Okan Üniversitesi’nin düzenlediği “Lojistik Sektörünün Türkiye Ekonomisindeki Yeri ve Önemi” başlıklı panele katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme alanlarındaki çalışmaları ve başarıları nedeniyle üniversite tarafından “Onursal Doktora Unvanı” verildi. Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan tarafından cüppesi giydirilen Yıldırım, “Benimle birlikte aynı heyecanı yaşayan 100 bin kişilik ekibime teşekkür ediyorum. İstasyonlarda sabahlara kadar hizmet veren arkadaşlarıma kadar tüm ekibim adına bu unvanı kabul ediyorum. Gönülle, istekle çalışan bir ekibiniz varsa yapamayacağınız hiçbir şey yok” diye konuştu.
Ulaşan, erişen Türkiye’yi hedefledik
Okan Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi’nin 14 Mart 2013’te düzenlediği oturumda aldığı karar gereği kendisine “Onursal Doktora Unvanı” verilmesi kararlaştırılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, dün üniversitenin Tuzla Kampüsü’nde düzenlenen “Lojistik Sektörünün Türkiye Ekonomisindeki Yeri ve Önemi” başlıklı panelin açılışında beratını alıp cüppesini giydi. Konuşmasına 10 yıllık bakanlık döneminde yapılan yatırım ve hayata geçirilen projeleri genel bir şekilde değerlendireceğini söyleyerek başlayan Yıldırım, “10 yıl öncesine kadar havacılıkta tekel vardı. Havalimanları kapatılıyordu. Uçak, erişilemez bir araç olarak görülüyordu. Haberleşmede de geniş bant internet yoktu. 56k bağlantı vardı. İnternete bağlanırken affedersiniz karın gurultusuna benzer bir ses geliyordu. Bizim bir amacımız vardı. Ulaşan, erişen Türkiye’yi hedefledik. Tüm alanlarda iyi bir koordinasyonla iyi bir noktaya geldik” dedi.
Ulaştırma Bakanlarının ortalama görev süresi 8.5 aydı
Uzun ömürlü iktidarların hizmet açısından önemli olduğunu belirten Binali Yıldırım, “1939’dan 2000 yılına kadar görev alan ulaştırma bakanlarının ortalama görevde kalma süreleri 8.5 ay. Bakanlar bu süre içinde yalnızca tebrikleri alabilir. Son 10 yılda ulaşım sektörünün hacmi 2 milyar dolardan 17 milyar dolara çıktı. Çalışan sayısı 48 binden 165 bine çıktı. Havalimanı sayısı 25’ten 51’e çıktı. ‘Havayolu halkın yolu’ diyerek yola çıktık. Geldiğimiz nokta ortada” diye konuştu. Uluslararası tahminlere göre Türkiye’deki uçak yolcusu sayısının 2015 için 55 milyon olduğunu belirten Yıldırım, “Biz bu rakamı 2005’te geçtik. Şimdi 131 milyon yolcuya ulaştık. Sadece Afrika’da 34 noktaya direkt uçuşumuz var. Türkiye, dünyada çok önemli bir lojistik merkez haline geliyor” dedi. Son 10 yılda demiryolları için 26 milyar TL harcandığını belirten Yıldırım, 10 yılda 45 milyar TL’lik yatırımın planlandığını ve projelerine başlandığını söyledi.
Kazalardaki ölüm oranı yüzde 41 azaldı
Bölünmüş yollar için 75 milyar TL’lik yatırım yapıldığını belirten Binali Yıldırım, “Karayollarını 6 bin 100 kilometre ile devraldık. 16 bin 500 kilometrelik bölünmüş yol yaptık. 8 milyon araç vardı. Şimdi 17 milyon 100 bin araç var. Yeni yollar yapmasaydık şu an hareket edemez olurduk. Bölünmüş yollar sayesinde kazalardaki ölüm oranı yüzde 41 azaldı” dedi.
Terör örgütü şantiyeleri bastı, yılmadık
Hakkari ve Şırnak’ta havaalanlarının açılacağını belirten Binali Yıldırım, “Oralara daha fazla yatırım yaparak pozitif ayrımcılık yaptık. Terör örgütü şantiyeleri bastı, çalışanları kaçırdı. Biz direndik. Sonunda pes ettiler. ‘Bölünme’ dediler, ‘federasyon’ dediler. Şimdi artık ‘demokratik çözüm’ diyorlar. Bizi birbirimize bağlayan, vatanımız, bayrağımız, 75 milyon nüfusumuzla birlikte yaşadığımız kardeşliğimizdir” diye konuştu. Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan ise, “Nevruz Bayramımızı barış ve kardeşlik içerisinde hep birlikte kutlayalım. Bu bayram hepimizin” dedi. Konuşmaların ve panelin ilk oturumunun ardından Binali Yıldırım ve Bekir Okan, Türkiye’nin en büyük gastronomi mutfağına sahip Okan Üniversitesi Mutfak Sanatları Merkezi ve O’Mutfak’ı ziyaret etti. Yıldırım O’Mutfak’ı gezerken aşçı önlüğü giydi.
virahaber.com