Dünya Denizcilik Üniversitesi Rektörü Cleopatra Doumbia-Henry ve Uluslararası Denizcilik Örgütü Genel Sekreteri Ki-tack Lim’den sonra kürsüye çıkarak bir konuşma yapan Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu, dünya denizciliğini etkileyen çevresel faktörlere değinerek, sera gazı emisyonlarının azaltılmasına yönelik tedbirlerin önemine değindi.
Cem Melikoğlu açılış konuşmasında klas kuruluşlarının; gemi sahipleri ile işletenleri, gemi inşa sektörü ve üniversiteler arasında bir köprü rolü oynaması sebebiyle kritik bir konumda bulunduğu ve denizcilik sektörünün çevresel kaygıları dikkate alarak ilerleyebilmesi için en önemli paydaşlardan biri olduğunu belirtti. Konuşması katılımcılar tarafından ilgi ile izlenen Cem Melikoğlu, Türk Loydu’nun da uluslararası klas kuruluşları birliğine aday bir klas kuruluşu olarak bu sorumluluğun farkında olduğu ve Türk gemi inşa sektörüne ve gemi sahiplerine bu anlamda her türlü desteği verdiğini ifade etti.
Marener 2017 konferansı sırasında Denizcilik Enerji Yönetiminin teorisi, pratiği ve uygulamaları masaya yatırılarak, tüm paydaşlar ve denizcilik endüstrisi için enerji açısından verimli ve düşük karbonlu bir gelecek elde etmek amacıyla, deniz enerjisi alanında fırsatları ve zorlukları incelemek için bir forum oluşturulmuştur. Ziyaretçiler, Dünya Denizcilik Üniversitesi Konferans Salonunda bulunan Türk Loydu standına da büyük ilgi göstererek, yetkililerden Türk Loydu ve hizmetleri hakkında bilgi aldılar.
1983 yılında Uluslararası Denizcilik Örgütü Meclisi kararı ile kurulan Dünya Denizcilik Üniversitesi’nin amacı, temiz okyanuslar üzerinde güvenli, güvenli ve verimli taşımacılık sağlamak için eğitim, araştırma ve kapasite geliştirme yoluyla Uluslararası Denizcilik Örgütü ve üye ülkelerinin hedeflerini gerçekleştirmek ve daha da geliştirmektir.
ViraHaber.com