Mağduriyet devam ediyor

İstanbul İcra Dairesi tarafından haczedilen Türk bayraklı "Emre T" adlı geminin 9 kişilik mürettebatının mağduriyeti devam ediyor.

İstanbul İcra Dairesi tarafından seferden men edilen "Emre T" adlı geminin personeli, zor kış şartlarında kıyıya 500 metre mesafede yaşam savaşı veriyor. 20 gündür Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesi Martaş Limanı açığında demirli bulunan Emre-T tankeri mürettebatı, başta yakıtsızlık olmak üzere soğukla ve açlıkla mücadele ediyor. Resmi makamlara yaptıkları müracaatlardan hala bir ses çıkmadığını ifade eden ve aylardır maaş alamadıklarını ileri süren gemiciler, karaya inip alacakları için hukuki başvuru yapacak paralarının dahi olmadığını söyledi. Somali'de korsanlara esir düşen denizcilerden beter bir durumda olduklarını ifade eden 2. Makinist Ali Kıvırcık, ailelerinin de mağdur olduğunu, çocuklarının okula bile gidemediğini söyledi. Kıvırcık, "Martaş Limanı personelinin ekmek ve su yardımlarını ömür boyu unutmayacağım" dedi.

"TEK AMACIMIZ ALACAKLARIMIZI BİR AN ÖNCE ALIP, AİLELERİMİZE KAVUŞMAKTIR"

Eşini ameliyat ettirmek için borç aldığını belirten kaptan Alaattin Alçil ise, alacakları şirket tarafından verilmediği için evine haciz geldiğini söyledi. Şirket yetkililerinin telefonla tehdit ve hakaret etmesi üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Alçil, "Alacaklarımızı vermeyip tehdit, hakaret ederek zorbalık yapmaya çalışıyorlar. Şirket yetkililerine mevcut iş yasalarını hatırlattığımız halde orman kanunu kullanmaya cesaret etmeleri bizde şaşkınlık yarattı. Tek amacımız alacaklarımızı bir an önce alıp, ailelerimize kavuşmaktır. Devletin ve ilgili yasaların artık harekete geçmesini acilen bekliyoruz" diye konuştu.

Geminin 3. kaptanı Mustafa Cevher, "Burada mahsur kaldığımızı yetkililere bildirdik. Basında haber oldu. Ailelerimiz aylardır maaş alamadığı için mağdur. Ücret alacaklarımızı vermemekte ısrar ediyorlar. Yasaların ve yetkililerin bu olumsuz koşullarda yaşam savaşı vermemize seyirci kalmaları çok üzüyor bizi" dedi.

Gemi Başmakinisti Sırrı Turan da, "Yıllardır özveri ile çalışmanın karşılığı bu olmamalıydı. 3 aylık maaşımı alamıyorum. Uzun seferlerde olduğumuzdan maaşlarımızı yatırdıklarını takip edemiyoruz. Sürekli ödeyeceğiz yalanlarına artık inanmıyorum. Türk kanunlarındaki haklarımızı almak istiyoruz. Ahlak, vicdan yoksulluğu, vefasızlık, yasa tanımamazlık birleşince böyle oluyor demek ki" diye konuştu.

"YURT DIŞINDA OLSAK BÜYÜKELÇİLİKLERİMİZ SAHİP ÇIKARDI, KENDİ YURDUMUZDA SAHİP ÇIKAN YOK"

3. Makinist İlhan Öçal ise, "Dağda mahsur kalan bir sporcumuz için bütün imkanları seferber eden devletimizin 7 vatandaşına sahip çıkıp haklarımızı savunmasını bekliyoruz. Biz ülkemizin bayrağını taşıyan bir gemi ile ülkemizi yurt dışında temsil ettiğimizi, ülkemize döviz kazandırdığımızı düşünüyorduk. Demek hiçbir değerimiz yokmuş. Yurt dışında olsak büyükelçiliklerimiz sahip çıkardı, kendi yurdumuzda sahip çıkan yok" dedi.

Bir kez gemiye uğrayan şirket yetkilileri tarafından göstermelik getirilen birkaç makarna ve kuru kumanyayı yakıtsızlık nedeniyle kullanamadıklarını anlatan gemi personeli, "Alacaklarımızı vermeden bizi yasa dışı yollarla gemiden inmeye zorluyorlar. Başka personel toparlayarak, onları da aylarca ücretsiz çalıştıracaklarını söylediler" iddiasında bulundu.

Tek amaçlarının bir an önce ücretlerini alıp gemiyi ilgililere teslim edip ailelerine kavuşmak olduğunu belirten gemi personeli, yetkililerin yasaları bir an önce harekete geçirmesini istediler.

virahaber.com / haberler.com

GÜNCEL Haberleri

Ege ve Akdeniz'de Balıkçılığı İzleme Çalışmaları Muğla'da Devam Ediyor
Bodrum-Kaş Arası Denizlerde Fırtına Uyarısı
Türkiye’nin En Büyük Balıkçı Barınağının Yüzde 70'i Tamamlandı
Deprem Bölgesinde Görevini Tamamlayan Yaşam Gemisi Yalova'da Bakıma Alındı
Ege Denizi İçin "Sarı" Uyarı