Saros yapay resif projesi konferansı

Saros Yapay Resif Projesi yapım çalışmalarının Nisan ayında yeniden başlayacağı bildirildi.

Kadıköy Su Araştırma Merkezi sahibi, Keşan Belediyesi Yelken ve Su Sporları Kulübü Başkanı ve Saros Yapay Resif Projesi Koordinatörü Savaş Yapman, Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nda düzenlenen "Saros Yapay Resif Projesi" konulu konferansta, Edirne Saros Turizm Altyapı Hizmet Birliği ile birlikte Saros Yapay Resif Projesi'nin çalışmalarına başlandığını söyledi.

Bu konuda ESTAB ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'ın desteklerine teşekkür eden Yapman, bu projenin içerisinde yer alan Tarihi Su Altı Müzesi dünyada ilk olma özelliğini taşımakta olduğunu ifade etti.

Türkiye'de 15 adet Yapay Resif Projesi bulunduğunu ifade eden Yapman, Saros Yapay Resif Projesi'nin bunların en büyüğü olduğunu belirtti.

Yapman, şunları kaydetti:

"Projemizin çalışmalarına Nisan ayından itibaren yeniden başlayacağız ve Tarihi Su Altı Müzesinin tamamlanan parçalarını suyun altına bırakacağız. Projemiz içerisinde Mehmetçik Anıtı, Anzak Anıtı da bulunmaktadır. Ayrıca kurduğumuz Keşan Belediyesi Yelken ve Su Sporları Kulübü aracılığıyla da bölgemizde dalış ve su sporları konusunda sporcuların yetişmesine ön ayak olmak istiyoruz.

Nisan ayından itibaren Erikli'de bulunan kulüp binamızda windsurf, jetski, sukayağı, wakeboard, paraşüt, kitesurf ve scuba (tüplü dalış) dallarında kurslar açacağız. Ayrıca okulunuzdan bu etkinliklere katılacaklara yüzde 75 gibi bir indirim uygulayacağımızı da buradan sizlere açıklıyorum. Çalışmalarımız arasında Saros Dalış Rehberi hazırlamayı düşünüyoruz. Saros Körfezi'nde toplam 21 dalış noktası bulunuyor. Hazırlayacağımız bu rehberle dalış yapan grupları bölgemize çekmeyi hedefliyoruz."

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan da ilçenin deniziyle ve ormanıyla gerçekten çok güzel bir ilçe olduğunu vurguladı.

Saros Körfezi'nin ayrı bir güzellik oluşturduğunu anlatan Özcan, "Körfez de kaçak balıkçılık gerçekten burayı bitirme noktasına getirmeye başlamıştı. Buna karşılık hazırlanan bir proje olduğunu duydum ve bu proje sahibi Savaş Yapman ile tanıştık. Ardından Saros Yapay Resif Projesi gündeme geldi. Yapılan bu projeyle trolle balık avlamanın önüne geçilmesine başlandı" dedi.

A.A.


 

GÜNCEL Haberleri

Ege ve Akdeniz'de Balıkçılığı İzleme Çalışmaları Muğla'da Devam Ediyor
Bodrum-Kaş Arası Denizlerde Fırtına Uyarısı
Türkiye’nin En Büyük Balıkçı Barınağının Yüzde 70'i Tamamlandı
Deprem Bölgesinde Görevini Tamamlayan Yaşam Gemisi Yalova'da Bakıma Alındı
Ege Denizi İçin "Sarı" Uyarı