Marsilya Fos Limanı'ndan Türk yatırımcılara davet

Marsilya Fos Limanı Türk yatırımcıları çekebilmek amacıyla İstanbul'da Marsilya limanlarını tanıtan bir toplantı yaptı. Toplantıda Türk yatırımcılar Fransa limanlarına yatırım amacıyla davet edildi.

Marsilya Fos Limanı yetkilileri Türkiye ile ticari fırsatları geliştirmek adına The Plaza Otelde basın mensupları ve sektörün önde gelen isimleriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda Türkiye'nin jeopolitik ve ticari olarak Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlar yapıda olması, Marsilya Fos ve Türkiye limanları ortaklığının önemine değinildi. Fransız yatırımcılar, İstanbul'un ekonomik ve ticari cazibesine karşı yatırımlarını Türkiye’ye yaptıklarını belirttiler.

Marsilya Fos limanının Avrupa ve Türkiye ile olan bağlantılarını kuvvetlendirici projelerin konuşulduğu toplantıda, Türkiye ile Marsilya limanı arasındaki ticaret fırsatlarının değerlendirilmes igerektiğine vurgu yapıldı.

Toplantıya Marsilya Liman Başkanı Herve Balladur, Marsilya Limanı Gelişimi sorumlusu Arnaud Ranjard, Ticari İşler başkanı Monica Bonvalet, Bölge Yöentimi Başkanı Patrice Vernet, Marsilya Temsilcisi Jean-Louis Poirier, Acenta temsilcisi Tan Aktuna, Arkas Fransa Sorumlusu Ömür Kuyucuoğlu, Seayard Başkanı Claus Elleman Jensen, Türk Fransız Ticaret Odası Üyesi Stephane Salvetat katıldı.

Marsilya Fos Limanı Ticari İşler Başkanı Monica Bonvalet Marsilya limanının tanıtımı ve geliştirilmesi çalışmlarını konu alan sunumuyla toplantıya başladı. Marsilya limanının yıllık yolcu, dökme yük, konteyner ve sıvı yakıt yük ticari gelişmelerinin Avrupa piyasalarına etkisinden bahseden Monica Bonvalet, Türk yatırımcıların liman gelişimine katkı sağlayacağını belirtti.

Monica Bonvalet, Marsilya limanın dünyanın 4.büyük kuru havuzuna sahip olduğunu söyledi. 2 adet yeni terminalin inşası planlanan limanın bu projeleri 2020’de tamamlanacağını belirten Monica Bonvalet, ayrıca liman çevresindeki yaşamada önem verdiklerini, birçok alışveriş merkezi sanayi ve yan sanayi merkezinin liman bünyesinde bulunduğunu sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmalarda Türkiye ve Akdeniz ülkeleriyle ticari yolların geliştirilmesinin önemine değinildi. Marsilya olarak Akdenizde stratejik bir liman özelliğinde olan liman Kuzey Afrika ülkelerine ve Avrupa ülkelerine liner taşımacılık hizmeti sunuyor. Kombine taşımacılığın önemini vurgulayan yetkililer Avrupa ülkelerinin tamamına demiryolu ile bağlantılı olduklarını belirttiler. Liman aynı zamanda kanallar vasıtasıyla desteklenmektedir. Limandan yüklenen bir konteyner Avrupa içlerine kadar barçlar yardımıyla teslim edilebilmekte.

"Türkiye, Fransa limanlarında söz sahibi"

Arkas Fransa Sorumlusu Ömür Kuyucuoğlu yaptığı açıklamada; “Fransada yaşanılan sıkıntılar yüzünden Arkas olarak Fransa Limanlarına girmekte geç kaldık. 2012 yılında ilk defa gerçekleştirdiğimiz bu atılım sonucunda Fransız limanlarında artık Türkiye'nin de söz sahibi olduğunu gösterdik” diye konuştu. 2012 yılına kadar Fransa Limanlarında yaşanan sıkıntılara da değinen Ömür Kuyucuoğlu limanların sendikalaştırıldığını ve özelleştiğini, bu sebeple liman hizmetlerin ve liman operasyonlarının artık daha çok geliştiğini belirtti.

Türk armatörlere ve yatırımcılara seslenen Kuyucuoğlu, Marsilya limanına ve diğer Fransız limanlarına yatırım konusunda güvence verdi. Ömür Kuyucuoğlu: ”Fransız limanları son reformlardan sonra ticari ve ekonomik olarak güven telkin ediyor. Arkas Fransa olarak şu an bünyemizde 14 kişi çalıştırıyoruz ve bu sayıyı gelecek günlerde arttıracağız” dedi.

Marsilya Limanı Gelişimi sorumlusu Arnaud Ranjard yaptığı açıklamada: “2013-2014 tarihinde konteyner limanımız sektörde Avrupada ilerleme gösterdi. Bu performansını Arkas ve diğer Türk şirketlerinin yatırımları vasıtasıyla devam ettirecektir. Birlikte ticaretimizi daha ilerilere taşıyacağız” dedi. Marsilya Fos Limanının kombine taşımacılık açısından dahada geliştireceğine değinen Arnaud Ranjard terminalin geliştirilmesi için çalıştıklarını belirtti.

virahaber.com

LİMAN Haberleri

Mersin Uluslararası Limanı 25 Milyon TEU’nun Üzerine Ulaştı
Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı
Evyapport'tan Limandaki Kazaya İlişkin İlk Açıklama
Asyaport’un Yükünü Kadınlar Taşıyor
AYM, Limanların İhalesiz Özelleştirilmesine İkinci Kez İptal Kararı Verdi