Taşucu Limanı ihalesi yapıldı

Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Mersin'deki Taşucu Limanı'nın ve geri sahasının bir bütün halinde özelleştirme i̇halesi yapıldı. İhalede en yüksek teklifi, 410 milyon lira ile Metal Yapı Konut AŞ verdi.

Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Mersin Taşucu Limanı'nın ve geri sahasının bütün halinde özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi, 410 milyon lirayla Metal Yapı konut AŞ verdi.

Özelleştirme İdaresinde, Bekir Emre Haykır'ın komisyon başkanlığında gerçekleştirilen ihalenin nihai pazarlık görüşmesinde, ilk olarak kapalı zarfla elemesiz tur teklifleri alındı. İlk elemesiz turda verilen 150 milyon liralık en yüksek teklifin ardından üç elemeli tur gerçekleştirildi.

Birinci elemeli turda en düşük teklif sahibi olan Bulduk Kauçuk ve Plastik Kaynakları Sanayi Ticaret AŞ elenirken ikinci turda Ceynak Lojistik ve Ticaret AŞ ve üçüncü turda Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ ihale dışı kaldı.

Üçüncü tur sonunda Metal Yapı Konut AŞ ve Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret AŞ arasında açık artırmaya geçildi.

Açık artırmanın 32'nci turunda, Metal Yapı Konut AŞ'nin 410 milyon lira teklif vermesinin ardından Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret AŞ ihaleden çekildi.

Böylece yaklaşık 45 dakika süren ihalede, en yüksek teklifi 410 milyon dolarla Metal Yapı Konut AŞ vermiş oldu.

TAŞUCU LİMANI

1983 tarihinde yapımına başlanan ve 15 Kasım 1985'te faaliyete geçen Taşucu Limanı, Mersin ilinin en büyük 2. limanı. Türkiye Selülöz ve Kağıt Fabrikası’na (SEKA) ait işletmelerden biri olarak 1984 yılında faaliyete geçen “SEKA Akdeniz İşletmesi Kağıt Fabrikası” olarak faaliyet göstermişti.

2003 yılında işletmesine ara verilen liman için kağıt fabrikası olarak yapılan özelleştirme çalışmalarından olumlu sonuç alınamayınca Sümer Holding’e devredilerek “Sümer Holding Taşucu Kağıt Sanayi İşletmesi” olarak adlandırıldı. Ardından faaliyetler durdurulmuş ve işletme kapatılmıştı.

2009 yılında ise imar planı "Turizm Tesis Alanı ve Yat Limanı" olarak yeniden düzenlendi fakat 2013 yılında Danıştay 6. Dairesi tarafından iptal edildi.

Sümer Holding A.Ş. Taşucu Kağıt Sanayi İşletmesi 23.01.2017 tarihinde TDİ’ye devredildi. Toplam kapalı depolama alanı 9 bin metrekare ve açık depolama alanı ise 118 bin metrekare. Kara alanı 291 bin 183 metrekare olan limanda sanayi tesis alanı 714.182,88 ve lojistik tesis alanı ise 329.508,68 metrekare olarak görünüyor.

Vira Haber

LİMAN Haberleri

Bodrum Cruise Port, 2024 Sezonunu Rekor Yolcu Sayısıyla Kapattı
Mersin Uluslararası Limanı 25 Milyon TEU’nun Üzerine Ulaştı
Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı
Evyapport'tan Limandaki Kazaya İlişkin İlk Açıklama
Asyaport’un Yükünü Kadınlar Taşıyor