Antalya ve çevre ilçelerde bulunan önemli dalış noktalarına mağaralar da eklendi. Geçen yıl turistik amaçlı 200 binin üzerinde dalışın hemen hemen yüzde 50'si mağara bölgelerinde yapıldı. Özellikle Rus ve Avrupalı turistler mağara dalışlarına ilgi gösteriyor. Dalış turizmini yurt dışındaki turizm fuarlarında anlatan Antalya Deniz Ticaret Odası yönetimi, mağaraları ve doğal su altı değerlerini ön plana çıkartıyor. Antalya Deniz Ticaret Odası Başkanı İnanç Kendiroğlu, "2018 yılı içinde Almanya, Hollanda ve Rusya'da düzenlenecek turizm fuarlarında su altı zenginliklerimizi daha ayrıntılı anlatarak dalış turizmimizdeki rakamsal verileri ikiye üçe katlamayı hedefliyoruz" dedi.
SIÇAN ADASI EŞSİZ
Kemer yolu üzerinde yer alan Sıçan Adası'nın çevresi irili ufaklı birçok mağarayı barındırıyor. Sıçan Adası'nın sahile bakan kısmının derinliği 8 metre, kuzeye doğu yakası ise kayalık ve 22 metre derinliğinde. Finike'de bulunan Gök Mağarası'nda da ortalama 15 metre derinlikten sonra mağara suyu tuzlu suyla karışıyor.
ÜÇ ADALAR SUALTI ZENGİNİ
Tekirova açıklarında bulunan ve Üç Adalar olarak adlandırılan, küçük adalardan oluşmuş dalış bölgesi. Burası, çok çeşitli derinliklere sahip olması, dip yapısının Antalya'ya oranla zenginliği, görüş netliği ve birçok dalış merkezine yakınlığı nedeniyle en popüler dalış bölgeleri içinde yer alıyor. Tekirova açıklarındaki İç Adalar ise çeşitli dalış türlerinin gerçekleştirilebildiği bir bölge. İç Adalar makro ve gece fotoğrafçılığı için görsel bir şölen yeri. Kırkgöz mevkisindeki Suluin Mağarası, içindeki sarkıt ve dikitlerden dolayı daha önceden kuru olduğu tahmin edilen sualtı mağaralarından biri.