STS ve RTG vinçleri APM Terminals İzmir için geldi

APM Terminals İzmir’in, 51 metre yüksekliğindeki dev STS vinçleri ve ileri teknolojiye sahip RTG vinçleri limana geldi.

Ekim ayının başlarında başlarında, 16.000 TEU kapasiteye kadar Ultra-Büyük Konteyner Gemilerini elleçleme kapasitesine sahip iki adet dev Rıhtım Vinci (Ship-to-Shore) (STS) ve beş adet Lastik Tekerlekli Saha Vincinin (RTG) teslimi ile, 1.3 milyon TEU kapasiteli, Ege Bölgesi’nin yeni derin-su terminali APM Terminals İzmir’in, ilk fazının tamamlanması yaklaştı. Limanın ticari operasyonlarına 2016 yılının ilk çeyreğinde başlanması planlanmakta olup ilk faz için planlanan ekipmanlar Aralık ayında gelecek olan ilave bir adet dev STS vinç ile beş adet RTG vinç ile tamamlanmış olacak.

Limanda kurulmakta olan 51 metre yüksekliğindeki dev STS vinçlerin en son teknoloji ile donatılmış durumda olduğu ifade edildi. RTG vinçler ise karbondioksit emisyonlarını asgari düzeye indirmek ve daha yüksek verimlilik sağlamak amacıyla elektrikle (e-RTG) çalışacak şekilde üretildi.

2023 HEDEFLERİNE ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK

İnşaatı tamamlanıp faaliyete geçtiğinde Ege Bölgesi’nin en büyük konteyner terminali olacak olan APM Terminals Izmir’in, Türkiye’nin, 2023 hedeflerine ulaşma doğrultusunda yıllık konteyner hacminin arttırılması ve deniz ticaretinin geliştirilmesi yönünde önemli bir katkı sağlayacağı belirtildi. Türkiye, Ulaştırma Bakanlığı’nın verilerine göre; 2020 yılına kadar yılda 15,2 milyon TEU ve 2025’e kadar 22 milyon TEU kapasiteye ulaşmak planlanıyor. Önümüzdeki beş yıl içinde iki katına çıkması hedeflenen Türkiye’nin konteyner kapasitesinin arttırılmasında APM Terminals İzmir de önemli bir katkı sağlamış olacak.

“BU SÜREÇTEKİ ROLÜMÜZDEM ÖTÜRÜ GURURLUYUZ”

APM Terminals İzmir Genel Müdürü Mogens Wolf Larsen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma yönündeki planları; büyük gemilerle direkt olarak global lojistik zincirine ulaşması ile mümkün olacaktır. APM Terminals İzmir’in, bu süreçte çok büyük bir rol oynayacak olmasından dolayı gururluyuz” dedi.

İzmir'in Aliağa ilçesindeki PETKİM limanını (PETLİM) 28 yıllığına işletecek olan APM Terminals İzmir, ilk fazında, 350 metre rıhtım ve 16 metre su derinliğine sahip olacak; akabinde, ikinci fazın tamamlanmasıyla toplam 700 metre rıhtım uzunluğuna sahip olacak şekilde 350 metre daha ilave edilecek. İhracata yönelik üretim için tasarlanan ve Petkim Yarımadası’nın bir parçası olan bu yeni liman, $450 milyon tutarında bir yatırımı temsil etmekte olup, 600 kişiye yeni iş imkanı sağlayacak.

Vinçlerin ve diğer konteyner elleçleme ekipmanlarının tamamlanarak kurulum ve test süreçleri gerçekleştirilecek olup bunları takiben, APM Terminals İzmir’e, ilk geminin 2016 yılı başında gelmesi bekleniyor.

virahaber.com

LİMAN Haberleri

Bodrum Cruise Port, 2024 Sezonunu Rekor Yolcu Sayısıyla Kapattı
Mersin Uluslararası Limanı 25 Milyon TEU’nun Üzerine Ulaştı
Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı
Evyapport'tan Limandaki Kazaya İlişkin İlk Açıklama
Asyaport’un Yükünü Kadınlar Taşıyor