Rusya’nın ‘'yüzen nükleer santrali’ne tepki

Geçtiğimiz hafta St. Petersburg'dan yola çıkan dev gemi Greenpeace ve diğer birçok sivil toplum örgütünün protestolarına sebep oluyor.

Rusya'nın ve dünyanın ilk yüzen nükleer santrali Akademik Lomonosov'un tepkiler arasında başlayan yolculuğu sürüyor.

Geçtiğimiz hafta St. Petersburg'dan yola çıkan dev gemi Greenpeace ve diğer birçok sivil toplum örgütünün protestolarına sebep oluyor.

Aktivistler tarafından 'yüzen çernobil' ya da 'nükleer titanik' gibi isimlerle anılan dev geminin taşıdığı nükleer reaktörlerin çevre açısından büyük risk oluşturduğu belirtiliyor.

Baltık Denizi ve İskandinavya Yarımadası'nı geçerek Rusya'nın Murmansk şehrine gidecek olan dev geminin 144 metre uzunluğunda ve 30 metre yükseliğinde olduğu, üzerindeki iki platformdan 100 bin kişilik bir kentin ihtiyacını sağlayacak düzeyde ısı ve enerji sağlanabileceği belirtildi.

Amerika Birleşik Devletleri benzer bir girişimini 2014 yılında iptal etmişti. Çin Halk Cumhuriyeti ise 2020 yılına kadar nükleer yüzen santral üreteceğini açıklamıştı.

Akademik Lomonosov'a nükleer yakıt dolumu yapıldıktan sonra Rusya'nın Arktik Denizi kıyısındaki Çukotka açıklarına çekilecek.

Vira Haber

ÇEVRE Haberleri

Suların Çekildiği İztuzu Plajı'nda Antik Tuz Tesisi Ortaya Çıktı
İstanbul Barajları Alarm Veriyor
Dicle Elektrik 220 Ton Trafo Yağının Doğaya Karışmasını Önledi
İstanbul'da Barajların Doluluk Oranları Korkutan Seviyede
Korunan Sahilde Kum Zambakları Çiçek Açtı