Marmaris Limanı, 2013'te 100 gemi barajını aşarak rekor kırdı

Marmaris Limanı'nın geçen yıl 100 kruvaziyer gemi barajını aşarak 222 bin yolcu sayısıyla rekor kırdığı bildirildi.

Marmaris Limanı'nın geçen yıl 100 kruvaziyer gemi barajını aşarak 222 bin yolcu sayısıyla rekor kırdığı bildirildi.

Geçen sezon 112 kruvaziyer ve 222 bin yolcu ağırlayan Marmaris Limanı, kendi rekorunu kırdı. Marmaris Liman İşletmeciliği Genel Müdürü Tugay: "2013'te Marmaris Limanı, 100 gemi barajını aşarak rekor kırdı. 2012'de 88 olan ziyaret eden yolcu gemisi sayısı, 2013'te 112'ye yükseldi" Marmaris Limanı'nın geçen yıl 100 kruvaziyer gemi barajını aşarak 222 bin yolcu sayısıyla rekor kırdığı bildirildi.


Türkiye'nin en gözde kruvaziyer limanlarından birisi olan Marmaris Limanı, 2013 yılı sezonunu rekorla kapattı. Her geçen sezon gemi ve yolcu sayısını artıran limanın, ülke ve bölge ekonomisine önemli oranda katkı sağladığı belirtildi. Marmaris Liman İşletmeleri AŞ Genel Müdürü Şükrü Tugay, geniş kitlelere hitap etmeye başlayan kruvaziyer turizminin, çok hızlı gelişen bir sektör olduğunu ve Türkiye'nin de son yıllarda bu sektörden önemli pay aldığını söyledi.


2001 yılında özelleştirilen Marmaris Limanı'nın, bir elin parmakları kadar olan gemi sayısını her geçen yıl artırdığına işaret eden Tugay, "2013'te Marmaris Limanı, 100 gemi barajını aşarak rekor kırdı. 2012'de 88 olan ziyaret eden yolcu gemisi sayısı, 2013'te 112'ye yükseldi. Aynı zamanda yolcu rekorunu da kırdık. 152 bini kruvaziyer, 70 bini ise feribotlarla olmak üzere toplam 222 bin yolcuya hizmet verdik" dedi.
Marmaris Limanı'nın, bir turizm firmasının gemisi tarafından son yıllarda ana liman olarak kullanılmaya başlandığını ifade eden Tugay, bu gemiyle, geçen sezon 30 bin turistin geldiğini, bir o kadarının da ilçeden başlayan turlara katıldığını kaydetti.


"Kruvaziyer sektörü tüm dünyada büyüyor"


Tugay, dünya genelinde kruvaziyer sektörünün sürekli büyüme içinde olduğuna dikkati çekerek, sayıları artan dev gemilerin daha önce ziyaret etmedikleri yerlere gitmeye başladığını vurguladı. Gemiler büyüdükçe ve sayıları arttıkça daha fazla yolcu bulabilmek için firmaların yeni pazarlara yöneldiğini anlatan Tugay, şöyle konuştu:


"Daha önce gemi seyahatine çıkmayan, bunu bir hayal olarak gören insanlar artık çok rahat bir şekilde Avrupa'nın herhangi bir limanından binip ülkemize gelebiliyor. Her sene ortalama 5 ile 10 arası 'mega' dediğimiz, yaklaşık 3 bin yolcu taşıyabilen gemilerden inşa ediliyor. Bu gemiler inşa edildikten sonra bir yerlere gitmek zorunda. Doğu Akdeniz gibi müthiş bir turizm havzasına olan ilgi önümüzdeki yıllarda da artacak. Marmaris gibi limanlar konumu itibarıyla buradan aldığı payı artıracak."
Türkiye'nin coğrafi konum olarak Avrupa'ya çok yakın olmasının avantaj sağladığına değinen Tugay, tarihi dokusu ve ülkenin turizm altyapısının çok iyi oluşu ile limanların tarihi yerlere yakın olmasının kruvaziyer turizminin gelişmesine olumlu etki yaptığını bildirdi.


 

virahaber.com

LİMAN Haberleri

Mersin Uluslararası Limanı 25 Milyon TEU’nun Üzerine Ulaştı
Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı
Evyapport'tan Limandaki Kazaya İlişkin İlk Açıklama
Asyaport’un Yükünü Kadınlar Taşıyor
AYM, Limanların İhalesiz Özelleştirilmesine İkinci Kez İptal Kararı Verdi