Sahil Güvenlik'ten tıbbi tahliye tatbikatı

Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekipleri, denizde yaralanan kişilerin tahliye edilmesine yönelik tatbikat gerçekleştirdi.

Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı tarafından tıbbi tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

Senaryo gereği Bodrum açıklarında günübirlik tur tekne kaptanı, Alo 158 ihbar hattını arayarak yardım talebinde bulundu.

Kaptandan bilgi alan Sahil Güvenlik ekipleri, Tele Sağlık Merkezi Baştabipliği ile irtibata geçti. Teknedeki yaralının bilincinin açık olduğu ancak kolunu kıpırdatamadığı, teknede yardım edecek personel bulunmadığı öğrenildi. Bu sırada Bodrum'da bekleyen Sahil Güvenlik ekipleri de olay yerine intikal için hazırlıklarını tamamladı.

Tam donanımlı sağlık ekibinin marinada bekleyen Sahil Güvenlik botuna alınmasının ardından olay yerine hareket edildi. Teknede yaralıya ilk müdahaleyi yapan sağlık ekipleri, daha sonra Sahil Güvenlik ekipleri ile yaralıyı Sahil Güvenlik botuna alarak müdahaleye devam etti. 

Ekipler tarafından ambulansın bekletildiği marinaya getirilen yaralı, daha sonra Bodrum Devlet Hastanesine sevk edildi.

Arama kurtarma merkezi 7 gün 24 saat hizmet veriyor

Tatbikat hakkında bilgi veren Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanı Sahil Güvenlik Yarbay Mete Çağlar, "Mavi vatan" denizlerde hastalık, kaza, yaralanma ve benzeri olaylarda hayati tehlikesi olan kişilere tıbbi tahliye faaliyeti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığının, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığına bağlı görev yaptığını bildiren Çağlar, "Sorumluluk alanımız Didim'den başlayarak Fethiye'ye kadar yaklaşık bin 200 kilometrelik sahil şeridi ile karasularımız Ege Denizi'nde ilan edilmiş Türk arama kurtarma bölgesidir. Devletimizin hak ve menfaatlerini gözeterek denizlerimizde arama kurtarma faaliyeti icra etmek, en önemli görevlerimiz arasında yer almaktadır" dedi.

Arama kurtarma merkezinin 7 gün 24 saat hizmet verdiğine işaret eden Çağlar, şöyle konuştu:

"Denizlerimizde yaşanan her türlü kaza ve hastalık sonucunda uzaktan tıbbi destek ihtiyacı, 24 saat esasına göre görev yapan Tele Sağlık Merkezi Baştabipliği tarafından karşılanmaktadır. Adalarda bulunan hasta ve yaralının tıbbi tahliyesine yönelik değerlendirme ve karar ise tedaviyi gerçekleştiren sağlık ekibi tarafından verilmektedir. Hasta ve yaralının tıbbi tahliyesi Sağlık Bakanlığına ait deniz ambulansları ile yapılamadığı durumlarda komutanlığımız tarafından gerçekleştirilmektedir. 2013 yılında Ege Denizi'nde 91 kişinin başarılı şekilde tıbbi tahliyesi gerçekleştirildi."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

GÜNCEL Haberleri

Çanakkale Boğazı'nda Müsilaj Devam Ediyor
Ağ İle Avlanma Yasağına Uymayan Şahsı Jandarma Yakaladı
Tamer Kıran, Ticaret Bakanı Bolat ile Birlikte Bangladeş'e Gitti
Tekirdağ'da Müsilajla Mücadele Kapsamında Atık Su Denetimleri
Marmara Denizi’nde Müsilajın Nedeni Belli Oldu