Tırıvırı ile balık avlamak yasak

Erzincan Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada içsularda avlanma esnasında kullanımı yasak olan malzemeler konusunda halk bir kez daha uyarıldı.

Erzincan Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada içsularda avlanma esnasında kullanımı yasak olan malzemeler konusunda halk bir kez daha uyarıldı.

Tarım İl Müdürlüğü Jandarma teşkilatı ile işbirliği içerisinde başta Mertekli regülatörü olmak üzere iç sularda tırıvırı ile balık avlayanlara 763 TL idari para cezası uygulayacak.Tarım İl Müdürlüğü bir taraftan halkı bu konuda bilgilendirirken diğer taraftan da uyarılara kulak asmayan vatandaşlara idari para cezası uygulanacağını bildirdi. Tırıvırıyı kullananlar ve satanlar hakkında vatandaşların Tarım İl Müdürlüğü ya da jandarmaya ihbarda bulunmaları istendi.İl Tarım Müdürü Ali Lek tarafından yapılan açıklamada “Farklı ebatlarda yapılabilen ancak genellikle 70X100 cm ebadında ve çeşitli göz aralıklarında örülmüş ince misina ağdan yapılmış dikdörtgen bir perdenin ucuna takılmış kurşundan oluşan ve halk arasında tırıvırı, paraşüt, katil tor, aparat vb. isimlerle anılan bu katliam aracı olta ucuna takılarak; genelde küçük balık avladığından yasal olmayan boyda balık avlayarak balık neslinin yok olmasına, suya atış sırasında veya su içerisinde bir yere takılarak koptuğunda su içerisinde kalarak yıllarca kendisine takılan balıkların ölmesine neden oluyor. Ayrıca tırıvırı ördek, su samuru, balıkçıl gibi su canlılarının ölümüne de yol açıyor. Son derece ucuz olan bu malzeme gerek İl Müdürlüğümüzün gerekse kolluk kuvvetlerinin yaptıkları denetimler sırasında gizlenmesi amacıyla kesilerek suya bırakılmakta, olta ucu boş kaldığı için yasa dışı avcılık yapan kişiler cezadan kurtulmakta ve bu katliam aracı katliama devam etmektedir. Tabiat varlıklarımızın korunması ve bizden sonraki nesillere aktarılabilmesi, iç sularımızdaki milli servetimiz olan balık ve yaban hayvanlarının korunması, ekolojik dengenin bozulmaması için tırıvırı denilen yasa dışı av aletinin üretimi, satışı, istihsal yerleri civarında bulundurulması ve su ürünleri avcılığında kullanılması yasaklanmıştır. Bu düzenlemeye aykırı hareket edenler Su Ürünleri Kanununun ilgili hükümlerine göre 763 TL para cezası ile cezalandırılacaklardır” dedi.

Haberciniz

BALIKÇILIK Haberleri

Çanakkale Boğazı'nda 17 Ton Sardalya Yakalandı
Denizdeki Bolluk ve Rekabet Hamsi Fiyatını 70 Liraya Kadar Düşürdü
2024’te 200 TL Olan Hamsi 2025'te 100 TL’den Satılıyor
Hamsi Balıkçıların Rotasını İğneada’ya Çevirdi
Karadeniz'de Kefal Bereketi Yaşanıyor