Sualtı tutkunları Kekova'dan vazgeçmiyor

Mavi tura çıkanların vazgeçilmezi Kekova Koyu, su üstü güzelliklerinin yanı sıra sualtı zenginlikleriyle de tatilcilerin ilgisini çekiyor.

Antalya'nın Demre İlçesi'nde mavi yolculuğa çıkanların vazgeçilmezi Kekova Koyu, sualtı tutkunlarını yeni gözdesi. Yat turlarının ardından profesyonel dalgıçlar eşliğinde Kekova'nın mavi derinliklerine dalan tatilciler, sualtı dünyasını keşfediyor.

Mavi tura çıkanların vazgeçilmezi Kekova Koyu, su üstü güzelliklerinin yanı sıra sualtı zenginlikleriyle de tatilcilerin ilgisini çekiyor. Her yıl yaklaşık 800 bin kişinin turizm sezonunda yat turuna çıktığı Kekova, dalış tutkunlarını ağırlıyor. Sualtı güzellikleriyle büyük ilgi uyandıran bölgede, dalış meraklıları profesyonel dalgıçlar eşliğinde bu gizemli dünyayı keşfediyor. Dalış turizmine olan ilgiden dolayı Kekova'da düzenli turlar düzenleniyor. Dalış turları, tarihi Çayağzı Limanı'nda başlıyor. Limanda profesyonel dalgıçlar tarafından bölge hakkında bilgi verilen sualtı tutkunları, daha sonra tekneyle Kekova Adası'nın güneyindeki dalış bölgesine gidiyor. Teknede dalış hazırlıklarını tamamlandıktan sonra tatilciler profesyonel rehberler eşliğinde, Akdeniz'in mavi sularına atlıyor.

32 DALIŞ NOKTASINDA KEŞİF YAPIYORLAR

Kekova Adası'nın iç bölümü birinci derece SİT alanı olduğu için dalış yapmak ve yüzmek yasak. Bu nedenle adanın güneyine gelenler, 32 izinli dalış noktasından birini tercih ederek, bu gizemli dünyayı keşfe başlıyor. Sualtı kaşifleri özellikle 'Deniz Feneri', 'Mağaralar', 'Antrum', 'Sakar's Point', 2001 yılında batan 'İberian Cost' gemisi batığı, 'Blue Cave' ve 'The End'i tercih ediyor. Farklı derinlikteki 4 mağaranın yanı sıra 72 metre uzunluğunda sac batık ve denizin dibindeki dağa da dalış yapan maceraseverler, özellikle tercihlerini 'Antrum' dalış noktasından yana kullanıyor. Sualtında farklı deneyim yaşamak isteyenler ise mutlaka mağara dalış yapıyor. Tatilciler sualtı turu boyunca farklı balık türleri, deniz yumuşakçaları ve tavşanları ile çeşitli bitkileri görme şansı buluyor.

YORGUNLUKLARINI SUDA BIRAKIYORLAR

Bölgedeki dalgıçlar, yurt içinden ve yurt dışından gelen tatilcileri için günde iki dalış turu düzenliyor. Yaklaşık bir saat süren tur boyunca dalış yapanlar, Kekova'nın sualtı güzelliklerini fotoğraflıyor ve görüntü çekiyor. Yılın yorgunluğunu ve stresini Akdeniz'in sularına bırakan tatilciler, daha sonra yeniden turun başlangıç noktası Çayağzı Limanı'na dönüyor.

TATİLCİLER ÇOK MUTLU

Kekova'da dalış yapan Miray Karakuş, büyük keyif aldığını söyledi. Deniz altında keşfedilecek çok fazla şey olduğunu anlatan Karakuş, "Hem doğa çok güzel hem suyun altı çok güzel. Herkes bir kez de olsa burada dalış yapmalı" dedi.

DÜNYANIN EN İYİ DALIŞ NOKTALARINDAN

Dalış yapanlardan Gürkan Güven ise ilk kez Demre'de dalış yaptığını vurguladı. Mağaraya dalış yaptığını belirten Güven, "Huzurlu ve mutlu bir dalış yaptım. Ancak çok fazla canlı çeşidi yok" diye konuştu.

Demre'de dalış yapan Düzce eski valisi ve Danıştay üyesi Bülent Kılınç ise 35 metre mağara dalışı yaptıklarını söyledi. Kekova'nın, dalış noktaları, çevre güzelliği, suyun berraklığı ve sıcaklığıyla dalış için çok uygun olduğunu belirten Kılınç, oldukça keyif aldığını kaydetti.

Dalış eğitmeni Asutay Akbayır ise şöyle dedi: "Kekova, sadece Türkiye'deki dalgıçlar için değil, tüm dünyadaki dalgıçlara tavsiye edilebilecek çok güzel bir turistik yer. Aynı zamanda sualtı mağaralarıyla, batıklarıyla çok etkileyici bir dalış bölgesi. Buraya her geldiğimizde amforalar ve çapalarla karşılaşmak mümkün. Antrum Mağarası'na girdiğinizde adeta büyüleniyorsunuz. Blue Cave'deki mavi ışık oyunları ise çok etkileyici."

virahaber.com

TURİZM Haberleri

İzmir’e Kruvaziyer Gemisiyle 10 Ayda 150 Bin Yolcu Geldi
Kruvaziyer Rotaları Arap Körfezi’ne Kayıyor
Yolcu Sayısında Rekor Kırıldı
Journey Ege Denizi’nde İlk Yılını Tamamladı
Tatil Tercihlerinde Yükselen Yıldız: Kruvaziyer