Rus Limanlarında Bekleyen 17 Türk Gemisi Yola Çıktı

Denizcilik Genel Müdürlüğü, 24 Şubat'tan beri Azak Denizindeki Rus limanlarında bekleyen Türk sahipli 18 gemiden 17'sinin kalkış yaptığını, bir geminin de Temruk'ta yükleme için beklediğini açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 24 Şubat'tan beri Azak Denizi'ndeki Rus limanlarında bekleyen Türk sahipli 18 gemiden 17'si kalkış yaptı, bir gemi Temruk'ta yükleme için bekliyor.

Gemilerde mısır, demir, demir filizi, buğday, buğday kepeği, buğday küspesi, kömür, ayçiçeği küspesi, pirinç kepeği taşınmakta olup söz konusu gemilerin bazıları ülkemize bazıları da farklı ülkelere yükleri taşımaktadır.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle bekliyorlar

Açıklamada, olumsuz hava koşullarından dolayı bazı gemilerin Kerch'de beklediği, hava müsaadeli varış limanlarına hareket edecekleri aktarıldı.
 

GÜNCEL Haberleri

Türk Deniz Eğitim Vakfı'nın Seçimli Genel Kurulu
İMEAK Deniz Ticaret Odası Nisan Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
Tuzla'da Tarama Gemisi Hizmete Alındı ve İlk Blok Kaynak Töreni Gerçekleştirildi​
Türkiye’nin İlk 3D Stabilite Yazılımı “Ayden Marine Stability” Sahneye Çıkıyor
Batı Karadeniz’de Fırtına Etkili Oluyor