da olan Topbaş, BM-HABITAT Yönetim Konseyi kapsamında düzenlenen Birleşmiş Milletler Yerel Yönetimler Danışma Komitesi (UNACLA) Toplantısına katılmak üzere Kenya'nın başkenti Nairobi'ye gitti.

Topbaş, hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, yerel yönetimlerin BM nezdinde oldukça ön plana çıktığını ve hassasiyetle takip edildiğini belirterek, yerel yönetimleri ilgilendiren bu önemli toplantının tematik oturumunda, ''kentsel mobilite'' ana teması altında bir sunum yapacağını ifade etti.

UNACLA'nın yeni üyelik yapısının da belirleneceği toplantıda, BM-HABITAT Başkanı Joan Clos'un önerisiyle UNACLA'nın başkanlığına aday gösterilmesinin söz konusu olduğunu kaydeden Topbaş, ''Bir şapka daha verme ihtimalleri var. Türkiye'deki gelişmeler, yerel yönetimlerdeki başarılar, BM'de yaptığımız görüşmeler, zannediyorum yerel yönetimlerle olan ilişkilerimiz çerçevesinde bu tip tavsiyeler yapılmış, böyle bir teklif olacağından bahsediliyor. Hayırlısı'' şeklinde konuştu.

Gazetecilerin, İDO'nun özelleştirilmesi ihalesindeki 861 milyon dolarlık rakamı nasıl bulduğunu sormaları üzerine Topbaş, şunları kaydetti:

''İş adamlarıyla da görüşmelerim oldu. 'Gayet iyi bir fiyat' diye bahsettiler. Tabii ki bu İstanbul için çok önemli bir ulaşım aksı. Bir de nereden nereye gelindiğine de bakmak lazım. Daha önce bu değerleri yoktu. İyi bir noktaya geldi. Ayrıca, İstanbul'a hizmet veren bölümünün dışında Marmara'ya da hizmet veren önemli bir deniz ulaşımı. Daha iyi yatırımlara, daha iyi açılımlara da fırsat verecek bir imkan ve bize de ulaşımla ilgili ciddi bir kaynak. Olaya böyle bakmak gerekir. Doğru olduğu söylenmekte, iş adamlarımızın değerlendirmesi bu. Bir de çok ciddi katılım vardı ve iyi firmalar girdi. Gayet rekabetçi bir ortam oluştu. Çok başarılı geçtiğini söyleyebilirim. İstanbul'a hayırlı olsun.''

AA
 

GÜNCEL Haberleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan Denizcilere Yıpranma Payı Desteği
Çanakkale Boğazı 10 Knot Altındaki Tüm Gemiler İçin Transit Geçişlere Kapatıldı
Aliağa Limanları, Türkiye Ekonomisinin Gücünü Yansıtıyor
Kayıp Balıkçıların Teknesi Açıkta 8 Metre Derinlikte Bulundu
Bandırma ve Erdek'te Olumsuz Hava Şartları Nedeniyle Feribot Seferleri İptal Edildi