Öğrencilere "Balık Tutmasını" öğrettiler

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Su Sporları Topluluğunca hayata geçirilen "Umuda Atılan Oltalar" projesi kapsamında 21 öğrenci önce olta yapmayı, ardından da balık tutmayı öğrendi.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Su Sporları Topluluğunca hayata geçirilen "Umuda Atılan Oltalar" projesi kapsamında 21 öğrenci önce olta yapmayı, ardından da balık tutmayı öğrendi. İki gün süren proje çerçevesinde Akdeniz ilçesine bağlı Adanalıoğlu beldesindeki İbrahim Rencuzoğulları İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 21 öğrenci evlerinden alınarak, önce Mersin Deniz Müzesi'ne, ardından da MEÜ Yerleşkesi'ne götürüldü.

Burada olta yapmasını öğrenen öğrenciler, Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde denize açılarak balık tuttu.

Topluluk başkanı Savaş Çam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek,

"Umuda Atılan Oltalar"ın da bunlardan biri olduğunu söyledi.

Daha fazla etkinlik yapabilmek için amatör balıkçılık, yelken ve dalış gibi branşlarda projeler hazırladıklarını ifade eden Çam, şöyle devam etti:

"Amatör balıkçılık dalı olarak biz de köy okullarından belli bir seviyedeki öğrencilere amatör balıkçılık dersi vererek, ardından balık tutma etkinliği düzenledik. Büyük bir özveri ve emekle hazırladığımız proje kapsamında İbrahim Rencuzoğulları İlköğretim Okulundan 21 öğrenciye olta hazırlanmasını ve balık tutmasını öğrettik. Taşucu açıklarında gerçekleştirilen 'teknede balık tutma' etkinliğinde ise öğrenciler arasında 'ilk balığı kim tutacak' yarışması düzenledik. İlk balığı da 5 yaşındaki Kübranur Yeral tuttu. Bu öğrencilerin arasında, deniz kenti olmamıza rağmen hiç denize gitmeyen ve denizi görmeyen öğrenciler de var. Onları denizle tanıştırdık. Bu sayede öğrencilere amatör balıkçılığı sevdirdiğimizi düşünüyorum."

Akdeniz İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cumali Yılmaz da, ilk balık tutan öğrencilere birer balık oltası raketi hediye etti.

Yılmaz, "Eğitim sadece okuyarak değil, aynı zamanda yaşayarak verilir. Bugün burada eğitim yaşanarak yapıldı" dedi.

MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr Yüksel Özdemir, Deniz Ticaret Odası, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Ekolog Derneği, Latife Sultan Yatçılık, Arkeoloji Topluluğu, Çevre Topluluğu ve Tiyatro Topluluğu'nun destek verdiği etkinlikte ayrıca MEÜ Sağlık, Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürü Türker Gül da projeye katılan öğrencilere yıl başı armağanı verdi.
 

A.A.

GÜNCEL Haberleri

Marmara Denizi’nde Müsilajı Önlemek İçin 700 Tesis İnceleme Altına Alındı
Kaptan Saim Oğuzülgen: “Kanal İstanbul Denizcilik Değil İnşaat Projesidir”
Expomaritt Exposhipping İstanbul 2025’e 11 Ülke Katılıyor
İDO İstanbul Deniz Otobüsleri Ege Adalarına Yaptığı Seferlerine Bir Yenisini Daha Ekledi
Türk Denizcilerinin Başarısı: Ukrayna Tahıl Koridorunda Büyük Etki