Yapımına 2011’de başlanan havalimanının altyapı ve üstyapı çalışmalarına 44 milyon lira kaynak ayrıldı. Daha önce yeterli kaynak bulunamadığı gerekçesiyle programdan çıkarılan Ordu- Giresun Havalimanı’nın temeli 15 Temmuz 2011’de atılmıştı. Yapım ihalesini 144 milyon TL ile kazanan İçtaş-Cengiz ortaklığı, havaalanını yıl sonuna kadar tamamlayacak.
Havaalanının özellikleriyle ilgili bilgi veren yetkililer, Anadolu Jet’in buraya uçuşlar için talepte bulunduğunu belirterek, “Türkiye’de deniz dolgusu ile yapılacak prestijli bir yatırım olacak. Bir benzeri Japonya’da Osaka’da var. Türkiye'de deniz ortasına inşa edilen ilk havaalanı olacak. 3 bin 600 metre piste sahip alanın yıllık yolcukapasitesi 900 bin olacak” ifadesini kullandı. Bu yıl tamamlanması beklenen altyapı ve üstyapı çalışmalarına 44 milyon lira kaynak ayrıldı. Yıl ortalarında bitirilmesi planlanan altyapı çalışmalarına, 34 milyon 441 bin lira, geçen yıl ihaleye çıkılan üstyapı için de 10 milyon lira ödenek öngörüldü. Üstyapı çalışmalarını yapacak Altındağ, Piramid ve İntim Ortaklığı, yer tesliminin ardından çalışmalara başlayacak.
Türkiye’de ilk kez denize dolgu yapılarak inşa edilecek Ordu- Giresun Havalimanı’nda koruyucu mendirekler tamamlanırken, pist yapım çalışmalarına başlandı. 29 cm olması gereken asfaltlamanın şuan 25 cm'si tamamlandı. Yetkililer, “Ordu ve Giresun tarafl arında her iki yanda da 600’er metre uzunluğunda yaklaşım ışıkları var. Elektrik altyapısı tamam. Sadece kablolama çalışmaları kaldı. Mayısa kadar o da bitecek. Ağustos sonu itibariyle havaalanı altyapı inşaatını bitirmeyi planlıyoruz” dedi. İsim tartışması yaşanmıştı Ordu-Giresun Havaalanı’nın pist uzunluğu 3 bin 600, genişliği ise 45 metre olacak. Havaalanına hangi ilin isminin verileceği tartışmaya yol açmıştı.
Ordu’nun ilk iki harfi olan ‘Or’ ile Giresun’un ilk iki harfi ‘Gi’ harfl eri birleştirilerek, havaalanın adı ‘OR-Gİ’ olarak belirlenmişti. Ulaştırma Bakanlığı, İngilizce’de içkili parti anlamına gelen Orgy sözcüğünü çağrıştıracağı için ismi değiştirdi. Havaalanın yeni adı Ordu-Giresun oldu. Havaalanının Ordu ve Giresun'a büyük katkı sağlayacağını kaydeden yetkililer, “Samsun’dan uçanların yüzde 38’inin Ordulu, Trabzon’dan uçanların da yüzde 28’inin Giresunlu olduğu belirlendi” dedi.
virahaber.com