PÜSEM’in ana hedefi; öncelik Denizcilik sektöründe olmak üzere, tüm sektörlerde yer alan kurum ve kuruluşların ihtiyacı olan nitelikli eleman eğitimlerini sağlayacak imkânları hazırlamak, ihtiyaca göre tüm sektörlerin çeşitli alanlarında iş yapmak isteyen her yaştan adaylar için eğitim imkânları yaratmak ve kurumlar arası işbirliği ortamı yaratarak bilgi ve deneyim paylaşımını gerçekleştirmek.
Ülkemizdeki gemi adamı kaynağının ziyan olmaması, yurtiçi ve yurtdışı denizcilik sektöründe ihtiyaç duyulan işgücü açığının kapatılmasına yönelik olarak Denizcilik mesleğinin güncel ve teknik gereksinimlerini en iyi düzeyde karşılayacak eğitim ve donanım altyapısı ve deneyimleri sektörde kabul gören değerli meslek hocalarımızla Piri Reis Üniversitesi bünyesindeki PÜSEM’de eğitimlere başlandı.
Bu kapsamda ilk olarak, Denizcilik Müsteşarlığımız tarafından yapılan mevzuat düzenlemeleri çerçevesinde çok önemli bir adım atılmış ve İstanbul Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Fakültesi mezunu otuz kursiyere Uzakyol Vardiya Zabiti olabilmek için GASM sınavlarına girebilmelerine imkân sağlayacak olan eğitimlerin verilmesine 21 Haziran 2010 tarihinde başlandı. Bu kursiyerlere, daha önce almış oldukları eğitime ek olarak tamamlayıcı fark dersleri verilmektedir. Eğitim iki yarıyıl sürecek.
Ayrıca, yine aynı mevzuat düzenlemesi çerçevesinde, çeşitli Üniversitelerin iki yıllık Denizcilik Meslek Yüksek Okullarından yeni mezun olan veya daha önce mezun olup ta denizde çalışmaya başlamış olan güverte ve makine dallarında altmış kursiyerin Uzakyol Vardiya Zabiti olabilmek için GASM sınavlarına girebilmelerine imkân sağlayacak olan eğitimlerin verilmesine 28 Haziran 2010 tarihinde başlandı. Bu eğitim bir yarıyıl sürecek.
PÜSEM’de en kısa zamanda açılması planlanan 7.01, 7.02, Yat Kaptanlığı ve benzeri eğitimlerin yanı sıra öncelikle Denizcilik şirketlerinin bireysel ve kurumsal eğitim taleplerini de karşılamak üzere gerekli tedbir ve tertipler hazırlanmış bulunuyor.
Virahaber