Kruvaziyer turizminde Mersin de iddialı

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, MEDITOUR Konferansı ile Seatrade MED Kruvaziyer Fuarı'nda, Mersin'de yürütülen kruvaziyer turizminin tanıtımını yaptıklarını söyledi.

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, turizm gelirlerinden daha fazla pay almak isteyen ülkelerin bir araya geldiği Uluslararası MEDITOUR Konferansı ile Seatrade MED Kruvaziyer Fuarı'nda, Mersin'de yürütülen kruvaziyer turizminin tanıtımını yaptıklarını söyledi.

Fransa'nın Marsilya kentinde yapılan MEDITOUR Konferansı ve Seatrade MED Kruvaziyer Fuarı'yla ilgili yazılı bir açıklama yapan Başkan Olcar, Mersin'in Akdeniz turizminde ve kruvaziyer turizminde yükselen bir trend içinde olduğunu, artık sadece bilgi alan değil, bilgisini paylaşan konuma geldiğini belirterek, "Konferansın amacı, Akdeniz'in turizm sorunları tartışmak, Akdeniz turizm sanayisinin, sürdürülebilir büyümesi için ortak çözümler bulmaktı. Bu amaçla Akdeniz turizm kimliğinin öne çıkartılması ve uluslararası turizm ortaklıklarının geliştirilmesi konuları ele alınırken, uluslararası katılımcıların Mersin'in tecrübelerini dinlemesi kentimiz açısından gurur verici bir başarı kanıtı" diye konuştu.

26-27 Kasım tarihlerinde düzenlenen MEDITOUR Konferansı'nda küresel ekonomik kriz ve Arap Baharı'nın Akdeniz ekonomisine getirdiği olumsuz etkilerden kurtulmanın yollarının arandığını kaydeden Olcar, "Dünyada yaşanan ekonomik kriz ve Arap Baharı, Akdeniz ülkelerinin ekonomilerini olumsuz etkiliyor. Bu yüzden turizm gelirlerine kurtarıcı gözüyle bakılıyor. Konferansta dünya turizminde ortak bir Akdeniz Markası oluşturabilmek için, işbirliğini geliştirme yolları ve yenilikçi projelere olan ihtiyaç vurgulandı. Bu noktada, Mersin'in başarısı ve tecrübeleri önemli bir örnekti. Saint Paul Yılı etkinliklerinden başlayarak, Sayın Valimizin başkanlığında yürütülen Tarihi Kent Merkezi Projesi ve Kruvaziyer Liman Kenti Mersin Projesi gibi birçok konuda platformumuzun yaptığı çalışmaları ve Mersin'e kazandırdıklarını anlattık. Bugün gelinen noktada Mersin'in yer bulduğu 2013 yılı tur programları, web siteleri ve sosyal medyada yer alıyor" diye konuştu.

Olcar, son 10 yılda Mersin'in önünü açacak gelişmelerin yaşanmasına rağmen yeteri kadar hızlı davranılmadığına da vurgu yaparak, Mersin'in küresel turizm için Doğu Akdeniz'in en önemli destinasyon merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini, fakat altyapı konusundaki eksiklerini kısa sürede tamamlayamazsa ciddi bir tıkanmayla karşı karşıya kalacaklarını söyledi. Olcar,

"Turizmde önemli bir ivme kazanmamız ve turist sayısını arttırmamıza rağmen, Uluslararası Çukurova Havaalanı, Kruvaziyer Rıhtımı Projesi, Karboğazı, Tarsus-Kazanlı gibi önemli projelerin biran önce tamamlanması gerekiyor. Aksi halde sürekli büyüyen Mersin turizm sektörü ciddi sorunlarla karşılaşacak" dedi.

Bir kentin gelişmesi için sadece hükümetin, bürokrasinin ve belediyelerin çabalarının yetmeyeceğinin altını çizen Olcar, yapılan başarılı çalışmalar ve olumlu gelişmelere rağmen Mersinli sivil toplum örgütlerinin, edilgen tavrının kente yönelik birçok gelişmeyi yarıda bırakma tehlikesiyle karşı karşıya bıraktığını belirtti.

virahaber.com

TURİZM Haberleri

Tatil Tercihlerinde Yükselen Yıldız: Kruvaziyer  
İzmir’de Kruvaziyer Bereketi: Bin 800 Kişilik Gemi Limana Yanaştı
Astoria Grande Samsun Limanı'na Demirledi
'Kruvaziyer Turizmi Ekonomiye Katma Değer Sağlayacak Bir Dönüşüm Getiriyor'
Tarragona Kruvaziyer Limanı’nın Yeni Terminali Hizmete Başladı