Portunus vinçleri yeniliyor

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları, İzmir Alsancak’ta bulunan limanın yenilenmesine yönelik ihalelerini geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdi.

Bu ihalelerden en kritik ve büyüğü olan, beş adet gemiden rıhtıma tahliye liman vinçlerinin (ship to shore gantry crane - STS) yenilenmesi ihalesinde, en iyi teklifi veren firma Portunus Liman Grubu’na bağlı MPS Makina Servis Hizmetleri Ticaret A.Ş. oldu. Anlaşma, TCDD Malzeme Daire Başkanı Mehmet Aksoy'un katılımı ile Ankara’da imzalandı.

İzmir, lojistik alanında, Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri. Karadan Türkiye’nin en batı noktasında olmasından dolayı ve civar bölgelerde bulunan ticaretin getirdiği hacim ile, özellikle limancılık alanında son yıllarda oldukça hareketli bir bölge oldu. Alsancak Limanı’nın özelleştirme sürecindeki sancılar, İzmir’de, Aliağa bölgesinde irili ufaklı liman ve iskeleler açılmasına sebebiyet verdi. Bu limanlar sayesinde de rekabet arttı ve müşteriler daha iyi, hızlı ve ucuz hizmetler alabilmeye başladılar. Şehrin merkezindeki Alsancak Limanı için ise, TCDD tarafından, tekrar rekabete uygun hale getirilmesi kararı alındı. Bu karar sayesinde, hem liman daha verimli olarak kullanılabilecek, hem de Alsancak’ın çehresi değişecek.

Adını Antik Roma’daki Liman Tanrısı’ndan alan Portunus Liman Hizmetleri, MLS Holding bünyesinde bulunuyor. 1992 yılında kurulmuş yüzde 100 bir Türk şirketi. 2011 yılı itibari ile Portunus Liman Grubu, 4 kıtada 200’ün üzerinde limana Türkiye’den hizmet verebilen bir yapıya sahip.

Rekabetin en üst seviyede yaşandığı limancılık sektöründe, en ileri teknolojik bilgi ve tecrübe isteyen makineler, gemiden rıhtıma tahliye (STS) liman vinçleridir. Liman vinçleri revizyonu ihalesini kazanan Portunus, daha once 3 adet gemiden rıhtıma tahliye liman vinci revizyon ve modernizasyonu ile 7 adet lastik tekerlekli liman vinci revizyon ve modernizasyonunu, PSA – Akfen Mersin Limanı için tamamlamıştır. 2010 senesi içerisinde, 4 adet lastik tekerlekli liman vinci revizyon ve modernizasyonu için, bir diğer dünya devi olan DP World ile anlaşma imzalamış ve projesini iki ay içinde tamamlayacaktır. Portunus, limancılık sektöründe ve konteyner hizmetlerinde faaliyet gösteren firmaların, marka bağımsız tüm konteynır elleçleme makineleri parklarına hizmet verebilen çok dinamik bir yapıya sahip.

Portunus firması Satış Müdürü Önder Türker "TCDD Alsancak Limanı, revizyon ve modernizasyon işlemleri sonrasında, en ileri teknoloji ile donatılmış ve dünya standartlarında konteyner elleçleme performansına sahip vinçlere sahip olacaktır. Bu sayede, yüksek kabiliyet ve performansı, yeni vinç yatırımlarından çok daha uygun bir bedel karşılığında elde etmiş olacak” dedi ve ekledi “4 kıtadaki limanlara hizmet veren bir firma olarak belirtmeliyiz ki, İzmir Limanı’ndan tüm dünyaya hizmet sunacak olan bu makinelerin yeni operasyon hayatlarına en iyi şekilde hazırlanabilmesi için, normalin üzerinde dikkat, özen ve çalışma sunacağız. Biz, yurtdışında ülkemizi çeşitli alanlarda temsil ederken, Alsancak Limanı’nın parlayan bir yıldız olması ve bizim en iyi referanslarımızdan biri olması için takım halinde elimizden gelen en üstün çabayı sergileyeceğiz.”


Portunus, İzmir Alsancak Limanı’nda bulunan, günümüz operasyonlarına uygun performansta çalışamayan gemiden rıhtıma tahliye liman vinçlerinin (STS) öncelikli olarak inceleme ve testlerini ilk dört ay içinde tamamladıktan sonra, vinçleri tek tek revizyona alacak. Vinçlerin üzerinde bulunan komponentleri, Türkiye’de İstanbul, İzmir ve Mersin’de bulunan atölyelerine taşıyacak ve ardından yapılacak tüm tamir, değişim ve modernizasyon işlemlerinden sonra, tekrar vinçler parçalar halinde Alsancak Limanı’na getirilip montaj işlemlerine başlayacak. Bundan sonraki süreçte, vinçler ayağa kaldırılıp, tüm kontrol ve testlerin akabinde, makineler tekrar limanın yoğun operasyonuna dönecek ve limanın gücüne güç katacak.

Portunus Liman Hizmetleri, Türkiye’de İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, İzmir ve Mersin’de çeşitli ofis, depo ve atölyelere sahip olmanın yanında, Bulgaristan ve Ürdün’de de şube ofislere sahip. Bununlara ek olarak, dünyanın çeşitli bölgelerinde temsilcilikleri ve organizasyonları bulunan Portunus, sıfır veya ikinci el konteyner elleçleme makineleri satışından, kiralamaya, yedek parçadan, teknik servis desteğine kadar müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap verebiliyor.

Portunus, dünya liman vinçleri pazarının yüzde 75’ine sahip ZPMC firmasının, Akdeniz bölgesindeki yedek parça ve servis taleplerini karşılayan bir organizasyon. Önder Türker, “ZPMC, dünyanın en önde gelen vinç üreticilerindendir ve liman vinçleri konusundaki başarısı tartışılmaz durumdadır. ZPMC’nin tüm Akdeniz bölgesinde bize güveniyor olması, sadece Portunus’un değil, Türk mühendislerinin yükselen başarısını simgeleyen bir göstergedir.” şeklinde ekliyor.

Virahaber

GÜNCEL Haberleri

Ege ve Akdeniz'de Balıkçılığı İzleme Çalışmaları Muğla'da Devam Ediyor
Bodrum-Kaş Arası Denizlerde Fırtına Uyarısı
Türkiye’nin En Büyük Balıkçı Barınağının Yüzde 70'i Tamamlandı
Deprem Bölgesinde Görevini Tamamlayan Yaşam Gemisi Yalova'da Bakıma Alındı
Ege Denizi İçin "Sarı" Uyarı