Tersane sektörüne öncülük yapıyoruz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,"Biz tersane sektörüne öncülük yaptık" dedi.

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun 32. toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, deniz ulaşımı ve temizliğiyle ilgili yaptıkları 3 ihaleyi de yerli firmaların kazandığını hatırlatıp ekledi: “Dışarıya ihale veriliyor demişlerdi. Ama biz tersane sektörüne öncülük yaptık.”

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun (İEKKK) 32. toplantısı tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşti. Kurul Başkanı Şerife İnci Eren konuşmasında, Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Başkanı Mustafa İduğ ve Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Işın Yıldız’ın Kurul’un yeni üyeleri olduğunu söyleyerek kendilerine “Hoş geldiniz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise açılış konuşmasında, Büyükşehir Belediyesi’nin son dönem çalışmaları hakkında Kurul üyelerine bilgi verdi. Körfez’e yeni vapurlar alınması konusunda ihalenin tamamlandığını ve yasal süreçte herhangi bir itiraz gelmemesi halinde İzmir’in ilk vapurunun 550 gün sonra Körfez seferine başlayacağını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Temiz Körfez” hedefinde dip tarama gemisi ve romorkörün yapımının sürdüğünü de hatırlatarak, “Bir tanesi Tuzla’da, diğeri de Çiğli’de Ata Sanayi’nde yapılıyor. Körfez Vapuru ihalesini kazanan firma da yerli bir firma. ‘Dışarıya ihale veriliyor’ gibi bir takım söylentiler içeren bir dönem yaşamıştık. Ama bu üç ihaleyi de yerli firmaların alacak ve yapacak gücü olduğu ortaya çıktı. Üstelik kazıcı gemi de ilk kez Türkiye’de yapılıyor. Bu durum ülkemizde gemi sanayisinin geldiği noktayı, bizim de teşviğimiz ve kazanacakları deneyimle sektörün daha da ileriye gideceğini, tersane sektörüne öncülük yaptığımızı gösteriyor” dedi.

Geçtiğimiz hafta sonu Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nde “Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi”nin temel atma törenini gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, yaklaşık 61 milyon TL maliyetli tesisin, kapasite açısından Türkiye’de ilk olacağını söyledi. Kurutma tesisinin yaklaşık 13 ayda, çürütme tesisinin ise 22 ayda devreye gireceğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Günde yaklaşık 800 ton çamuru metan gazıyla ayrıştırıp oradan aldığımız enerjiyi kurutmada kullanacağız. Çıkan toprak ise tarımda ya da çimento fabrikalarında kullanılabilir” diye konuştu.

Bayraklı’da “yerinde” dönüşüm

12 Mayıs Cumartesi günü Bayraklı’da kentsel dönüşüm için ilk adımın atılacağını da müjdeleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, 60 hektarlık alanın kentsel dönüşüm altyapısının hazırlanması için ihaleye çıktıklarını ve Bayraklı Belediyesi ile ihaleyi kazanan firmanın katılımıyla protokol imza töreni gerçekleştireceklerini söyledi. Başkan Kocaoğlu, Bayraklı Belediyesi tarafından belirlenen 60 hektarlık alanın, Çanakkale – İzmir Otoyolu ile Altınyol arasındaki Cengizhan, Fuat Edip Baksı ve Alparslan mahallelerini kapsadığını ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve onaylanması için Bakanlar Kurulu’na gönderilen projelerle ilgili herhangi bir gelişme olmadığını hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “Projelerimiz İçişleri Bakanlığı’ndan Bakanlar Kurulu’na gitti, ama şu ana kadar bize bir şey gelmedi. Sanıyorum yeni kentsel dönüşüm yasası bekleniyor” dedi.

yerelgundem.com

GÜNCEL Haberleri

Denizci Fenerbahçeliler Derneği, Özel Film Gösteriminde Bir Araya Geldi
Çanakkale Boğazı'nda Müsilaj Devam Ediyor
Ağ İle Avlanma Yasağına Uymayan Şahsı Jandarma Yakaladı
Tamer Kıran, Ticaret Bakanı Bolat ile Birlikte Bangladeş'e Gitti
Tekirdağ'da Müsilajla Mücadele Kapsamında Atık Su Denetimleri