Şile Marina bu yıl hizmete girecek

Şile Belediyesi, 2016 yılı için toplam 75 milyon liralık 3 önemli projenin startını verdi. 120 bin metrekarelik alanda yapılacak ‘Şile Liman Yenileme ve Rekreasyon Projesi’ ile Şile’nin İstanbul’un Saint-Tropez’i olması hedefleniyor.

İstanbul’un yaz döneminde en çok tercih edilen turizm merkezlerinin başında Şile geliyor. İlçenin çehresini değiştirmek, turizmi 12 aylık döneme yaymak ve Şile köylüsünü kalkındırmak için harekete geçen Şile Belediyesi, 2016 yılı için toplam 75 milyon liralık 3 önemli projenin startını verdi. 120 bin metrekarelik alanda yapılacak ‘Şile Liman Yenileme ve Rekreasyon Projesi’ ile Şile’nin İstanbul’un Saint-Tropez’i olması hedefleniyor.

57 köyden ürün gelecek

Geçtiğimiz yıl tarihi Şile Kalesi’nde yapılan restorasyon çalışmaları sırasında ortaya çıkan görüntü, ‘Sünger Bob’ karakterine benzetilmiş, Şile Belediyesi ise eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Şile Belediyesi’nin yeni projesi kapsamında tarihi Şile Kalesi’nin de içinde yer aldığı alan, marinadan balıkçı barınaklarına, koşu-yürüyüş parkurundan, festival ve Oyun alanına kadar yerli ve yabancı misafirleri ağırlayacak. 250 teknelik kapasiteye sahip marina ise 2016’nın ikinci yarısında hizmete girecek. Projenin en önemli ayağını ise Şileli köylülerin ürettikleri doğal tarım ürünlerinin zengin yatçılarla buluşturulması oluşturuyor.

Şile’nin 57 köyündeki yerel halkın ürettiği ve Şile Doğal Ürünler Pazarı’nda satılan ürünlerden yeni marinaya gelecek yerli ve yabancı zengin konukların satın alacağı, böylelikle köylülerin kalkınmasının amaçlandığı ifade edildi.

Turizm merkezi olacak

Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, Şile’yi gelecekte doğa, ekosistem ve ekonomik yönden dört mevsim yaşayan turizmi kenti yapmak istediklerini belirterek, “Amacımız dört mevsim yaşanabilir bir Şile yaratmak. Marina projesi ile daha fazla yeşil alan, daha yüksek yaşam kalitesi ve yeni turizm destinasyonları kazanmış olacağız. Yerli ve yabancı turistler, Şile köylülerin ürettiği ürünlerden satın alarak kalkınmaya destek olacak” dedi.

Su sporlarının kalbi Ağva

Ağva Sahil Yenileme Projesi hakkında da bilgi veren Tabakoğlu, “Proje ile rafting ve su sporlarının kalbi Ağva’da atacak. Yerli ve yabancı organizasyonlara ev sahipliği yapacağız. Projesi kapsamında plaj kullanımı ve modern yaşam destek birimleri entegre edilecek.
149 bin metrekarelik proje alanıyla Ağva sahilinde sosyal tesisten, park ve spor alanlarına, sosyal mekanlardan, plaj tesislerine yeni bir turizm destinasyonu inşa edeceğiz. Ağva yeni çehresiyle yeşil alan, spor, tabiatı tanıtma, sanat, oyun, macera ve eğlenme-dinlenme aktivitelerine ev sahipliği yapacak. Şile’ye yapılacak marina projesini de düşünecek olursak, iki entegre proje bölgenin kaderini değiştirecek” ifadelerini kullandı.

250 teknelik iskele yapılacak

- 6 adet 100’er metre iskele (250 tekne)
- 580 metrekare balıkçı barınağı
- 150 metrekare balıkçı kahvesi
- 225 metrekare balık satış üniteleri
- 135 metrekare liman işletme binası
- 125 metrekare sahil güvenlik binası
- 2 bin metrekare çekek ve bakım alanı
- 14 bin metrekare etkinlik alanı
- 1000 metrekare kent meydanı
- 300 metrekare kapalı restoran
- 1300 metrekare açık restoran
- 110 metrekare kafeterya (2 adet)
- 450 metrekare kapalı spor tesisi
- 820 metrekare yürüyüş-koşu parkuru
- 1100 metrekare bisiklet parkuru
- 450 araç otopark alanı
- 21 araç otobüs park alanı

ViraHaber.com

TURİZM Haberleri

İzmir’e Kruvaziyer Gemisiyle 10 Ayda 150 Bin Yolcu Geldi
Kruvaziyer Rotaları Arap Körfezi’ne Kayıyor
Yolcu Sayısında Rekor Kırıldı
Journey Ege Denizi’nde İlk Yılını Tamamladı
Tatil Tercihlerinde Yükselen Yıldız: Kruvaziyer