Savaşın tanıkları anlatıyor

Tıbbi malzeme ve ilaç götürmek üzere Libya'ya giden Ankara Feribotu'na Misrata Limanı'ndan yaralıların nakledilmesine başlandı. Ölümden dönen Türkler, yaşadıklarını anlattı.

Tıbbi malzeme ve ilaç götürmek üzere Libya'ya giden Ankara Feribotu'na Misrata Limanı'ndan yaralıların nakledilmesine başlandı. Ölümden dönen Türkler, yaşadıklarını anlattı.

Çeşme Limanı'ndan 26 Mart Cumartesi gece yarısı yola çıkan ve beş günlük beklemenin ardından Misrata Limanı'na yanaşan Ankara Feribotu'na, limanda bulunan yaklaşık 200 yaralı naklediliyor.

Nakil işleminin tamamlanmasının ardından geminin Bingazi Limanı'na geçeceği, oradaki 25 yaralıyı da alıp Türkiye'ye döneceği belirtildi.

Ankara Feribotu, Baltalimanı Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Yavuz Kabukçuoğlu başkanlığındaki 15 sağlık görevlisi, 3 ambulans, 10'u özel harekat polisi toplam 20 emniyet görevlisini Misrata Limanı'na götürmüş, geçen salı öğle saatlerinde limana 6,5 mil yaklaşan feribot, limanda çatışma olduğu için güvenlik gerekçesiyle NATO gemilerince açığa çekilmişti. Ankara Feribotu, beş gündür Misrata Limanı'nın 25 mil açığında güvenlik gerekçesiyle bekletiliyordu.

TÜRK İŞÇİ ŞAHİN: ''TÜM ŞEHİR BOMBALANDI, ÖLÜMDEN DÖNDÜK''
Libya'nın Misrata kentinde işçi olarak çalışan ve İzmir'den tıbbi malzeme ile ilaç götürmek için yola çıkan Ankara Feribotu'na alınarak kurtarılan 4 Türk işçiden Mustafa Şahin, tüm şehrin bombalandığını, bombaların çalıştıkları şirketin binasına da isabet ettiğini, ölümden döndüklerini söyledi.

Misrata'dan tekneyle kaçarak açıkta bekleyen Ankara Feribotu'na sığınan Türk işçiler Ensari Doğan (21), Halil Kaşıkçı (38), Ahmet Bor (37) ve Mustafa Şahin'in (41) herhangi bir yaralarının bulunmadığı, sağlık durumlarının iyi olduğu görüldü.

Ankara Feribotunda bulunan AA muhabirinin görüştüğü işçilerden Mustafa Şahin, Libya'da müteahhitlik işleri yapan bir Türk firmasının Misrata kentindeki şantiyesinde çalıştıklarını söyledi.
Günlerdir Misrata'nın top ateşi altında olduğunu belirten Şahin, şunları söyledi:

''Yaklaşık 1 ay önce şirkette çalışan Türk işçiler, Türkiye'den gönderilen feribotlarla döndü. Biz 4 kişi Libya'da kaldık. Tüm şehir bombalandı, bombalar çalıştığımız şirketin binasına da isabet etti. Ölümden döndük. Bombaların elektrik trafolarını vurması sonucu kentin büyük çoğunluğu elektriksiz kaldı. Bombalar evlere ve 8 hastaneye de isabet etti. Hastanelerin hasar görmesi nedeniyle bazı yaralılar evlerde ve okullarda tedavi ediliyor. Doktor sayısı da çok az ve yeterli olmuyor.''

Mustafa Şahin, Libya'ya gelen Ankara Feribotu'na sığınarak canlarını kurtardıklarını, Türk yetkililere teşekkür ettiklerini söyledi.

FERİBOTUN GÜVENLİĞİNİ TSK'YA AİT FIRKATEYN VE F-16 SAVAŞ UÇAKLARI SAĞLADI
ANKARA - Libya'ya tıbbi malzeme ve ilaç götürmek üzere Misrata Limanına yanaşan Ankara Feribotu'nun güvenliğini, TSK'ya ait bir fırkateyn ve F-16 savaş uçaklarının sağladığı öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, Libya açıklarında beş günlük beklemenin ardından dün öğleden sonra Misrata Limanı'na yanaşan Ankara Feribotu'na, TCG Yıldırım Fırkateyni eşlik ediyor.

Fırkateynin yanı sıra 10 F-16 uçağı ile üç tanker uçağın da Ankara Feribotunun güvenliği için görevlendirildiği kaydedildi. Feribotun güvenliğini sağlayan TSK unsurlarının, NATO kapsamında olmadığı öğrenildi.

Ankara Feribotu, beş gündür Misrata Limanı'nın 25 mil açığında güvenlik gerekçesiyle bekletiliyordu.

AA

GÜNCEL Haberleri

23. Yılında Yılın Yıldızları Ödülleri Sahiplerini Buluyor
Hamsi Yeni Yıla Ucuzlayarak Girdi
Kayıp Balıkçı 15 Gündür Aranıyor
Mavi Vatan-2025 Tatbikatı İçin Geri Sayım Başladı
Milyonluk Motor Yatlar, Yük Gemileri ile Marmaris'e Getirildi