RINA denizcilik sektörünü İstanbul’da bir araya getirdi

Uluslararası gemi klaslama kuruluşu RINA Group şirketi, Türk denizcilik camiasını desteklemek amacıyla 2.Türkiye Danışma Komitesi’ni 18 Eylül 2013 tarihinde İstanbul’da tekrar bir araya getirdi.

Denizcilik ve gemi inşaatı camialarının üst düzey yöneticileri ile Türk denizcilik sanayinden uzman profesyonelleri her yıl bir araya getiren RINA Türkiye Danışma Komitesi, hem pazar bilgi ve deneyimlerini paylaşma, hem de kuruluşun Türk gemicilik sektörünün sürekli gelişimini desteklemesi ve kolaylaştırmasını sağlayan uygun iş çözümlerini ve uygulamalarını analiz etme amacını taşıyor.

2.Türkiye Danışma Komitesi, RINA’nın IACS (Uluslararası Klas Kuruluşları Birliği) Başkanlığı’nı da yürüttüğü bu dönemde düzenlendi ve yeni IACS Konsey Başkanı Sn. Roberto Cazzulo, Komite’ye iştirak ederek IACS 2013-2014 çalışma programına ilişkin bir konuşma yaptı.

RINA Grubu Başkan ve CEO’su Ugo Salerno, “Türk denizcilik camiasının sınırların ötesine geçme ve en yeni uluslararası teknolojileri izlemek hususlarındaki sürekli gayreti, bizleri Türk ortaklarımız ile İtalya ve dünya genelinde RINA ile çalışan tüm üst düzey konumdaki profesyoneller arasında kesintisiz bağlar oluşturmak konusunda teşvik etmektedir. Bu ikinci toplantı ile komitemizi vitrin konumundan aktif bir büyüme imkanı ve iş seçeneklerine doğru dönüştürmek ve farklı denizcilik camialarını bir araya getirmek istiyoruz” dedi.

Avrupa denizcilik dünyasının seçkin katılımcıları ile Türk Komitesi delegelerinin bir araya geldiği komitede;
- Enerji Verimliliği ve Gemi üzerinde İzlenmesi
- Ro-Ro gemileri için yeni tasarım trendleri ve çözümler
- Yakıt olarak LNG kullanımına ilişkin stratejik ve finansal analiz
- RINA’nın Denizcilik Çalışma Sözleşmesi (MLC) 2006’nın ilk uygulamaları esnasındaki deneyimlerinin bir özeti
- ECO gemilere ilişkin pazar analizi ve teknik özet konularına yer verildi.

RINA, 40’tan fazla çalışanı ile birlikte 1996 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteriyor. RINA İstanbul Ofisi; Balkan ülkeleri, Karadeniz ve Hazar Denizi bölgeleri dahil olmak üzere Orta ve Doğu Avrupa Bölgesini kontrol ediyor. RINA, ticari gemiler ve yatlar için verilen klas hizmetlerinin (mühendislik, inşaat ve yönetim sistemleri) yanı sıra, Türkiye yönetim sistemleri, ürün ve personel sertifikasyonu, denetim hizmetleri ve endüstriyel test için de sertifikasyon hizmetleri sunuyor.

Türkiye’de yüzde 65’lik pazar payı ile Türk yat klaslandırma sektöründe lider konuma geçen RINA, 150 Türk şirketini Kalite, Çevre ve Güvenlik Yönetim Sistemleri alanında belgelendirmektedir. RINA Türkiye’de personel eğitimi alanında da aktif olan kuruluş, Kalite, Çevre, Güvenlik Yönetimi, Uluslararası Kaynak Mühendisleri ve Boya Enspektörleri programında 300’den fazla kişiyi eğitimden geçirdi. RINA, karbondioksit emisyonlarını azaltmak için geliştirilmiş Gold Standardı ve Gönüllü Karbon Standardı doğrultusunda, doğrulama ve onaylama projelerinin yanı sıra, hızlı tren ve şehir ulaşım ağları gibi büyük projelerde de teknik danışmanlık ve belgelendirme hizmetleri sundu.
 

virahaber.com

GÜNCEL Haberleri

Bozcaada ve Gökçeada'ya Yarınki Tüm Feribot Seferleri İptal Edildi
Karadeniz’e Göç: Tekirdağlı Balıkçıların Umut Rotası
Denizci Hastalığı Türkiye’ye Geliyor
Milli Savaş Gemileri ve Mini İHA’lar Pakistan’da Sahne Alacak
Çanakkale'de Kaçak Avcılığa Geçit Yok